• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Faiz hesaplama formülü

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

Ek dosyadaki çalışmamda azalan sistem ile faiz hesaplaması yaptım.M28 hücresinde bir çok eğerli fonksiyonlar var.ama daha fazlasına izin vermiyor.M28 hücresine daha basit bir formül kurabilirmiyim.Kuracağım bu formül G39 hücresinde ki "1 Ayda Bir" seçeneğini seçtiğimde de boş getirmemiş olacak.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

L28 e aşağıdaki formülü yazıp istediğiniz yere kadar kopyalayabilirsiniz.

=EĞER(SATIR()-27<=$H$39;SATIR()-27;"")

Dosyanızı kontrol ettim 3 er aylık faiz ve ana para ödemeleri de yanlış olarak görünüyor ana para ödemelerinin toplamı 9,000,000 olması gerekir. Aylık anapara+faiz ödemenizin(BSMV)Hariç 399,317,10 olması gerekir. Kontrol ediniz isterseniz bununla ilgili formülleri de yazabilirim.

formül yardımı

çok sevinirim.hatta tüm formülleri kontrol edip yardımcı olursasız daha çok sevinir.bu vasile sizin ramazan bayramınızı kutlarım

formül hakkında

merhaba tüm dosyayı güncelledim.sizin yardımınız sayesinde.formülleri ( ek dosyada göreceksiniz ) yatay olarak yaptım.sorun çıkıyor.yine sizden yardım rica edebilirmiyim.Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Öncelikle faiz oranını belrtirmisiniz yıllık 6,25% yazıyorsunuz bir de dönemlik 2,90% hangisi doğru. Ayrıca düşey olarak otomatik tabloyu düzenleyebilirsiniz. Bu bence daha sağlıklı olur. İsterseniz tam ne yapmak istediğinizi ve verilerinizi verin tabloyu birlikte oluşturalım.
Soykan

bana e-mail adresinizi bildirirmisiniz.formül kurmak istediğim sayfamı gönderebilirim.Sanırım o zaman dah iyi anlarsınız.

Geri