• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excell c2 satırına girilen işlemi çarpma toplama yapıp c2 ye yazma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semi16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016
Arkadaşlar merhaba,

Örneğin; c1 sütununa kişi maaşlarını gireceğim.
c2 sütununa ise mesai saatlerini gireceğim.

excell c2 sütununa =((c1/225)*(1.5))*c2 yapacak fakat bunu c2 satırına yazacak bu mümkün müdür ?

Yani c1 de yazan maaşı alacak 225 e bölerek saatlik ücrete çevirecek sonra bunu 1.5 ile çarparak saatlik ücretin %50 mesaili halini bulacak ve c2 satırına girilen mesai saati ile çarparak bunu c2 satırına yazacak)

Arkadaşlar bu mümkün müdür ? Değil ise ne yapmalıyım yarın sabaha kadar yetiştirmem gerek acil yardım bekliyorum.

Merhaba,
Aramıza hoş geldiniz.
Belirttiğiniz işlemi yapmak istediğiniz sayfanın sekmesine sağ tıklayın, açılan pencereden "kod görüntüle" seçeneğine tıklayın, kod penceresi açılacaktır.
Açılan kod penceresine aşağıdaki kodları olduğu gibi yapıştırın ve önce C1 hücresine dilediğiniz maaşı yazın, sonrada C2 hücresine mesai saatini işleyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim maas As Double, islem As Double, deg As Double
If Not Intersect(Target, [C2]) Is Nothing Then
    If Target.Value = "" Then Exit Sub
    If [C1].Value = "" Then Exit Sub
    maas = [C1].Value
    deg = Target.Value
    Application.EnableEvents = False
        islem = ((maas / 225) * (1.5)) * deg
        Target.Value = islem
    Application.EnableEvents = True
End If
End Sub

Hatırlatmalarınıza istinaden.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Sonuna kadar haklısınız fakat kafam çok yoğun olduğundan düzgün bir cevap veremedim kusura bakmayın.

peki bunu sadece c1/c2 değilde tüm excell de uygulamak için ne yapmam gerekiyor ?

Ayrıca hoş bulduk :)

Son düzenleme:
Öncelikle saygılı ve güzel cevabınız için teşekkür ederim. Güzel uyarılarınız yaptığım kabalığı gösterdi kusura bakmayın. İnanın kafamdaki yoğunluk ve uğraştığım birden fazla iş yüzünden size düzgün cevap veremedim. Bunun için tekrar özür dilerim.

Dediğiniz tek satır ve sütunda gayet işime yaradı ve çalıştı. Emeğiniz için ayrıca teşekkürler.

Deneyimlerinizden faydalanmaya devam etmek istediğimi söyleyerek soruma devam etmek istiyorum.

Soruma gelirsek şöyle ki; 1. satırda kişi isimleri
2. satırda isimlerin altında maaşlar (herkesin kendi maaşı yani farklı maaş )
3. ve sonraki sütunlarda mesai saatlerinin yazılacağı boşluklar bulunmakta.

Örnek olarak bir resim ekliyorum bu tarz düşünebilirsiniz.
MdlWDM.png
[/url][/IMG]

Arkadaşlar cevap verebilecek varmı ?

Geri