• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı dosyadan veri çekme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR
Merhaba kolay gelsin hocam.
Benim küçük bir problemim var bu konuda yardımınızı istiyorum.
Size linkini vereceğim Örnek1 dosyasında kendime giderler şeklinde bir bölüm yaptım oradan gider türünü seçip açıklamasını yazdığımda o giderin detay sayfasına düşeyara formülü ile verileri çekebiliyorum fakat size atacağım Örnek2 dosyasındaki gibi günlük giderler excelinde 3 ayrı sayfadan gider özet exceline verileri nasıl çekebilirim. Tek sayfa üzerinden verileri çektirmede problem yaşamıyorum lakin sayfa sayısı artınca nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Örnek1 link : https://mega.nz/#!U7hEzJbI!ejuHID9wq5SQlwtRQrHONIn4mk_ekMez20GT-Yflc2I
Örnek2 link : https://mega.nz/#!gnh2VIDA!wA9-bs_jVG178n1GrfCHjDb-YIJQHPe2SgVjFEw_1I0

Son düzenleme:
Size linkini vereceğim Örnek1 dosyasında kendime giderler şeklinde bir bölüm yaptım oradan gider türünü seçip açıklamasını yazdığımda o giderin detay sayfasına düşeyara formülü ile verileri çekebiliyorum fakat size atacağım Örnek2 dosyasındaki gibi günlük giderler excelinde 3 ayrı sayfadan gider özet exceline verileri nasıl çekebilirim. Tek sayfa üzerinden verileri çektirmede problem yaşamıyorum lakin sayfa sayısı artınca nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Örnek1 link : https://mega.nz/#!U7hEzJbI!ejuHID9wq5SQlwtRQrHONIn4mk_ekMez20GT-Yflc2I
Örnek2 link : https://mega.nz/#!gnh2VIDA!wA9-bs_jVG178n1GrfCHjDb-YIJQHPe2SgVjFEw_1I0

Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Lütfen yardımlarınıza çok ihtiyacım var

Merhaba,

Konuyla ilgili açıklamalarınız eksik. Verileri hangi ölçüt ile çekeceksiniz.
2 dosyada aynı klasörde mi? Değilse veri alınacak dosyanın yolu nedir.

.

Umarım doğru anlamışımdır.

Kod:
Sub Veri_Al()

Dim dosya1 As String, dosya2 As String, sat As Long, i As Long, j As Long, c As Range, Adr As String

dosya1 = [COLOR="Red"]ThisWorkbook.Path[/COLOR] & "\[COLOR="Blue"]günlük giderler.xlsx[/COLOR]"
    [COLOR="Green"]'veri alacağınız dosya ile kodları uygulayacağınız dosya aynı klasörde düşünüldü.[/COLOR]
    dosya2 = ActiveWorkbook.Name

Application.ScreenUpdating = False

Workbooks.Open Filename:=dosya1
    For i = 1 To Workbooks(dosya2).Sheets.Count
        With Workbooks(dosya2).Sheets(i)
            .Range("A4:C" & Rows.Count).ClearContents
            sat = 4
            For j = 1 To Worksheets.Count
                If Sheets(j).Name <> "KOD" Then
                    Set c = Sheets(j).[A:A].Find(.[A1], , xlValues, xlWhole)
                    If Not c Is Nothing Then
                        Adr = c.Address
                        Do
                            .Cells(sat, "A") = Sheets(j).Cells(c.Row, "A")
                            .Cells(sat, "B") = Sheets(j).Cells(c.Row, "B")
                            .Cells(sat, "C") = Sheets(j).Cells(c.Row, "D")
                            sat = sat + 1
                            Set c = Sheets(j).[A:A].FindNext(c)
                        Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> Adr
                    End If
                End If
            Next j
        End With
    Next i
    ActiveWorkbook.Close True

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

.

Ömer hocam Örnek2 deki günlük gideler ve gider özet excellerinde yapılacak işlem. benim isteğim günlük giderler excelinde bulunan 3 sayfadaki verileri gider özet exceline ayrı gruplarda örneğin genel gider sayfasında genel giderleri çekecek bir formül.

Umarım doğru anlamışımdır.

Kod:
Sub Veri_Al()

Dim dosya1 As String, dosya2 As String, sat As Long, i As Long, j As Long, c As Range, Adr As String

dosya1 = [COLOR="Red"]ThisWorkbook.Path[/COLOR] & "\[COLOR="Blue"]günlük giderler.xlsx[/COLOR]"
    [COLOR="Green"]'veri alacağınız dosya ile kodları uygulayacağınız dosya aynı klasörde düşünüldü.[/COLOR]
    dosya2 = ActiveWorkbook.Name

Application.ScreenUpdating = False

Workbooks.Open Filename:=dosya1
    For i = 1 To Workbooks(dosya2).Sheets.Count
        With Workbooks(dosya2).Sheets(i)
            .Range("A4:C" & Rows.Count).ClearContents
            sat = 4
            For j = 1 To Worksheets.Count
                If Sheets(j).Name <> "KOD" Then
                    Set c = Sheets(j).[A:A].Find(.[A1], , xlValues, xlWhole)
                    If Not c Is Nothing Then
                        Adr = c.Address
                        Do
                            .Cells(sat, "A") = Sheets(j).Cells(c.Row, "A")
                            .Cells(sat, "B") = Sheets(j).Cells(c.Row, "B")
                            .Cells(sat, "C") = Sheets(j).Cells(c.Row, "D")
                            sat = sat + 1
                            Set c = Sheets(j).[A:A].FindNext(c)
                        Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> Adr
                    End If
                End If
            Next j
        End With
    Next i
    ActiveWorkbook.Close True

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

.

hocam eğer bunu formüle dökebilirseniz çok mutlu olurum.

Bu işlemi formülle yapmak tahmin ettiğinizden fazla yardımcı sütun vs.. kullanımına neden olur. İş oldukça fazla uzar ve dosyanızı kasar.

Yukarıdaki kodları kullanmanızı tavsiye ederim.

.

Bu işlemi formülle yapmak tahmin ettiğinizden fazla yardımcı sütun vs.. kullanımına neden olur. İş oldukça fazla uzar ve dosyanızı kasar.

Yukarıdaki kodları kullanmanızı tavsiye ederim.

.

Ömer hocam ben vba kullanmayı pek bilmiyorum. Bu sebepten bu işlemi formül şeklinde verebilirseniz çok makbule geçer. şimdi ben sizin verdiğiniz kodu kullansam ileride bi değişiklik yapacağım zaman yine sizi rahatsız etmek durumunda kalacağım ve sorunum hemen çözüme kavuşmuş olmayacak.

Ömer hocam ben vba kullanmayı pek bilmiyorum. Bu sebepten bu işlemi formül şeklinde verebilirseniz çok makbule geçer. şimdi ben sizin verdiğiniz kodu kullansam ileride bi değişiklik yapacağım zaman yine sizi rahatsız etmek durumunda kalacağım ve sorunum hemen çözüme kavuşmuş olmayacak.

Eki inceleyin.
Mümkün olduğunca yardımcı hücre kullanmadan yazdım.

http://www.dosya.tc/server8/zk4yaf/ozet.rar.html

.

Ekli dosyalar

Geri