• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı İki Sayfadaki veriyi üçüncü sayfaya raporlamak

Excel Vers. ve Dili
2013-TR
Merhaba,
Ekte de görüldüğü üzere ALIM ve SATIM sayfasındaki verileri PARTİ NO verileri baz alınarak STOK Sayfasında raporlamak istiyorum. SATIM veya ALIM sayfasında PARTİ NO sütunundaki verilerin karşısında yer alan miktarların toplanarak STOK sayfasında raporlanmasını istiyorum. Ayrıca ALIM sayfasında yeni açılan PARTİ no olursa da bunu Stok sayfasında 1. satıra sırayla yazsın.

Ekli dosyalar

Merhabalar.

STOK sayfası B1 hücresine; kodlar bittiğinde SIFIR değerinin görüntülenmesi sorun değilse,

Kod:
=İNDİS(ALIM!$A:$A;SÜTUNSAY(STOK!$A$1:A1)+1;1)
formülünü, kodlar bittiğinde sonuç olarak BOŞ sonuç döndürmek istiyorsanız,
Kod:
=EĞER(İNDİS(ALIM!$A:$A;SÜTUNSAY(STOK!$A$1:A1)+1;1)=0;"";İNDİS(ALIM!$A:$A;SÜTUNSAY(STOK!$A$1:A1)+1;1))
formülünü,

STOK sayfası B2 hücresine;
Kod:
=EĞER(B1="";"";ETOPLA(ALIM!$A$1:$A$8;B$1;ALIM!$B$1:$B$8))
STOK sayfası B3 hücresine;
Kod:
=EĞER(B1="";"";ETOPLA(SATIM!$A$1:$A$8;B$1;SATIM!$B$1:$B$8))
formüllerini uyguladıktan sonra bu hücreleri sağa doğru kopyalayınız.

Son düzenleme:
kodlar bittiğinde sonuç olarak BOŞ sonuç döndürmek istiyorsanız,
Kod:
=EĞER(İNDİS(ALIM!$A:$A;SÜTUNSAY(STOK!$A$1:A1)+1;1)=0;"";İNDİS(ALIM!$A:$A;SÜTUNSAY(STOK!$A$1:A1)+1;1))
formülünü,

Merhaba Sayın omer.baran,
Üstten ikinci formülü uyguladım fakat ALIM sayfasında aynı numaradan mükerrer olan oluyor, mükerrer rakam olunca STOK sayfasına sadece 1 numarayı yazmasını sağlayabilir miyiz?

Merhabalar.

Belgenizi hatırlamaya çalıştım, yanlış anlamadıysam B1 hücresindeki formülü aşağıdaki ile değiştirip sağa doğru kopyalayınız.
Kod:
sorunlu formülü sildim
Bu formül ile 1'inci satıra her kod sadece 1 kez yazılacaktır.

ALIM (B2 ve devamında) ve SATIM (B3 ve devamında) satırlarına ise her bir kod için ALIM ve SATIM sayfalarındaki verilerin toplamı alınacaktır.

Son düzenleme:
Sayın omer.baran,
Bu çok işlem gerektiriyor. Sadece ilk hali ile alım sayfasında mükerrer olan Parti no rakamlarını Stok sayfasında birden fazla kez yazmasını önlesek ve toplamları da düzgün toplamasını sağlasak yeterli diye düşünüyorum.

Sayın omer.baran,
Bu çok işlem gerektiriyor. Sadece ilk hali ile alım sayfasında mükerrer olan Parti no rakamlarını Stok sayfasında birden fazla kez yazmasını önlesek ve toplamları da düzgün toplamasını sağlasak yeterli diye düşünüyorum.
Sanırım; PARTİ NO isimli sayfadaki açıklamamda yer alan,
"BU SAYFA A VE B SÜTUNUNDAKİ FORMÜLLER, A SÜTUNUNDA BOŞ SONUÇ OLUŞUNCAYA KADAR KOPYALANMALIDIR."
cümlesinden dolayı çok işlem gerektiriyor" diye yazdınız.

PARTİ NO sayfasındaki formüllerin;
-- Sayfanın sonuna kadar ya da
-- ALIM ve SATIM sayfasındaki satır sayıları toplamı için öngöreceğiniz en fazla satır sayısı kadar
1 kez kopyalanması yeterli olacaktır.

Belgedeki formül sayısının gereksiz şekilde artmaması için o şekilde açıklama yazmıştım.

ALIM ya da SATIM sayfasına her kayıt eklendiğinde PARTİ NO sayfasında
bir işlem yapılması gerekmiyor. Hatta formülleri 1 kez yeterince kopyaladıktan sonra
PARTİ NO sayfasını gizleyip, hiç yokmuş gibi işlemlerinize devam edebilirsiniz.

Geri