• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Excel'ler Açılmasını Engellemek

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar. Muhasebe programından Excel'e rapor atıyorum. İlk raporu Kitap1 olarak atıyor, gayet güzel. Bunu kapatmadan muhasebe programından 2. raporu excele gönderiyorum bunu da Kitap2 olarak isimlendiriyor. Bu da gayet güzel. Ancak bu 2 rapor aynı exceller altında değil. Yani Pencere menüsüne basınca sadece Kitap1 gözüküyor. Kitap2 için aşağıdan diğer excele geçmem gerekiyor. Üstelik bu raporu aynı yerde kullanmam gerektiğinden ve exceller farklı olduğundan makro ile de aynı dosyaya aktaramıyorum. Bunun bir yolu var mıdır ?

Merhaba arkadaşlar. Muhasebe programından Excel'e rapor atıyorum. İlk raporu Kitap1 olarak atıyor, gayet güzel. Bunu kapatmadan muhasebe programından 2. raporu excele gönderiyorum bunu da Kitap2 olarak isimlendiriyor. Bu da gayet güzel. Ancak bu 2 rapor aynı exceller altında değil. Yani Pencere menüsüne basınca sadece Kitap1 gözüküyor. Kitap2 için aşağıdan diğer excele geçmem gerekiyor. Üstelik bu raporu aynı yerde kullanmam gerektiğinden ve exceller farklı olduğundan makro ile de aynı dosyaya aktaramıyorum. Bunun bir yolu var mıdır ?

Bunun bir yolu var.

Sayın Uzmanamele merhaba, herhalde bir şey ima ettiniz ama cahilliğimi mazur görün anlayamadım.

sayfa taşı...

merhaba benimde buna benzer problemim oluyor. ben istediğim sayfayı diğer kitabın olduu excel dosyasına taşıyarak çözümlüyorum.
sayfa sekmesinin üzerinde iken açılan sağ menüden "taşı/kopyala" seçeneği ile istediğiniz yere sayfayı olduu gibi kopyalayabilirsiniz. böylece iki sayfa yanı dosyada olur.

Merhaba sayın scarlmd. Dediğinizi makrı ile yapmak mümkün mü ? Buna benzer bir işlemi ben de yapıoyorum. Ancak durum şu ki, bu işlemi Excel'i az bilen insanlara adapte etmem gerekiyor. Onlara da bu işlem zor geliyor. Bundan dolayı makro arıyorum.

Bence manuel yapılması kiilerin de Excel öğrenmesine teşvik olmuş olur. Her şeyi otomatize ettiğinizde ( tamam belki iş yükü zamanını düşürüyor ama ... ) bir nevi tembelliğe doğru gidiyoruz, farkında mıyız bilemiyorum ?
Program dışarı Excel dosyası atarken Excel uygulamasını bir application olarak tanımlıyor ve her raporda yeni bir application yani yeni bir Excel uygulaması çalışıyor. Programcınıza şunu söyleyebiliyorsanız :
Ey programcımız, biz bir kez rapor aldıktan sonra ikinci kez aldığımız raporu , sistemimizde Excel açık ise o Excel uygulamasını kullanarak yeni bir sayfa açtırıp raporlattır. Böylece biz de pencereler arası geçişimizi kolayca yapabilelim.
Tabi programcınız bu isteğinizi uzun bir süre, belki de hiç olmayacak bir zamana doğru sallayacaktır. Makro ile de belki şu şekilde çözülür:
İlk aldığınız rapordan sonra sisteminizde önceden kaydetmiş olduğunuz bir eklenti ile o rapor sayfasındaki verileri belirli isimlendirilecek bir dosyanın bir sayfasına alırsınız. İkinci rapor çalıştığında yine eklentinini çalıştırırsınız ve aynı dosyaya ek bir sayfasına ikinci raporu atmasını sağlatırsınız. Belki verdiğim fikirlerden daha hızlı çözümü de olabilir ancak aklıma gelen pratik çözüm şu anda bu.
Bilginize.
İyi çalışmalar.

Geri