• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı kaydetten PDF olarak kaydetme

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
merhaba arkadaşlar,
office 2007 gerekli güncellemeleri yapınca excel ve word den farklı kaydet yaparak PDF olarak kaydedilebiliyor.

ancak şöyle bir işlem yaptırmamız mümkün mü;
sayfa2 ye buton ekleyip, sayfa1 de daha önceden belirlediğimiz yazdırma alanını masaüstüne PDF olarak gönderebilirmiyiz.

yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

merhaba

bu kod işinizi görür mü?

Kod:
Sub sayfayi_pdf_kaydet()

'Range("A1:J23").Select Rem isterseniz pdf alanını daha önceden seçebilirsiniz
    Selection.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
        "[COLOR="Red"]C:\Documents and Settings\suleyman\Desktop[/COLOR]\sayfayi pdf kaydet.pdf", Quality:= _
        xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, _
        OpenAfterPublish:=True
End Sub

not:
kırmızı ile belirtilen satır, pdf sayfasının kaydedileceği adrestir.

Sayın Uzman,
evet sayfaları PDF olarak kaydediyor, teşekürler

konuya makroyu uygulatacağım tabloyu ekledim,
bu tabluyu toplu senet yazdırmak için kullanıyorum.
en fazla 20 tane senet yazdırılabiliyor.

senetlerin yazıları "senetyazı" kitabında
"giriş" kitabında tutar girdiğim senetleri PDF olarak kaydettirebilirmiyiz
örneğin ilk 10 senete giriş yaptım sadece bunları kaydettirmemiz ve PDF ismini "AM14" hücresindeki ismi vermemiz mümkün mü?

Ekli dosyalar

merhaba

bu kod işinizi görür mü?
Kod:
Sub pdf_senet()
For i = 2 To 133 Step 43
j = j + 1
Sheets("senetyazı").Range("F" & i & ":CZ" & i + 43).Select
        "C:\Documents and Settings\home_pc\Desktop\senet pdf" & j & ".pdf", Quality:= _
Next
End Sub

not:
excel2007 için kod , excel2003 de çalışmaz.

" run-time error '1004':
Range sınıfının select yönetimi başarısız "

diye "microsoft visual basic" hatası verdi.

hataya gidince

"Sheets("senetyazı").Range("F" & i & ":CZ" & i + 43).Select" satırını sarı ile boyamıştı,
sorun nedir sizce

" run-time error '1004':
Range sınıfının select yönetimi başarısız "

diye "microsoft visual basic" hatası verdi.

hataya gidince

"Sheets("senetyazı").Range("F" & i & ":CZ" & i + 43).Select" satırını sarı ile boyamıştı,
sorun nedir sizce

merhaba
örnek dosyanızda kod çalışıyor.
başka dosyada denemişseniz ilgili sayfanın adını kontrol ediniz.

hatanın sebebi butonu giriş sayfasına eklediğimizden kaynaklanıyor, pdf e çevrilecek sayfaya ekleyip çalıştırdığımızda sorun yok ancak, ilk 4 seneti çeviriyor ve hepsini ayrı bi pdf dosyası yapıyor, diğer senetleri pdf yapmıyor.

hatanın sebebi butonu giriş sayfasına eklediğimizden kaynaklanıyor, pdf e çevrilecek sayfaya ekleyip çalıştırdığımızda sorun yok ancak, ilk 4 seneti çeviriyor ve hepsini ayrı bi pdf dosyası yapıyor, diğer senetleri pdf yapmıyor.

merhaba
For i = 2 To 133 Step 43
buraya son satır nosunu yazın.
senet pdf" & j & ".pdf
senet pdf1,senet pdf2... diye ad verir, dosya adlarını değiştirebilirsiniz.

merhaba

bu kod işinizi görür mü?

Kod:
Sub sayfayi_pdf_kaydet()

'Range("A1:J23").Select Rem isterseniz pdf alanını daha önceden seçebilirsiniz
        "[COLOR="Red"]C:\Documents and Settings\suleyman\Desktop[/COLOR]\sayfayi pdf kaydet.pdf", Quality:= _
End Sub

not:
kırmızı ile belirtilen satır, pdf sayfasının kaydedileceği adrestir.

iyi akşamlar, forumda neredeyse okumadığım ve aramadığım yer kalmadı ancak benim sorunuma çözüm olacak bir paylaşıma denk gelemedim. Şöyle ki yaklaşık 20 sayfadan oluşan bir excel çalışma kitabında, pdf olarak kaydetmek için makroya ihtiyacım var. Ancak benim bulduğum tüm makrolar hücre seçmeyi baz alarak çalışıyor. Benim ise sayfa seçmeye ihtiyacım var. Amatör olduğum için de o makroları istediğim şekle dönüştüremedim. Acaba örneğin bir buton aracılığı ile pdf olarak kaydetmeden önce hangi sayfaları pdf olarak kaydeceğimi soran ve buna göre de seçtim sayfa ya da sayfaları pdf olarak kaydeden bir makro oluşturabilir miyiz? şimdiden teşekkürler.

Çok teşekkür ederim bunu inceliyorum. Son bir şey daha sorsam yardımcı olur musunuz acaba? çünkü dosyayı yarına yetiştirmem gerekiyor da. Bu bana gönderdiğiniz dışında daha basit bir kodla da userforma ihtiyaç duymadan, sadece butona bir kod atayarak, excel çalışma kitabındaki her sayfayı ayrı ayrı pdf olarak kaydetmem mümkün mü ? 25 sayfa var, 1 sayfa hariç hepsi ayrı ayrı pdf olacak.burada seçim yapmama filan gerek yok, sabit bilgilerin olduğu ilk sayfanın dönüşmesine gerek yok. kalan hepsi ayrı ayrı pdf olsun istiyorum. Forumda bulduğum bir kod var, ama nedense sayfa isimlerini yanlış atıyor. Düzeltemedim bir türlü. yani 2.sayfaya ,1.sayfadaki hücreden isim alıyor. Bu da içerikle ismin uyuşmamasına neden oluyor. Buna bir çözüm bulamadım. Aslında hücreden isim almasına da gerek yok, sayfalara verdiğim isimleri dosyalara verse hiç sorun kalmayacak. Bunu yapabilir miyiz ?

Geri