• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı dosyalardan veri çekme

Excel Vers. ve Dili
excell 2011 mac ingilizce
arkadaşlar işim gereği yeni yapılan argelerin belirli makine ayarlarını excelde tutmam gerekiyor ve bu yapılan mamulden sipariş geldiğinde ona sipariş kaydı açıp üretimden paketlemeye kadar takip etmem gerekiyor

her arge için 2 a4 sayfası kadar veri girişi yapıyorum ancak her üründe aynı oranda içerik bulunmuyor

sıkıntım excell dosyasının şişmemesi için raporları ve asıl yazdığım programı başka excellerde tutuyorum nedeni 500 adet dosya var elimde

detaylı anlatmam gerekirse benim belirli bilgileri dış dosyadan almam gerek ancak bunuda o satırdaki belirli bir hücredeki sipariş numarasına göre yapmam lazım yani oraya 325 yazdığımda bana 325.xlsx dosyasının belirli hücrelerindeki verileri yazması lazım ayrıyetten aynı işlevde olsa oradaki rapor sayfasının boş hali benim asıl programımdada var ve gene aynı kodla o raporu buraya yansıtması lazım (baskı alınacağı zaman direkt olarak buradan yapmak için dosyaları aramamak için )

not:mümkünse macro ve vba kullanmamalıyım nedeni tablet ve telefondan erişim gerekirdiği için ama kullanmak zorundaysam kullanmalıyım

indirect kullandım ancak bunun işe yaraması için benim dosyayı açmam gerekiyor bu benim işime yaramıyor bana aktif bir hücreye göre veri getirecek bir sistem lazım (500 dosya yakında 900 e çıkacak )

2. bir sorum daha var ben bu 500 ayarı 500 ayrı excell dosyası olarak tutuyorum bunları deneme amaçlı olarak bir excelde 500 ayrı sayfa olarak denediğimde 35 mblık bir dosya oldu başka bir öneriniz varmı acaba

3. olarak ise bunuda araştırdım ancak bulamadım hammadde stok giriş sayfam var ve burada 20 ayrı kalınlıkta 30 ayrı hammadde var ve liste uzun bende bunu pivot olarak döktüm ve kg değerine göre renklendirdim ancak güncelleyice renkler gidiyor ve tekrardan ayarlamam gerekiyor kalıcı conditional formating varmıdır acaba

sanırsam yardım alabilmek için ücretli üyelik almam gerekiyor

Geri