• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı hücreden veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
2007 turkçe
Arkadaşlar merhaba,

İş yerinde ufak bir çalışma sayfası hazırlarken bana göre büyük size göre ufak olduğunu düşündüğüm bir sıkıntı ile karşılaştım. Ekte örnek mevcut. Ben dilim döndüğünce buradan da izah etmeye çalışayım.

Kitapta 10 satırlık bir tablo mevcut. her parçanın kendi özel kodu var. Bazı kodları da irsaliye ye açıklama düşmek için kullanıyoruz. örnekte olduğu gibi "not" kodumuz 43 tür. 43 aynı irsaliyede maksimum 2 kere kullanılmaktadır ve satırları değişkenlik göstermektedir. Benim derdim bu notları aşağıda herhangi bir sütuna aktarmak. Fakat bir türlü işin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız sevinirim...

Ekli dosyalar

Yardımcı sütun kullanarak verileri rahatlıkla alabilirsiniz.

I3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve hücre aralığı kadar aşağıya sürükleyin.

Kod:
=EĞER(B3=43;MAK($I$2:I2)+1;"")

Bu işlem ile 43 nolu kodlara artan bir sıra numarası vermiş olduk.

C17 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=İNDİS($D$3:$D$12;KAÇINCI(1;$I$3:$I$12;0))&" "&İNDİS($F$3:$F$12;KAÇINCI(1;$I$3:$I$12;0))

C18 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=İNDİS($D$3:$D$12;KAÇINCI(2;$I$3:$I$12;0))&" "&İNDİS($F$3:$F$12;KAÇINCI(2;$I$3:$I$12;0))

Bu işlemle de oluşan sıra numaralarını baz alarak İNDİS formülü ile gereken verileri almış olduk.

Üstadım beni öyle büyük bir dertten kurtardın ki anlatamam. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Ellerin dert görmesin...

Geri