• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı isimlerden kaç tane var?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan shiva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Ekteki konu hakkında yardımcı olabilir misisniz?

P.S : Sıralama ya da süzle ilgili olabilir.

Teşekkürler

Değerli dostum Sn Haluk beyin önerisi olan aşağıdaki formül tam olarak sizin istediğiniz çözümdür.

=TOPLA.ÇARPIM(1/EÐERSAY(A1:A64;A1:A64))

Levent Bey'in verdiği formül 50.000 satırlık bir excel dosyasında saatlerce çalıştı, ama Pivot Table (Ã?zet Tablo) da şak diye yaptı.

Bilginize

Levent Bey'in verdiği formül 50.000 satırlık bir excel dosyasında saatlerce çalıştı, ama Pivot Table (Ã?zet Tablo) da şak diye yaptı.
Sn Necdet bey, bu durumda bir özet tablo örneği rica etsek sizden.

Tabiki Sayın Levent Bey,

Buyrunuz dosya ektedir

Necdet_Yesertener' Alıntı:

Bilginize

Bu örnek de bilgi için...

Sayfanın üzerindeki 65535 adet verinin arasaında, 5 saniyelik bir süre içerisinde 6 çeşit veri olduğu bulunmaktadır.

yurttas' Alıntı:
Bende 2 sn. sürdü.

Doğrusu kıskandım .... :mrgreen:

Bende mobil işlemci var. (Celaron 2.4 + Ram:256)

Doğrusu kıskandım ....
Dostum;
Aynı veriyi iki kez yapınca bir saniyeye düşüyor. Sizde yarı yarıya hızlanırsınız.

Ã?ğrenmek için soruyorum. Benim yaptığım özet tabloda genel toplam adeti niye 63 çıkıyor.

Haluk Bey bu TestDAO yu nereden bulabilirim sitede hangi başlık altındadır.

Teşekkür ederim.Ellerinize sağlık.İflah olmaz bir Excelkolik olacağım sayenizde. :D

Excel bu, çözümün bir çok yolu var. Teşekkürler Haluk Bey

Sayın Abasya özet tabloda başlık kullanmadığınız için ilk firmayı başlık olarak aldığından 63 adet çıkıyor.

İlk defa bir foruma giriyorum. Excel'i bildiğimi sanıyordum ve hiç tahmin etmediğim bir formülle sonuç görüyorum. Henüz öğrenecek çoook şeyim olduğunu gösterdiğiniz için teşekkürler..
Ancak bu formülün nasıl hesaplama yaptığını anlamış değilim. Excel yardım menüsüne baktığımda bu işlemin nasıl olduğunu anlamadım.
Sayın leventm, Hangi mantıkla bu formülü yazdığınızı açıklayabilir misiniz?

Geri