• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı çalışma kitabından otomatik veri alma

Excel Vers. ve Dili
İş:Microsoft office excel 2007
Ev:Microsoft office excel 2003
Hayırlı akşamlar

Üzerinde kafa yorduğum ama çözemediğim, farklı bir excel kitabında bulunan verinin otomatik olarak çalışmakta olduğum kitaba gelmesini nasıl sağlayabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Örnek tablo ektedir.

Ekli dosyalar

Güncel..
Yardımcı olabilirmisiniz?
Soruyu tam anlatamamış olabilirim ama yardımcı olmak isteyen arkadaşlara detaylı açıklama yapabilirim.

Güncel..
Yardımcı olabilirmisiniz?
Soruyu tam anlatamamış olabilirim ama yardımcı olmak isteyen arkadaşlara detaylı açıklama yapabilirim.
Kusura Bakmayınız sürekli güncelliyorum ama konu önemli

Incelermisiniz

1 çalışma kitabın stok mıktarı (veri alınan)

2 .calısma kitabın rapor olsun(tarihre göre veri getirdigimiz)

Ekli dosyalar

iki dosyanız ekte bu dikey sutuna göre ilk gonderdigim ise yatay aylar bayagi uzadıgı için ben bunu tavsiye ederim..

Ekli dosyalar

Üstadım yardımınız için çok teşekkür ederim, fakat
2 .calısma kitabın rapor olsun(tarihre göre veri getirdigimiz)
bir rapor.xls değilde her tarihe ait farklı rapor.xls çalışma kitaplarından veri almam gerekiyor.

Şöyle de izah edebilirim, stok miktarı.xls'ye, 01.10.2009 rapor.xls, 02.10.2009 rapor.xls'de bulunan verileri otomatik getireceğim.

Stok miktarı.xls de bulunan ilgili tarihin olduğu yere o tarihe ait rapor.xls'deki verilerin otomatik olarak gelmesi gerekiyor.
Hayırlı akşamlar.

Henüz çözüm bulamadık.
Yardımcı olabilirmiyiz.
Hayırlı akşamlar.

Merhaba,

rar. dosyasındaki Veriler klasörünü C: nin içine kopyalayınız, daha sonra icmal sayfasını istediğiniz bir yere kopyaladıktan sonra açın ve Veri Al butonuna basınız..

.

Ekli dosyalar

slm

Merhaba,

rar. dosyasındaki Veriler klasörünü C: nin içine kopyalayınız, daha sonra icmal sayfasını istediğiniz bir yere kopyaladıktan sonra açın ve Veri Al butonuna basınız..

.

kardeş gerçekten çok güzel bir dosya hazırlamışsın eline sağlık. senden rica etsem ekteki dosyayı da biraz güncelleyebilrsin. senin eklemiş olduğun dosyanın aynısı. fakat ben sadece bir tek dosyadan veri almak istiyorum.veri alıcank dosya 7-8 sütun , satır olarak da 200 satırı geçiyor. bu durumda nasıl veri çekicem. biraz uğraştım ama düzenleyemedim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ne yapmak istediğinizi anlayamadım.

Merhaba,

Ne yapmak istediğinizi anlayamadım.
demek istediğim şu.. satır ve sütun sayısı fazla olunca verileri nasıl alıcaz..mesela c: nin altına kopyaladığımız kaynak dosyalar sadece 2 satır ve 2 sütundan oluşuyor. c d e sütunlarına veri yazdığımda onları nasıl çekicek..
kusura bakma pek anlatamadım galiba

Bu şekilde sorunuzu anlamam çok zor. Hangi dosyada ne gib i veri çekecekseniz çekilmiş gibi düşünüp manuel olarak olması gereken bölgelere değerleri yazarak açıklayıcı bir dosya ekleyin. Benim anladığım,

='[21.10.2009.xls]21.10.2009'!A1

Gibi bir formülle kapalı olan dosyadan istediğiniz hücredeki veriyi çekersiniz.

Kırmızı dosya adı, mavi sayfa adı koyu siyah hücre adıdır. Buna göre kendi dosyanıza uyarlayınız.

.

bu şekilde sorunuzu anlamam çok zor. Hangi dosyada ne gib i veri çekecekseniz çekilmiş gibi düşünüp manuel olarak olması gereken bölgelere değerleri yazarak açıklayıcı bir dosya ekleyin. Benim anladığım,

='[21.10.2009.xls]21.10.2009'!a1

gibi bir formülle kapalı olan dosyadan istediğiniz hücredeki veriyi çekersiniz.

Kırmızı dosya adı, mavi sayfa adı koyu siyah hücre adıdır. Buna göre kendi dosyanıza uyarlayınız.

.

kardeş çok teşekkür ederim.istediğim tam olarak buydu.. Benim birde eğer formülü ile ilgili bir sorunum var. Dosyayı ekledim. çok zehmet veriyorum ama bi bakarsanız çok sevinrim. Sorun kısaca şu: Mesela a1 hücresine bir tarih yazıyorum. Eğer a1 hücresindeki tarih bugünden büyükse b1 hüzresine "bitti" yazısı çıksın; aksi durumda b1 hücresi boş olsun.formülü ayarladım ama a1 hücresine herhangi bir tarih girmesemde b1 hücresinde yine "bitti" yazısı çıkıyor. Sebebi ne olabilir acaba.

Ekli dosyalar

Merhaba,

=EĞER(B3="";"";EĞER(B3>=BUGÜN();"";"BİTTİ"))

Bu şekilde deneyin.

Farklı konularla ilgili sorularınız için yeni konu başlığı açmaya özen gösteriniz.

.

Mükemmel ÇalışmaTebrikler

Geri