• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

exelde fatura numarası

Excel Vers. ve Dili
türkçe
ben mac işletim sistemi kullanıyorum yalnız bendeki exel propgramı almanca macrolarıyla oynatınca yapamıyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim kullandıgım makro aşağıdaki gibi Türkçe exeelde oluyor ama almacada yapamıyorum acil yardımmm

rivate Sub Workbook_Open()
If Cells(1, 2) = "" Then
sakla = ActiveWorkbook.Name
Workbooks.Open "c:\Users\ALP VELİ\Desktop\belgelerim\numarator.xls"
Workbooks(sakla).Activate
Workbooks("numarator.xls").Sheets(1).Cells(1, 3) = Workbooks("numarator.xls").Sheets(1).Cells(1, 3) + 1
Cells(1, 2) = Workbooks("numarator.xls").Sheets(1).Cells(1, 2) & "-" & Workbooks("numarator.xls").Sheets(1).Cells(1, 3)
Workbooks("numarator.xls").Save
Workbooks("numarator.xls").Close
End If
End Sub

bence dille ilgili bir sıkıntıdan ziyade bu satırda bir sorun var.
sizin bilgisayarınızdaki dosya yollarının ve dosya adlarının bu şekilde olup olmadığını bir kontrol ediniz.

Kod:
Workbooks.Open "c:\Users\ALP VELİ\Desktop\belgelerim\numarator.xls"

ilgilendiğiniz için teşekkürler ben tam olayı anlatayım kardeşim almanyada ona fatura konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum bizim sorunumuz onun bilgisayarı mac ve program almanca ben kendi bilgisayarımda yukarıdaki konu yaptığım zaman sorunsuz çalışıyor aynısını onun bilgisayarda yaptığımız zaman çalışmıyor belki başka bir yollada yapıla bilir ama bulamadık biz bir faturada sıra numarasının otamatik olarak artmasını istiyoruz ama yalnız kullandığımız şablonda sadece sıra numarası olan kısım artacak ben şablonu kaydetmeme gerek kalmadan çünki biz farklı kaydet olarak yapıyoruz şablonun boş kalması lazım yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşekkürler

ekteki dosya tarzı birşey deneyebilirsiniz.
yada geliştirebilirsiniz.

Kod:
Sub YuvarlatılmışDikdörtgen1_Tıklat()
ActiveWorkbook.Save
Range("B2:E12").Select
Selection.ClearContents
Range("B2").Select
Range("A1").Value = Range("a1").Value + 1
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=Range("a1").Value & ".xlsm", FileFormat:= _
xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled, CreateBackup:=False
End Sub

Ekli dosyalar