• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı bir excelden listbox aracılığı ile veri çağırma

Excel Vers. ve Dili
2010 ENG-TR
Merhaba Üstadlarım,

Sormak istediğim soru şöyle;

Elimde iki dosyam mevcut,

1. si; dataların bulunduğu excel
2. si; bunların raporlanmasını istediğim excel

Sorum ise;

Ana dataların bulunduğu excelde bölgeler bazında oluşturulan her sayfasında bir bölgenin bulunduğu gelir tablolarım mevcut. raporlama excelimde ise aynı gelir tablosu formatında boş formatım bulunuyor.

Rapor excelinde bulunan bir list box ile istediğim bölgeyi seçtiğimde o bölgenin değerlerinin rapor formatına gelmesi.

Bunu makro kullanmadan fonksiyon yolu ile yapmak istiyorum,

Değerli yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla.

Not: formumuzda yaptığım aramalarda istediğim şekilde bir çözüm bulamadım, eğer siz değerli üstatlarım bu şekilde bir çözüme daha önce ulaştılar ise linki vermenizi rica ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın üstatlarım,

inceleme şansı bulabildiniz mi?

saygılarımla.

excel bir data programıdır, data olması lazım sen 2 sini de döküm yapmışsın,

değer olmayan (data olamayan) yerden bilgi çekemezsin sadece =a1 gibi hücre görüntüleyebilirsin.
cevap alamayışının sebebi de bu,

bence tasarımı data üzerinden tasarla soracağın bir şey olursa sor, geriye sadece list box kalsın o kolay.

merhaba,

öncelikle cevap için teşekkürler fakat,benim excellerimde zaten data var, sadece buraya koyduğum exceller içersinde data değerleri değiştirldi. ayrıca zaten görmek istediğim iki excel sayfa yapısıda birbirinin aynısı olduğu için list boxtan seçtiğim sheetin datalarını görüntüleme, ama illada kaynak excelde değer bulunsun deniliyorsa tabiki gerçek değerlerin bulunduğu excel sheeti de gönderebilirim.

teşekkürler.

Geri