• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excell'de yer alan verileri satır atlayarak ortalamasını alma

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba ,

Forumda baktım ve benzer birkaç örnek gördüm fakat mantığı kavrayamadım.Denemeler yaptım ama malesef olduramadım. Ekte(sayfa1'de) yer alan verileri sayfa 2'deki ortalamalara almak istiyorum. Manuel olarak yaptığımda çok uzun bir zaman alacağı için bunu direk formule dökerek yapmam gerekiyor.

Amacım sayfa 1'de yer alan B sütun'daki verileri sayfa 2'ye ortalamasını alarak yerleştirmek.

Yani Ocak ayında saat 23:00'daki ortalama değerler , 00:00'daki ortalama değerler gibi.

Konu hakkındaki yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sayın relo relo;

Dosyanız ektedir.
Ancak veri sayfanız sanırım başka bir veri kaynağından geliyor.
Bu nedenle tarih, saat ve verileriniz rakam formatında değil.
öncelik olarak Sheet0 sayfanıza H,I,J sütunları açıp verilerinizi rakamsal değerlere çevirdim.
Daha sonra ÇOKEĞERORTALAMA ile istediğiniz sonuçlara ulaştım.

Umarım işinize yarar.

Dosyanızın boyutu büyüdüğü için forum limitini geçti.
Verilerinizin bir kısmını sildim.
Siz kopyalayıp formülü düzenlersiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın umitumit ;

İlgi ve alakanız için size çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi başka bir yerden kopyalandı ve siz dedikten sonra bende onu farkettim (dikkatsizlik hat safhada). İzninizle size bir soru daha sormak istiyorum.

Ekte sizin dönüştürme yaptığınız dosyayı 1 aya indirererk tekrar yükleme yaptım ve sadece gerekli verilerin olduğu yeri aldım. Buna göre benim burada elde etmek istediğim olay gece saat 00.00 daki değerlerin ortalaması. Aslında tabloya baktığımda tarihi sayısal değere dönüştürmeden şöyle yapmak mümkün olabilir mi?

Burada 00.00 değerleri hep 24 satır arayla geliyor (24. satır 1.si "B2" , 2.si "B26" , 3.sü "B50" ....) bunları direk böyle yapsam olurmu yani ;

=(TOPLA(EĞER(MOD(SATIR(B2:B744);24)=0;B2:B744)))/31 formatında uygun olur mu? yukarıdaki formüle 24 yazarak doğru yapmış oluyor muyum?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Sayın Umitumit ;

Sizin verdiğiniz tablodan yola çıkarak düzenlemeleri yaptım ve çok güzel oldu. Ellerinize sağlık. Teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Geri