• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Bir Mükerrer Kayıt Örneği

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar 177500 satırlık bir listem var ilk sütundaki tc numaralarına göre mükerrer olanları farklı renk yapmak istiyorum.

Ancak farklı olan şu ki bu listenin içine 40.000 tane daha (örneğin sarı renkte) satır ekleyeceğim . ( Ya da eklendiğini farzedin )

İstediğim şudur ki 177.500 ve 40.000 kayıt için de mükerrer olanlar olacak . Bu mükerrer kayıtların sonradan eklediğim renkli olan değil de , ilk 177.500 ün içindekileri silebileyim, renkli olanlar kalsın .

Çünkü renkli olan kayıtlar ile daha sonra tekrar işim olacak ve ben bu 177,500 ün içinde bunları farklı renkte görmek istiyorum .

Örnek Dosya ekliyorum ( tabi böyle bir sarı bir beyaz olmayacak örnek olsun diye öyle yaptım ) mükerrer olanların renksiz olanlar çıksın istiyorum .

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM YARDIM EDEN ARKADAŞLARA

Ekli dosyalar

Arkadaşlar , ustalarım lütfen yardım .
Formül ile belki daha kolay yapılır ama 177,500 satır çok kasar gibi geliyor bana o yüzden makro yardımı rica ediyorum

Arkadaşlar 177500 satırlık bir listem var ilk sütundaki tc numaralarına göre mükerrer olanları farklı renk yapmak istiyorum.

Ancak farklı olan şu ki bu listenin içine 40.000 tane daha (örneğin sarı renkte) satır ekleyeceğim . ( Ya da eklendiğini farzedin )

İstediğim şudur ki 177.500 ve 40.000 kayıt için de mükerrer olanlar olacak . Bu mükerrer kayıtların sonradan eklediğim renkli olan değil de , ilk 177.500 ün içindekileri silebileyim, renkli olanlar kalsın .

Çünkü renkli olan kayıtlar ile daha sonra tekrar işim olacak ve ben bu 177,500 ün içinde bunları farklı renkte görmek istiyorum .

Örnek Dosya ekliyorum ( tabi böyle bir sarı bir beyaz olmayacak örnek olsun diye öyle yaptım ) mükerrer olanların renksiz olanlar çıksın istiyorum .

Merhaba
Bu kod uzun verilerde kasma yapabilir.
Sebebi ise tüm satırları döngüye almasıdır.
Kod:
Sub sildim_gitti_1967()
Dim SAT As Long, SAY As Long, TAM As Long
Application.DisplayAlerts = False
Application.ScreenUpdating = False
With WorksheetFunction
TAM = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For SAT = TAM To 2 Step -1
If .CountIf(Range("A" & SAT & ":A" & TAM), Cells(SAT, "A")) > 1 And _
Cells(SAT, "A").Interior.ColorIndex = xlNone Then
Rows(SAT).Delete
SAY = SAY + 1
End If: Next: End With
Application.ScreenUpdating = True
Application.DisplayAlerts = True
MsgBox SAY & " Kadar Veri Sildim", vbInformation
End Sub

Bu kod ise tahminimce kasma yapmaz daha hızlıdır aynı zamanda
Kod:
Sub silerim_ben()
Dim SAT As Long, SAY As Long
Application.DisplayAlerts = False
Application.ScreenUpdating = False
With WorksheetFunction
TAM = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
Range("K1") = "SÜZ"
Range("K2:K" & TAM).Formula = "=IF(COUNTIF($A$2:A2,A2)=1,""D"",""Y"")"
Range("K1:K" & TAM).AutoFilter field:=1, Criteria1:="D"
If .Subtotal(3, Range("A2:A" & TAM)) > 0 Then
SAY = .Subtotal(3, Range("A2:A" & TAM))
Range("A2:K" & TAM).Delete
End If: End With
Range("K1:K" & TAM).AutoFilter
Range("K1:K" & TAM).Delete
Application.ScreenUpdating = True
Application.DisplayAlerts = True
MsgBox SAY & " Kadar Veri Sildim", vbInformation
End Sub

Ekteki kodları denermisiniz.

Bu kodda alternatif olsun. (Kasma Yapar)
Kod:
Sub Aynı()
For i = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row To 2 Step -1
If Cells(i, 1).Interior.Color = Cells(1, 40).Interior.Color Then
adet = WorksheetFunction.CountIf(Range("A:A"), Cells(i, 1).Value)
If adet > 1 Then
Rows(i).Delete
End If
End If
Next
End Sub

Son düzenleme:

.

Amacınız, mükerrer olanları ayıklamak düzgün bir liste elde etmek ise;

Kasmadan ve silmeden (silme işlemini sonra yaparsınız.)

Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Sub Macro1()

Dim a As Long

a = ActiveSheet.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
     Range("A1:I" & a).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("L1"), Unique:=True

End Sub

.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim kodlar için fakat hepsi kastı . Yurttaş hocam seninkini çalıştırdım en son hala çalışıyor 51 dakika oldu ...........

Arkadaşlar kastırmadan ( Kassa da çok uzun sümeden ) halledebileceğim bir yol varmıdır bu listeyi acaba .

Arkadaşlar çok teşekkür ederim kodlar için fakat hepsi kastı . Yurttaş hocam seninkini çalıştırdım en son hala çalışıyor 51 dakika oldu ...........

.

Kodu bir de bu şekilde deneyin.

Kod:
Sub Macro1()

Application.Calculation = xlManual

Dim a As Long

a = ActiveSheet.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
     Range("A1:I" & a).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("L1"), Unique:=True

Application.Calculation = xlAutomatic

End Sub

.

Yurttaş hocam yan tarafa benzersiz kayıtları atmaya çalıştınız herhalde ama hala aynı mükerrer kayıtlar duruyor listede . Tam olarak bitmedi gerçi bitince değişirmi bilmiyorum .Şu anda görünen mükerrerlerin durduğu hala

Yurttaş hocam çözemedim bir türlü . Tüm kodları tekrar çalıştırdım bir türlü bitmiyor kasıyor sürekli . Bir çözüm lütfen . Ne yapılabilir .

Yurttaş hocam çözemedim bir türlü . Tüm kodları tekrar çalıştırdım bir türlü bitmiyor kasıyor sürekli . Bir çözüm lütfen . Ne yapılabilir .

.

Verdiğim kodların mantığı, bir filtreleme işidir. Eğer bununla dosyanız kasılıyorsa, bigisayarınızın kapasitesini yükseltmeniz gerekir.

Verdiğim kodların ne yaptığını görmek istiyorsanız, bunları eklediğiniz örnek dosyanız üzerinde deneyin.

Örnek dosya (1 milyon 48 bin küsür satırlık) ekte. Bu dosyada kodlar benim bilgisayarda yaklaşık 5-7 saniye de sonuca ulaşıyor.

Dikkat ederseniz, temel verilerinize dokunulmamaktadır. Onlar yerinde duruyor. Kodlar bunları filtreleyip benzersiz olanları L1 hücresinden itibaren yazıyor.

.

Ekli dosyalar

Yurttaş hocam teşekkür ederim yazdığın kod için . Ama istediğim bu değil . Benim istediğim listedeki benzersizler listede kalsın veya ayrı bir yere liste yapılsın ama listenin içinde renkli olanlar mükerrerlerin kalmasını , renksiz olan diğer mükerrerlerin çıkmasını istiyorum . Çünkü daha sonra renkli olanlara göre tekrar filtreleme yapmak istiyorum .

Yada şöyle açıklayayım . Listede 210.000 civarı kişi var bu kişiler içinde 40.000 kadarı üye veya daha önce görev yapmış kişiler . Ama bu kişiler aynı zamanda listede mükerrer olarak tekrar kayıt edilmiş . benim istediğim mükerrer olanların çıkartılması ve benzersiz bir liste elde etmek .Ama aynı zamanda benzersiz liste içinde ben renkli olarak o üye ve görevlileri yine görebileyim . Bilmiyorum anlatabildim mi derdimi

.

Ben anlayamadım.

Örnek küçük bir dosya ekleyin ve renk kullanmadan (çünkü işin içine renk girerse işler daha da ağırlaşır.) nasıl bir sonuç elde etmek istiyorsanız onu da manuel olarak gösterin.

.

Yurttaş hocam ekliyorum dosyayı

.

1. Dosyanıza bir sütun ekledim. ve Kalacak olanları K ile işaretledim.

2. L1 ve L2 hücrelerine kreteriyayı yazdım.

3. Kodlar kalacak olanları L12'den itibaren yazıyor. Listenizi kontrol amaçlı olarak bıraktım. Bunları kendi dosyanıza uyarlarken buna gerek kalmayacak.

Örnek dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

Yurttaş hocam yine olmadı bu sefer de sadece K harfi ile işaretlenen satırları atıyor yan tarafa . tamamını işaretleme şansım yok tek tek . Ben anlatamadım herhalde ne istediğimi tam olarak kusura bakmayın .

K İLE İŞARETLEDİKLERİMİZ KALSIN TAMAM BEN SARI RENKLİ OLANLARIN TAMAMINI İŞARETLİYEYİM K HARFİ İLE VE RENKLERİ KALDIRAYIM .AMA ONUN DIŞINDA BENZERSİZ OLANLAR VAR LİSTEDE ONLAR DA KALSIN İSTİYORUM .

Yurttaş hocam yine olmadı bu sefer de sadece K harfi ile işaretlenen satırları atıyor yan tarafa . tamamını işaretleme şansım yok tek tek . Ben anlatamadım herhalde ne istediğimi tam olarak kusura bakmayın .

K İLE İŞARETLEDİKLERİMİZ KALSIN TAMAM BEN SARI RENKLİ OLANLARIN TAMAMINI İŞARETLİYEYİM K HARFİ İLE VE RENKLERİ KALDIRAYIM .AMA ONUN DIŞINDA BENZERSİZ OLANLAR VAR LİSTEDE ONLAR DA KALSIN İSTİYORUM .

.

Sarı renk kalsın.

İlk dosyanız ile en son dosyanızı birleştirerek bir deneme yaptım.

Dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

Yuttaş hocam bu sefer oldu herhalde .
Yanlız yan tarafa atılan liste 815 te kaldı . O listeyi sona kadar nasıl devam ettireceğiz . Birde sarının dışında 500 tane falanda farklı bir renk var . Bunları da k ile işaretlenecek hale getirebilirmiyiz

Geri