• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Hücrelerdeki Değerleri Birleştirerek Rastgele Ekrana Yansıtma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bKzZz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 Enterprise Türkçe
ben ekteki dosyada da görüldüğü gibi oluşturduğum tablodaki isimlerin sıra ad ve soy adın birleştirilerek sarı ile biçimlendirilmiş hücrede rastgele bir biçimde görüntülenmesini istiyorum.Kodlarla biraz uğraştım ama bir türlü içinden çıkamadım bana yardım edebilirseniz sevinirim teşekkürler.

Ekli dosyalar

=BİRLEŞTİR(B2;C2) Bu Formül İşini Görür. Kodlarla seni uğraştırmaz en azından.

=(A1&" "&B1&" "&C1) Bu Formülde Hücrelerde bulunanların arasında boşluk bırakarak yazması için...

Yok beni yanlış anladınız ben formülle değil kodlarla yazmak istiyorum bir buton aracılığıyla yani. Uğraşmak istemesem de kodlarla uğraşmak zorundayım.Rastgele olarak ekrana yansıtma konusuna gelince formüller yetersiz kalıyor benim bunu makro ile bir şekilde halletmem lazım.Yani şöyle diyeyim excele yazdığımız formülleri vb e kod olarak yazma durumundayım formul olarak değil teşekküler ilgilendiğiniz için. Umarım yardım eden birisi çabucak çıkar..

Merhaba,
Aşağıdaki kodu dener misiniz?
Kod:
Sub Secim_Yap()
    bKz = [b65536].End(3).Row
    say = WorksheetFunction.CountA(Range("d1:d" & bKz))
Tekrar:
    sayi = Int((bKz * Rnd) + 1)
    If say = bKz - 1 Then GoTo Atla
    If Cells(sayi, "d") = "*" Then GoTo Tekrar
    If sayi = 1 Then GoTo Tekrar
    Cells(sayi, "d") = "*"
    [g12].Value = Cells(sayi, "a").Value & " " & Cells(sayi, "b").Value & " " & Cells(sayi, "c").Value
    Exit Sub
Atla:
    If MsgBox("Tüm öğrencilerin kura çekimi tamamlandı. Seçim sıfırlansın mı?", vbYesNo) = vbNo Then Exit Sub
    Range("d1:d" & bKz).ClearContents: [g12] = ""
End Sub

Teşekkür ederim bu tam da işime yarayan şey isterseniz konuyu kilitleyebilirsiniz tekrardan teşekkürler.

Geri