• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excell ile Ba-Bs formunu otomatik mail gönderebilme!!

Excel Vers. ve Dili
türkçe, 2003
Merhaba arkadaşlar,

Sizden ricam altta kodlarını verdiğim makroda bana yardımcı olmanız hususundadır. İnternetten araştırmalarım sonucunda muhasebecilerin baş belası ba-bs formunu excelldeki verilerden her müşteriye otomatik olarak yollamamız için oluşturduğum excell formatı ekte bulunmaktadır.

Fakat sorun şu ki, henüz vakıf olamadığım kodlamalar hususunda tıkandım. maili otomatik gönderirken;

ilk başta BA-BS mutabakatı diye bir başlık
Bizim firma ünvanımız = (karşılığını excelden direkt alsın) [birden fazla firma için]
altta müşteri/bayi adı= (karşılığını excelden direkt alsın)
vergi dairesi= (karşılığını excelden direkt alsın)
vergi no= (karşılığını excelden direkt alsın)
ba fatura adeti= (karşılığını excelden direkt alsın)
ba fatura tutarı= (karşılığını excelden direkt alsın)
bs fatura adeti= (karşılığını excelden direkt alsın)
bs fatura tutarı= (karşılığını excelden direkt alsın)
en altta yine bilgilendirme notu

olsun istedim.

fakat ekteki dosyadaki örnek mailde bile altta bulunan başlığı üste alamadım.
sorunu nasıl çözebilirim? yahut bu kodlar hakkında hangi kaynaktan detaylı bilgi alabilirim?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Option Explicit

Sub TestFile()
Dim OutApp As Object
Dim OutMail As Object
Dim cell As Range

Application.ScreenUpdating = False
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
OutApp.Session.Logon

On Error GoTo cleanup
For Each cell In Columns("B").Cells.SpecialCells(xlCellTypeConstants)
If cell.Value Like "?*@?*.?*" And LCase(cell.Offset(0, 1).Value) = "yes" Then
Set OutMail = OutApp.CreateItem(0)

On Error Resume Next
With OutMail
.To = cell.Value
.Subject = "Ba/Bs Mutabakatı"
.Body = "Bayi/Müşteri Adı:" & cell.Offset(0, -1).Value & vbNewLine & vbNewLine & _
" Mal ve Hizmet Alımlarına / Satımlarına İlişkin Bilgilendirme Notu "

'You can add files also like this
'.Attachments.Add ("C:\test.txt")
.Send 'Or use Send
End With
On Error GoTo 0

Set OutMail = Nothing
End If
Next cell

cleanup:
Set OutApp = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ekli dosyalar

Bence Excel'de bir tablo oluşturup bu tabloyu mail içine eklemeyi deneyin.

hamitcan cevap

hamitcan kardeş,

dediğin gibi olunca her bir müşteri firma için tek tek işlem yapmak zorunda olunuyor. Benim firmamın müşteri satıcı firma sayısı oldukça fazla. ben kullandığım programdan excelle atıyorum. excelden bu tabloya düşey ara ile verileri getirip gönderilsinmi kısmında evet olanları tek tuşla her müşteri için ayrı ayrı fakat aynı şablonda göndermiş olacağım. eminimki bu excell bu şekilde çok kişinin işini dahada kolaylaştıracaktır.

saygılarımla,

1-Mail olarak göndermek istediğiniz bilgileri bir veritabanı haline dönüştürün.
2-Bir form oluşturun.
3-Bir kod yardımyla tek tek bu kişileri forma çağırıp mail içine gömerek gönderin.
Mail kodları için, Ron de Bruin'un sitesinden yararlanabilirsiniz. Bu noktada ben de size yardım edebilirim.

RE:

Bahsettiğiniz sitede çok faydalı bilgiler var. Ama benim aradığımı bu sitede bulabilmem için bayağı bir vakit harcamam gekiyor gibi. Rica etsem;

On Error Resume Next
With OutMail
.To = cell.Value
.Subject = "Ba/Bs Mutabakatı"
.Body = "Bayi/Müşteri Adı:" & cell.Offset(0, -1).Value & vbNewLine & vbNewLine & _

kısmındayken

.Body diyerek excellden hedef hücre 0 iken sağdan ikinciyi (0, 2)

ondan sonra yine aynı şekil sağdan 3.yü (0, 3) seçebilmem için yukardaki kodlamada ne yazmam gerekir?

yani birden fazla hücre getirmek adına bu kodlarda nasıl bir değişiklik lazımdır?

Döngü kurun.
Kod:
for j = 1 to 10 ' 1-10 arasındaki satır sayılarını ifade ediyor.
For i = 1 to 10 '1-10 arasındaki sütun sayılarını ifade ediyor.
.Body = "Bayi/Müşteri Adı:" & [color=red]cells(j, i).Value [/color]& vbNewLine & vbNewLine & _
next
next

Excell Otomatik BA/BS maili gönderme tamamlanmış hali.

Çalışmam tamamlanmış olup gerekli dosyayı ekte sunuyorum. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyor, kullanacak olan arkadaşlarada işlerinde kolaylıklar diliyorum.

Ekli dosyalar

Dosyanızda veriler dağınık biçimde. Bunun yerine, ben size bir format göndereyim, siz buna uyun.
Kod:
Sub mailat()
    For i = 2 To [e65536].End(3).Row
        Set OutApp = New Outlook.Application
        Set NewMail = CreateItem(olMailItem)
        With NewMail
            .To = Cells(i, 5).Value
            .Subject = "BA/BS Mutabakatı."
            .Body = "Alışlarımız(Adet): " & Cells(i, "a") & Chr(10) & "Alışlarımız(Tutar): " & Cells(i, "b") & Chr(10) & _
                    "Satışlarımız(Adet): " & Cells(i, "c") & Chr(10) & "Satışlarımız(Tutar): " & Cells(i, "d")
            .Send
             Set NewMail = Nothing
             Set OutApp = Nothing
          End With
    Next
End Sub

Ekli dosyalar

Çalışmam tamamlanmış olup gerekli dosyayı ekte sunuyorum. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyor, kullanacak olan arkadaşlarada işlerinde kolaylıklar diliyorum.

Merhaba arkadaşlar öncelikle yüklemiş olduğunuz çalışma için çok teşekkürler ben bana lazım olacak şekilde bir güncelleme yapmak istediğimde (sanırım satır aralığı vermek gerekiyor) görmek istediğim kısımları gönderilen mailde göremiyorum

şöyleki

"BA-BS otomatik mail ile gönderme formatı.rar" dosyasındaki excelin "Mail Gönder" sayfasını açtığımızda 204 satırda yer alan ve sinsile şekilde aşağı doğru giden bilgiler kısmını

Aşağıdaki gibiyken

"Müşteri/Tedarikçi Adı : ER-KA İNSAN KAY. TAHMİL TAH.TEM.İNŞ.PAZ SAN.VE TİC.LTD ŞTİ.

DÖNEM : Eyl.12

UPS, TÜRKİYE BA/BS Mutabakat rakamları
yukarıdaki gibidir.

Sayın Müşterimiz/Tedarikcimiz,

Aylık KDV hariç 5.000 TL ve üzeri " Mal ve Hizmet Alımlarına" ve"Mal ve Hizmet Satımlarına" ilişkin olarak
kayıtlarımızda yer alan firmanıza ait bilgiler yukarıda dikkatinize sunulmuştur.

Adet veya Tutarda aramızda farklılıklar mevcut ise sizdeki rakamları bu maile cevap olarak bildirebilirsiniz.

NOT: Bu bilgilendirme notu yasal açıdan bir Mutabakat Mektubu mahiyetinde olmayıp, sadece bilgilendirme
amaçlı olarak gönderilmiştir. Eksik veya hatalı bilginin bulunması halinde, karşı tarafa bu bilgi notuna
istinaden herhangi bir nam alında talepte bulunmak hakkını doğurmaz.

Saygılarımızla,

Muhasebe Müdürlüğü,"

Aşağıdaki gibi düzenledim fakat mail gönder dediğimde düzenlemelerimin bir çoğu çıkmadı bu kısmı aşağıdaki gibi düzenleyecek yada şunu şunu yap diyecek bir arkadaşa ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim herkese şimdiden hayırlı bayramlar dilerim

Düzenlenen Hali

"Müşteri/TedarikçiAdı : XXXXXXXXX

DÖNEM : Eyl.12

YYYYYYYY
BA/BS Mutabakat rakamları yukaridaki gibidir.

Sayın Müşterimiz/Tedarikcimiz,

Aylık KDV hariç 5.000 TL ve üzeri " Mal ve Hizmet Alımlarına" ve"Mal ve Hizmet Satımlarına" ilişkin olarak kayıtlarımızda yer alan firmanıza ait bilgiler yukarıda dikkatinize sunulmuştur.

Sayın : YYYYYYY

Yukarıda bildirdiğiniz BA&BS formuna esas fatura adet ve tutarı ile

MUTABIKIZ./MUTABIK DEĞİLİZ.

K A Ş E - İ M Z A

MUTABIK DEĞİLSENİZ CARİ HESAP EKSTRENİZİ DE GÖNDERMENİZİ RİCA EDERİZ.
MUHASEBE SERVİSİ FAKS NUMARASI: 0212 XXX XX XX NOLU FAKSA GÖNDERİNİZ.

NOT: 350, 362,381 ve 396 Seri Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği hükümleri uyarınca vergilendirme dönemini takip eden ayın son günü mesai bitimine kadar Mal ve Hizmet Alımlarına Ait Bildirim (Form Ba) ile Mal ve Hizmet Satımlarına Ait Bildirim (Form Bs) formlarının bildirilmesi gerekmektedir. Bildirimlerinin süresi içerinde ve/veya doğru olarak bildirilmemesi durumunda ise; 213 Sayılı Vergi Usul Kanununun, 5904 sayılı yasanın 22 inci maddesi ile değişik Mükerrer 355 inci maddesi gereğince Özel Usulsüzlük Cezası kesileceği açıklanmıştır.

Saygılarımızla,

Muhasebe Müdürlüğü,"

birde mailde çıktı almak istediğinizde resimdeki gibi solda vergi numaraları ekleyip anlamsız bir çıktı veriyor normal bakıldığında gözükmeyen fakat ctrl+c yada çıktı aldığınızda görüyorsunuz bunu

Ekli dosyalar

• Gönderilen Mail Görüntüsü.jpg
    Gönderilen Mail Görüntüsü.jpg
    19.4 KB · Görüntüleme: 33
  • Orjinal Dosyanın Görüntüsü.jpg
    Orjinal Dosyanın Görüntüsü.jpg
    19.9 KB · Görüntüleme: 20
  • Benim Deneme Yaptığım Excel Görüntüsü.jpg
    Benim Deneme Yaptığım Excel Görüntüsü.jpg
    18.9 KB · Görüntüleme: 20
excelde kayıtlı faks listesine pc deki bir dosyayı ilişkilendirip tüm listeye tek tuşla gönderebilirmiyiz?

Geri