• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı bir kayıt sorusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nesaka61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:hey: Benim sorunumun şu şekilde bir çözümü olabilirmi acaba..User form üzerine 1Text Box ve Bir Commandbutton ve 8 OptionButton ekledim....Sayfa üzerinde ise A1=Analiz1 B1=Analiz2 ,..... H1=Analiz8 şekilinde Sütunlarım var textboxa veriyi girip Optianbutton1 i işaretlediğimde A1=Analiz1 Sütunu seçilecek ve A2 Hücresine kayıt yapacak..ancak diğer B2,C2....H2 sütunlarına ait hücreler bu kayıt işleminden sonra boş hücre bırakıp alt hücreye geçmeyecek.....Aynı Þekilde Optionbutton 2 yi seçtiğimde textboxa girdiğim değer B1=Analiz2 ye kayıt edilecek..

A B C D
1 Analiz1 Analiz2 Analiz3 Analiz4 ......
2 CK4523 FR74562 AT456 DG56982
3 CK56236 FR45896 AT458
4 CK78562
5 CK79586

Sn. nesaka bu tip sorularda dosyanızı ekleyebilirseniz daha iyi yardımcı olunabilir.

Doğru anladıysam..Kayıt yaparken 4 sütununda sütun numarasını zaten biliyorsunuz. (sabit)
bunlara süt1,süt2,süt3,süt4 diyelim
Satır numarası içinde madem boş satır olmayacak
satır=cells(1,sütx).end(xldown)+1 şeklinde tespit edebilirsiniz.

1-Mesajınızı yazdıktan sonra sayfanın en altındaki "özinleme" butonuna basın.
2-Çıkan sayfanın en altındaki "bir ataç ekle" butonuna basın.
3-Çıkan sayfadada "gözat" butonu ile dosyayı ekledikten ve "Ataç ekle" butonuna bastıktan sonra "gönder" butonuna basın.

Dosyanın Boyutu Baya büyükmüş 9mb civarı onun için aynı dosyanın benzeri fakat yeni hazırlanmış bir dosya gönderiyorum yapmak istediklerim zaten ikisindede aynı...

Geri