• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı çalışma sayfasına textbox ile veri kaydetme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Pila_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Arkadaşlar ilgili giriş ekranını yaptım fakat bulunduğum çalışma sayfasının adı Liste ben forma veri girişini yaptıktan sonra VD.VN çalışma sayfasına veriyi kaydetmesini istiyorum ama yolu gösterecek kodu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Private Sub CommandButton1_Click()
Range("A2").Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
If Range("a2").Value = "" Then
Range("a2").Value = 1
Range("a2").Select
Else
ActiveCell.Value = ActiveCell.Offset(-1, 0) + 1
End If
ActiveCell.Offset(0, 1).Value = TextBox1.text
ActiveCell.Offset(0, 2).Value = TextBox2.text
ActiveCell.Offset(0, 3).Value = TextBox3.text
MsgBox ("Firma Kaydı Tamamlandı")
TextBox1.text = ""
TextBox2.text = ""
TextBox3.text = ""
End Sub

Merhaba,
Deneme imkanım olmadı ama kodları bu şekilde deneyiniz.
Olmaz ise örnek bir dosya ekleyiniz.
Kod:
[COLOR="Red"]Application.ScreenUpdating = False
Sheets("VD.VN").Activate[/COLOR]
Range("A2").Select
Loop
Range("a2").Value = 1
Range("a2").Select
Else
End If
TextBox1.text = ""
TextBox2.text = ""
TextBox3.text = ""
[COLOR="Red"]Sheets("Liste").Activate
Application.ScreenUpdating = True[/COLOR]
End Sub

Merhaba,
Deneme imkanım olmadı ama kodları bu şekilde deneyiniz.
Olmaz ise örnek bir dosya ekleyiniz.
Kod:
[COLOR="Red"]Application.ScreenUpdating = False
Sheets("VD.VN").Activate[/COLOR]
Range("A2").Select
Loop
Range("a2").Value = 1
Range("a2").Select
Else
End If
TextBox1.text = ""
TextBox2.text = ""
TextBox3.text = ""
[COLOR="Red"]Sheets("Liste").Activate
Application.ScreenUpdating = True[/COLOR]
End Sub

Çok teşekkürler elinize sağlık harika çalışıyor.

Rica ederim, sizin elinize sağlık :) . İyi çalışmalar.

Yeni Firma Kayıt Formunda Vergi No kısmına örneğin 11 karakterden fazla giriş sınırlaması ve 10 karakterden aşağı bir giriş yapılıp kaydet butonuna basıldığında kaydetmeyip uyarı ekranı çıkması ilgili düzeltmeyi yaptıktan sonra kaydete basınca kaydetmesi için nasıl bir kod kullanmalıyım acaba.

Merhaba
Ek dosyayı deneyiniz
Ayrıca
_ ilgili sayfada aynı "vn" varsa kaydetmesin
_"Liste" sayfasına son kaydedilen; "Firma kaydet" formuna gelmeli gibi görünüyor
http://s8.dosya.tc/server5/nuckm2/user.zip.html

Çok tşkler örnek dosyanız yapmak istediğim şablona çok uygun fakat ekleme yapmak istediğim kısımlar var umarım yardımcı olabilirsiniz şimdiden teşekkürler.

Örneğin vergi numaraları 10, vergi kimlik no 11 haneli oluyor ben 10 haneli bir vergi nosu girdiğim zaman sürekli 11 haneli uyarısı alıyorum bu şablona göre. Ayrıca vergi no giriş textboxa karakter sınırlaması koysak 11 haneyi geçemesin ve 10 ile 11 altında eksik bir giriş olunca uyarı versin. Veya vergi no kısmına giriş yapıldığında hemen sağında bir alanda girilen karakter sayısını sayarak rakam olarak örneğin 10,11 şeklinde gösterse.

Son bir ricam olacak örneğin ben sistemden rapor aldım liste çalışma sayfasının unvan bölümüne yapıştırdım. Ama unvanlar VDVN kısmındaki unvanlarla birebir uyuşmadığından Vergi Dairesi ve No sütunlarına değerler gelmiyor. Sorun şu olacak yapıştırdığım unvanı VDVN sayfasında arasa ama içinde benzer ve en yakın değeri bulup benim yapıştırdığım unvan ile değiştirebilecek bir kod dizilimi yapılabilir mi. Teşekkürler şimdiden.

yapıştırdığım unvanı VDVN sayfasında arasa ama içinde benzer ve en yakın değeri bulup benim yapıştırdığım unvan ile değiştirebilecek bir kod dizilimi yapılabilir mi.
Merhaba
"Liste" sayfasında; "H" sütunundaki "V.No" diğer sayfada aranıp ünvan değiştirilebir gibi :dusun:
Buna göre ek dosyada; form1 "Ünvanları eşitle" kullanılabilir.

http://s4.dosya.tc/server5/6nujju/user2.zip.html

Başka bir durum var ise; mesajınızda bahsettiğiniz gibi harf harf eşleştirme yapılıp, belli sayıda harf uyumluluğunda "VD.VN" sayfasında değişiklik uygulanabilir.

Merhaba
"Liste" sayfasında; "H" sütunundaki "V.No" diğer sayfada aranıp ünvan değiştirilebir gibi :dusun:
Buna göre ek dosyada; form1 "Ünvanları eşitle" kullanılabilir.

http://s4.dosya.tc/server5/6nujju/user2.zip.html

Başka bir durum var ise; mesajınızda bahsettiğiniz gibi harf harf eşleştirme yapılıp, belli sayıda harf uyumluluğunda "VD.VN" sayfasında değişiklik uygulanabilir.

Tşk ederim vergi no kısmından değiştirme yapılıyor söylediğiniz gibi ama benim veritabanı olarak kullandığım sayfa VDVN oradaki bilgiler liste sayfası değişikliği VDVN sayfasında değil oradan veriyi baz alıp liste sayfasında yapacak kısaca yaptığınızın tam tersi olacak :) biraz uzattım kusura bakmayın kafanız karışmamıştır umarım.

metne göre yapılamıyor sanırım

Merhaba
Şöyle olur;
Eski ünvan "Mehmet A.tic" olsun, yenisi "Meh.Ali ticaret"
bunlar karşılaştırılır
12 karekter den boşukla beraber 9 u tuttuğu için değişmesine izin verilebilir

Olabilir dediğiniz gibi ben birde alternatif olarak vergi no değilde cari hesap kodu ile unvanı değiştirmeyi deneyeceğim. Siz ilgili kodları paylaşabilir misiniz mümkünse.

http://s8.dosya.tc/server5/s4zhyr/SABLON_CALISMA.rar.html

Cari koda değer gireceğim yanına sistemden aldığım rapordaki cari unvanı ekleyeceğim. Fakat firma unvanı eşleşmeyeceği için VDVN sayfasındaki unvanla vergi dairesi ve nosu ilgili sütunlara gelmeyecek. İstediğim şu ALIŞ sayfasındaki cari kodu VDVN sayfasında arasın, eşleşen cari koda VDVN sayfasındaki karşılığı olan cari unvanı ALIŞ sayfasındaki unvana yapıştırsın.

Son düzenleme:
Merhaba
Aşağıdaki gibi olabilir
Ancak "Alış" sayfasında olupda "vd" sayfasında olmayan olabilir; ikaz etsin derseniz ek yaparız
Kod:
Dim allis()
Dim vdlis()
Set al = Sheets("ALIŞ")
Set vd = Sheets("VDVN")
alr = al.Cells(Rows.Count, "E").End(3).Row
vdr = vd.Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
allis = al.Range("E1:E" & alr).Value
vdlis = vd.Range("B1:B" & vdr).Value
For a = 2 To alr
For b = 2 To vdr
If IsEmpty(allis(a, 1)) = False And IsEmpty(vdlis(b, 1)) = False Then
If Trim(allis(a, 1)) = Trim(vdlis(b, 1)) Then al.Cells(a, "G") = vd.Cells(b, "C")
End If
Next: Next
End Sub

Merhaba
Aşağıdaki gibi olabilir
Ancak "Alış" sayfasında olupda "vd" sayfasında olmayan olabilir; ikaz etsin derseniz ek yaparız
Kod:
Dim allis()
Dim vdlis()
Set al = Sheets("ALIŞ")
Set vd = Sheets("VDVN")
alr = al.Cells(Rows.Count, "E").End(3).Row
vdr = vd.Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
allis = al.Range("E1:E" & alr).Value
vdlis = vd.Range("B1:B" & vdr).Value
For a = 2 To alr
For b = 2 To vdr
If IsEmpty(allis(a, 1)) = False And IsEmpty(vdlis(b, 1)) = False Then
If Trim(allis(a, 1)) = Trim(vdlis(b, 1)) Then al.Cells(a, "G") = vd.Cells(b, "C")
End If
Next: Next
End Sub

Çok teşekkürler elinize ve emeğinize sağlık bu işimi görecektir. Aynı cari kod olanlar kasa işlemleri onları firma arama ekranından hallederim.

cari kod sütununu ekleyince kodlarda ki sütun değerleri de kaydı. Örneğin yeni firma eklerken firma unvanını cari kod sütununa ekliyor vergi dairesini unvan vergi noyu vergi dairesi sütunlarına ve aynı vergi no denetlemesi içinde sütun kaydı sanırım ayrıca firma arama ve ekleme pencereleri ekrandayken çalışma sayfaları arasında geçiş yapamıyorum bunu nasıl çözebilirim.

Geri