• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excell profesyoneli olan birinden acil yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhabalar
Çok büyük bir hata yaptım ve şimdi toparlamaya çalışıyorum. Excell de bir fiyat listesi yaptım.

Her bir ürünümü 2 tane birleştirilmiş yan yana hücreden oluşan 5 ayrı satıra yazdım. En üstteki satır ürünün kodunu ve ismini içeriyor ve koyu yazılmış halde. Alttaki diğer 4 satır ürün hakkında açıklama içeriyor. Benim bu 5 satırı birleştirilmiş 5 satırlık tek bir hücreye toplamam gerekiyor. En üstteki satır yine koyu yazılmış haliyle kalmalı. Ve alttaki diğer 4 satırda birleştiğinde, alındığı hücredeki gibi her satır, satır başından başlamalı, yeni hücre içinde ardı ardına birbirine yapışmamalı.

Toplamda 4000 tane parça yazdım bu şekilde. Yani başımda 4000 x 5 satır =20000 satırlık bir bela var. İşin başlangıcı yanlış yönlendirildiğim için böylesine büyük bir hata yaptım. Ne olur bu işi formulle halledebileceksem birileri yardım elini uzatsın ve biliyorsa bana bir formül yazsın. Başım çok büyük dertte :(

Yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla
Murat

Ekli dosyalar

• ekran görüntüsü.jpg
    ekran görüntüsü.jpg
    92.8 KB · Görüntüleme: 15
Üstadım eline sağlık Allah razı olsun. Diğer hücreden alıp tek bir hücre yaparken aldığımız hücredeki satırı getirdiğimiz birleştirilmiş hücredede tek tek satır satır olarak gösterebilirmiyiz formülle ? Çünkü birleştirmeye çalıştığım satırların her birini ayrı bir anlam içeriyor. Birleştiği yerde ardı ardına geldikleri zaman anlansız bir paragraf gibi gözüküyorlar :(

Üstadım eline sağlık Allah razı olsun. Diğer hücreden alıp tek bir hücre yaparken aldığımız hücredeki satırı getirdiğimiz birleştirilmiş hücredede tek tek satır satır olarak gösterebilirmiyiz formülle ? Çünkü birleştirmeye çalıştığım satırların her birini ayrı bir anlam içeriyor. Birleştiği yerde ardı ardına geldikleri zaman anlansız bir paragraf gibi gözüküyorlar :(

Rica ederim. Onu ancak aradaki boşluk krakterini artırarak yapabilirsiniz.

Anladım, çok teşekkür ediyorum. Peki satırlardan bir tanesini birleştirirken koyu olarak yazılmasını sağlıyabilirmiyim ? Yani ilk satır parçanın numarasını ve ismini içeriyor. Bu satırı koyu diğerlerinide olduğunu normal oldukları gibi alma şansım olabilirmi ?

Koyu olarak ancak makroyla yapılabilir. Ama bir önceki sorunuz için alternatif bir yöntem buldum aşağıdaki kodu deneyiniz.

=D9&DAMGA(10)&D10&DAMGA(10)&D11&DAMGA(10)&D12&DAMGA(10)&D13

Serget sana gece gece çooook zahmet verdim hakkını helal et. Allah razı olsun. Hemen deniyorum bunu.

Saygılar

Merhabalar aradığınız şey sanırım aşağıdaki linkte yer alan konuda
2 no'lu mesajdaki moderatör Korhan Bey'in verdiği kodda yer alıyor.
http://www.excel.web.tr/f48/birle-tir-fonksiyonunda-hucre-bicimlerini-almak-t103843.html
Sub BİÇİMİYLE_BİRLEŞTİR()
Daha evvel ben de kullanmıştım.
Biçimlendirmeyi, birleştirilecek hücrede yapıyorsunuz, sonra birleştiriyorsunuz.
Sanırım işinizi görür.

İyi günler dilerim.

Geri