• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fare İşlemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abonem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 ing
Uzman arkadaşların bildiğini düşünerek;

otomatik fare tıklaması yapmak istiyorum.
Örneğin
açık bir program var ve bu programda 100 lerce kez tık işlemi yapılması gerekiyor, kordinatları verilerek örneğin

birinci kordinat x = 100 y =150
tıklandıktan sonra
ikinci kordinat x = 55 y = 210 gibi oto tıklamalar yapılabilir mi?

Şimdiden yardımcı olacak veya olmaya çalışacak herkese teşekkürler.

Saygılarımla.

arkadaşlar en azından yapılabilir / yapılamaz olduğuna yönelik mesaj yazabilirseniz sevinirim.

Açıkçası ekli bir dosyanız olsa daha çok yardım alacağınıza inanıyorum ben.
sormuş olduğunuz sorudan çok tecrübeli değilim ama vermiş olduğunuz kordinatlarla bile anlatmak istediğiniz ne olduğunu anlayamadım. "X" ve "Y" hücreleri mi simgeliyor? yani net bir açıklama yapmadığınız için cevap alamadığınızı düşünüyorum.
dosyanızı eklemenizi tavsiye ederim.

Bildiğim kadarı ile, sheetler üzerinde tıklama yaparak x, y kordinatlarını tesbit etmek pek mümkün değil.
Ayrıca otomatik tıklama işlemi ile ne zaman hangi kordinata tıklanacak ve tıklanınca ne işlem yapacak bunlarıda belirterek sorunuzu açarsanız.

Aslında yapmak istediğim şey:
1 dış programa örneğin bir html sayfa diyelim veya bir exe programına programımız çalışınca
otomatik lcd ekranımızda boylama x enlemesine y dersek programların içindeki bir butonun butonun bulunduğu noktayı gösterip oraya mesela timer ile belirli zamanlarda tıklamasını sağlayacağız ve böylece diyelimki bir işlem için 100lerce tık yapmanızı isteyen bir programa bir tuşla herşeyi otomatik programın halletmesine neden olacağız.

Örnek bir dosya koyamadım çünkü dışarıdaki bir uygulamaya müdahil olacağı için ..

Bu tür birşey düşünüyorum ama halen bir başlangıç noktası yakalayamadım :S

Arkadaşlar yapılabildiğini sanan veya azda olsa bilgisi olan bu konuda bir arkadaşımız yokmudur

Geri