• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Excel Dosyalarki aynı tablolardan veri almak

Excel Vers. ve Dili
2010
Selam Üstadlar,

Ben 78 ayrı birime excel tablo dosyası hazırladım. Tablolar standart ve veri giriş kısmı dışında oynama izni verilmedi.

Her birime ait dosyalarda yaklaşık 50 adet tablo mevcut.

tabloların hepsi aynı ve farklı dosyalarda bulunan tabloların hepsinden, her tablo için veri çekicem ancak bu konuda nasıl yapıcağım hakkında bilgim yok.

Örnek vermek gerekirse;

A.1.1 tablosundan (tablo standart) 78 ayrı excel dosyada mevcut. bu tablolardaki verileri tekbir tabloya toplamak istiyorum. Ancak bu tabloların sayfa isimleri aynı olduğu için, tek bir excel dosyaya toplayamıyorum.

bu konuda sizce verileri nasıl toplayabilirim?
Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Konu anlaşılır değil ise resimde ekleyebilirim.

Sn. DEMEHMET, Bire bir aynı olan bir örnek dosya düzenleyip, çekmek istediğinizde çekilen verilen hangi düzende sarılacağını da belirten dosyanızı gönderirseniz yardım almanız daha kolay olacaktır. Bu şekilde biraz zor.

Neden anlayamadım dosya ekleyemiyorum.
Ancak tüm verileri toplayacağım tabloya uzun uzun;

='[300_2013_Faaliyet_Raporu_Tablolar.xls]I.C.1-1.1.2'!$A$5+ '[200_2013_Faaliyet_Raporu_Tablolar.xls]I.C.1-1.1.2'!$A$5+ '[276_2013_Faaliyet_Raporu_Tablolar.xls]I.C.1-1.1.2'!$A$5
........

Bunu her hücre için yapmaktansa başka nasıl yapabilirim :D onu anlatmaya çalıştım umarım anlaşılmıştır.

dosya ekleme ALTIN ÜYELİK sebebi ile kısıtlanmıştır. örneğinizi Google Drive, yandex disk, dropbox tarzı ücretsiz ortamlara yükleyip, buradan paylaşın. tavsiyem google drive olacaktır.

Merhaba,
Ben de bu konuyu dün araştırdım.Youtube de "excel 2010 consolide" yaz çıkan videolardan yararlanabilirsin.
Selametle kalınız

Merhaba,
Hemen bakıyorum. umarım faydalı olacaktır.
Çok çok teşekkürler.

Aramakla uğraşmayın.

Aşağıda verdiğim kod; aynı klasör içinde bulunan tüm dosyaların, Sayfa1 isimli sayfalarındaki tüm verileri A sütunundan itibaren listeler.
Tüm dosyalar aynı klasör içinde olsun.
Kod:
DefObj C-E, K, R-S
Sub Kapalı_Dosyalardan_Veri_Alma()
    Set evn = CreateObject("scripting.filesystemobject")
    Set con = CreateObject("adodb.connection")
    Set rs = CreateObject("adodb.recordset")
    Set klas = evn.getfolder(ThisWorkbook.Path)
    Range("A2:O65536").ClearContents: i = 2
    For Each Dosya In klas.Files
        If Dosya.Name <> ThisWorkbook.Name And VBA.Left(Dosya.Name, 2) <> "~$" Then
            con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & _
            Dosya.Path & ";extended properties=""excel 12.0;hdr=yes"""
            rs.Open "select * from [Sayfa$]", con, 1, 1
            Range("A65536").End(3)(2,1).CopyFromRecordset rs
            rs.Close: con.Close
        End If
    Next Dosya
    Set con = Nothing: Set rs = Nothing: Set evn = Nothing
    Set klas = Nothing: Set Dosya = Nothing
End Sub

Kemal Bey,
"excel 2010 consolidate worksheets" araması ile işime yarayacak bilgilere eriştim sanırım:D

Murat Bey,
Sizin yazmış olduğunuz makroyda yeni gördüm. onuda hemen deneyeceğim. Emeğinize sağlık.

Haklarınızı helal edin. çok çok teşekkürler..

Geri