• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Exel de EĞER fonksiyonu kullanmak?

Excel Vers. ve Dili
14
Merhaba

25 adet EĞER formülünü kullanmaya çalışıyorum "Çok fazla değişken" diye hata veriyor nasıl yapabilirim bunu?

4'den 25'e kadar bir tablo var. 4 ile 5 arasındaki değer için A fonksiyonu, 5 ile 6 arasındaki değer için B fonksiyonu kullan diyorum. bu 25 e kadar böyle

Hepsini tek bir fonksiyon içine yazmak istiyorum, yani satırdaki değer kaç ise o fonksiyonu çağırmasını istiyorum.

Eğer değer 4 ile 5 arasındaysa TAHMİN fonksiyonu kullanarak enterpolasyon yapıyorum. Diyelim değerimiz 4.5 (M2 yani) A7'nin değeri 5 , A6'nın değeride 4 bu fonksiyon =EĞER(A7>M2>A6;TAHMİN(M2;B6:B7;A6:A7); ile sonuç alıyorum. Yani =EĞER(5>M2>4;TAHMİN(M2;B6:B7;4:5);

bu 25 e kadar gidecek
EĞER(A7>M2>A6;TAHMİN(M2;B6:B7;A6:A7);
EĞER(A8>M2>A7;TAHMİN(M2;B7:B8;A7:A8);
EĞER(A9>M2>A8;TAHMİN(M2;B8:B9;A8:A9);
EĞER(A10>M2>A9;TAHMİN(M2;B9:B10;A9:A10);
EĞER(A11>M2>A10;TAHMİN(M2;B10:B11;A10:A11);
.....
....
..
.

=EĞER(A7>M14>A6;TAHMİN(M14;B6:B7;A6:A7);EĞER(A8>M14>A7;TAHMİN(M14;B7:B8;A7:A8);EĞER(A9>M14>A8;TAHMİN(M14;B8:B9;A8:A9);..................)

şeklinde tek bir fonksiyon yapmam lazım

Son düzenleme:
Merhaba mervee. Muhtemelen yapılabilir bir durum ancak yöntem farklı olabilir. Bu tür komplike sorular için dosya yükleseniz daha iyi olur.

Fonksiyon ; formul bunlar ayrı şeyler .

Enterpolasyon tam faktörü ya da varolan veya gelecekteki değer tablosu görünmediğinde, varolan veya gelecekteki değer faktörü belirlemek için kullanılan bir yöntemdir. Enterpolasyon iki değer arasında değişiklik doğrusal olduğunu ve hata oranı anlamsız olduğunu varsayar.

Konuya verdiğiniz başlık ise tamamen şaşırtıcı .;Excel forumuna bu başlıkla konu açabilme cesaretinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.

.

Foruma hoş geldiniz.

Soru başlığınızı değiştirin. Aksi takdirde mesajınızı sileceğim.

Nasıl olması gerekir derseniz, imzama bakın.

Ondan sonra Excel'den anlayan var mı yok mu? Anlayacağız.

.

Kusura bakmayın bilmiyordum değiştirdim, Dosyayı ekledim EĞER fonksiyonlarını yan yana yazınca sadece ilk fonksiyonu cagırıyor :(

Ekli dosyalar

• swd.xls
    swd.xls
    217.5 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Geri