• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı formattaki sekmelerde veri aktarma

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli çizelgemde 2 farklı sekmede farklı biçimlerde tabloalr var
1. sekmedeki verileri 2. sekmeye aktarma ve devamını getirme ile ilgili sorumda açıklamaları tabloda yaptım.

Ekli dosyalar

İyi geceler,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Formülleri kopyalarken B7:H10 aralığını seçerek alt satırlara kopyalayın.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan hocam çözüm için teşekkür ederim

Veri sekmesinde C sütunundaki numaralar 1 en 10 a kadar gidiyordu
şimdi eklediğimde C sütunundaki numaralar 1 den 20 ye kadar 1 er artarak gidiyo ancak peşine devam eden veriler ise tekrar 1 den başlıyo bu durumda analizi kolaylaştırmak için B sütununa guruplama yaptım 1 den 20 ye kadar olan veri gurubu A gurubu dedim sonra 1 den başlayarak devam edene B grubu dedim

böyle veri gurubunun yine 4 er satırda bir tekrarlanıp arada bölüme olmadan çözümü nasıl olur.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz. Dosyadaki "A" sütunundaki sarı renkli hücreleri elle doldurmak şartıyla hazırladığım dosyayı kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

sayın korhan hocam en son çözümünüzden sonra
birşey daha sormak istiyorum
soru formatını bildiğiniz için ekli dosyada yeşil renkli hücrelere kaçtan kaça sıralanması gerektiğini yani başlangıç be bitiş sırasını belirleyip yine veri çekilcek

ben sonucu gri renkli dolguyla belirttim
bunu neden yapıyoruz hocam şöyle bir antet oluşturmamız gerekiyo
1 den 10 a kadar sıralama yapıldıktan sonra altına antet geliyo 1. sayfa doluyo devamında 11 den başlayıp 20. ye kadar listeleniyo böyle böyle 300 sayfa dolcak ben sizden öğrendiğim formüllerle başlangıç ve bitiş sayılarını yazcam tablo otomatik dolcak.

ekli tablomda ilk 10 veriyi sizin bi önceki sorum için kullandığınız formüllü halleriyle bulunuyo tabiiki şimdikinde yeni formüllerle veriler buluncak.... 11 den 20 ye kadar olan yeri boş bıraktım formülle dolcak

Ekli dosyalar

Başlangıç ve bitiş numaralarını belirlerseniz iş kolaylaşır. Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

sayın korhan hocam çözüm için teşekkür ederim bu çözüm gurubunu çok uzun süre kullanacağım bir tablom var istediğim sıra arasındakini seçerek listeleme imkanı verdiniz.
bu tablo biçimiyle ilgili son sorum
tablolarını bir yerine mesela her tablo için sol tarafta bir yere
(sizin çözümlediğiniz tablo için )A7 hücresine ve A52 hücresine Veri Sekmesinden Grup(Veri sekmesi B sütununda A ve B olarak sorum verilmişti.) seçerek bu tabloya bir koşul daha eklesek
1. tablo için Grup = A olan (Veri sekmesinden B sütunundan) ve başlangıç ve bitişi sırasını belirleyipte sıralasak
Örnek Grubu A olan verilerin 1. ile 7. sıradaki verisini sıralasak ben altına daha sonra A olan verilerin 8. ile 14. seçerek burayı listeleyecem antet detayı çok önemli değil sonra ekleyebilirim.

Merhaba,

Sadece ilk dosyanıza bakarak alternatif çözüm ürettim.
Formülleri hücrelere yazdıktan sonra,11. satır ve sonrasını seçerek tamamen silin daha sonra B7:H10 arasını fare ile seçin ve çekerek alt hücrelere dilediğiniz kadar kopyalayın.

B7:

Kod:
=KAYDIR(Veri!$B$7;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(B$7:B7)/4;0)-1;0)

C7:

Kod:
=KAYDIR(Veri!$C$7;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(C$7:C7)/4;0)-1;0)

D7:

Kod:
=KAYDIR(Veri!$D$7;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(D$7:D7)/4;0)-1;0)

F7:

Kod:
=KAYDIR(Veri!$H$7;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(F$7:F7)/4;0)-1;0)

H7:

Kod:
=KAYDIR(Veri!$F$7;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(H$7:H7)/4;0)-1;0)

G8:

Kod:
=KAYDIR(Veri!$L$7;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(G$8:G8)/4;0)-1;0)

G9:

Kod:
=KAYDIR(Veri!$K$7;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(G$9:G9)/4;0)-1;0)

H10:

Kod:
=KAYDIR(Veri!$M$7;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(H$10:H10)/4;0)-1;0)

.

sayın ömer hocam çözümünüzü arşivime aldım
korhan hocamın bugün yaptığı çözümde istenilen sıralar arasını listelemeyle ilgili çok güzel çözümlemeydi ve ben peşine bir koşul daha eklemiştim.
bu kısımı yapabilirmiyiz
gerçek çizelgemde 12 farklı grup var ve bazıları 10 verilik tek tablo bazıları ise 150 verilik 5-10 tablo içine işlenecek
bu durumlardan beni kurtaracak bir formülleme daha gerekli bir üst soruda anlatmaya çalıştım inşallah çözümü gelir.

korhan hocamın çözümüde sadece bir kriter ekleme

Konu uzun olduğu için tamamını okumadım, sadece ilk mesaj sade ve anlaşılır olduğu için okuyup çözüm önerisinde bulundum.
Konunun tamamına Korhan bey hakim olduğu için mesajınızı görünce ilgilenir diye düşünüyorum.

.

yinede teşekkür ederim ömer hocam ben artık korhan hocamın sonlandırmasını bekleyecek bu soru gurubunun
tahmin edebildiyseniz bu hakediş formatı tck hakedişleri dosyamın aslı benim firmamlar tck nın ortak dosyaları olduğunundan ben o dosyayı atamıyorum sadeleştirip sormaya çalışıyorum.
o yüzden bu kısımda çok defa sorar gibi oldum ama her alternatif cevap geldi gibi
son cevapta gelirse bende ana tabloma geçecem.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz. Yeşil renkli hücreler her blokta olmalıdır. Kendi tablonuzu buna göre düzenlersiniz.

Uygulanan formüller dizi formüllerdir.

Bu tarz tablolarınız da makro kullanarak verilerinizi düzenlemenizi tavsiye ederim. Çünkü formül mantığını kurana kadar geçen zamandan daha kısa sürede hazırlanacak bir makro ile işler kolaylıkla halledilebilir.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim Korhan Hocam

Merhaba,

Son eklediğim dosyada bir hata vardı. Üstteki mesajımda ki dosyayı revize ettim. Lütfen son halini kullanınız.

sayın hocam formüle baktım 5 satırlık birşey
siz benim soru gurubuöu ezberlediniz artık
bir sekmede biline normal tablo verileri var
oluşması istenen tabloda ise verilerdeki her bir satırı formüllerle çekip 4 satırda bir tablonun tekrarından ibaret
ama tek bir kriter olsa bende zaten indislerle yapabiliyorum
ama işte kriterler 1 (veri sekmesi B sütununda yer alan harfler A,B....)
diğer kriter ise her bir 1. kriter verisinin kaç satırlık verileri ve kaçtan başlayıp kaçta sonlanacağıyla ilgili

genelde ben hep bir koşulu kendim verdim sizlerden formül istedim tablolar üzerinde uzman olan sizlere göre benim istediğim sonuca nasıl gidilir.

çünkü bu tip bi veri dönüştürme ile ilgili çizelgemi yaklaşık 5 sene kullanmam gerekecek
ben bu veri aktarma işlemini en net formüllerle öğrenmek uygulamak zorundayım
en uygun çözüm nasıl olur

resmi kuruma verilen şablonda formüllerle bulmaya çalıştığımız hali var
Mesela A harfinden toplam 64 satırlık veri olcak
A nın 1.tablosu (1 -10) arası
A nın 2. tablous (11-20) arası
.
.
A nın 7. tablosu (61-64) olucak tamamlanacak (7 tabloda)
hemen altında ise
B nin 1. gurubu artık kaç poz ise 10 lara ayrılıp kaç tablo dan ibaret olacağı ............. böyle devam edecek
çözümlemedeki gibi en üstte ilk altı satır boş(sorumda 4 yapmıştım gerçekte 6) (ben oralara firma adları tarihsel veriler yazacam)
peşine 4 er sıra arayla veriler . sonunda ise 6 satırlık ANTET kısmı olcak ben sorumda 4 demiştim. (6+10x4+6)= her bir tablo 52 satırdan oluşucak bu net bilgilerle yeniden formülasyonlar yapabilirmiyiz
diğer tablo hemen bitiminde başlayacak

Son düzenleme:
Merhaba,

Dikkat ediyorum sürekli sorunuzu değiştirip yeniden soruyorsunuz. Bizlerinde vakitleri maalesef kısıtlı. Bu sebeple bundan sonraki aşamaları size bırakıyorum. Araştırıp geliştirebilirsiniz. Hem bu sayede eksik bilgilerinizi tamamlarsınız.

Kolay gelsin.

evet korhan hocam bu soru gurubum ve gerçekte nasıl bir çizelgeden devam etmem gerektiğini kendim bile netleştiremedim ama sizden gelen birçok formülle sonuca kendim geçebilirim inşallah emeğinize sağlık tekrar teşekkür ederim

dün sorduğum bir başka sorum vardı
Sabit bir Listeye listede bulunanları altına ekleme (koşula göre) konu başlığıyla sorduğum bu soruma bakabilirmisiniz sayın korhan hocam

Geri