• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excell 2007 Sayfa İsmini Değiştirmek

Excel Vers. ve Dili
2007
http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=463129&posted=1#post463129

var ama farklı bir konu olduğu için yeni konu olarak açma ihtiyacı hasıl oldu . Şimdiden İlginize teşekkrü ederim

EXCELL 2007 KULLANIYORUM
ALTTA SAYFA EKLEDİM 900 KÜSÜR TANE

HER SAYFANIN ÜSTÜNDE KENDİ İSMİ VAR sayfa1-sayfa2-sayfa3-sayfa4 ............. gibi

Ben bu isimleri 1000 den başlayarak 1000-1001-1002-1003 ..........1900 küsüre kadar

veya başka bir sayıdan başlayarak yine 1050-1051-1052-1053 ..........1900 küsüre kadar ardışık olarak sıralamak istiyorum .

var ama farklı bir konu olduğu için yeni konu olarak açma ihtiyacı hasıl oldu . Şimdiden İlginize teşekkrü ederim

EXCELL 2007 KULLANIYORUM

HER SAYFANIN ÜSTÜNDE KENDİ İSMİ VAR sayfa1-sayfa2-sayfa3-sayfa4 ............. gibi

Ben bu isimleri 1000 den başlayarak 1000-1001-1002-1003 ..........1900 küsüre kadar

veya başka bir sayıdan başlayarak yine 1050-1051-1052-1053 ..........1900 küsüre kadar ardışık olarak sıralamak istiyorum .

merhaba

bu kodu denermisin
Kod:
Sub sayfasirala()
Application.ScreenUpdating = False
Sheets.Add
ActiveSheet.Move After:=Sheets(Sheets.Count)
Set s1 = Sheets(Sheets.Count)
For a = 1 To Sheets.Count - 1
s1.Cells(a, "a") = Sheets(a).Name
s1.[a:a].Sort Key1:=s1.[a1]
deg = Sheets(a).Name
If IsNumeric(deg) = True Then deg = Val(Sheets(a).Name)
say = WorksheetFunction.Match(deg, s1.[a:a], 0)
Sheets(a).Move Before:=Sheets(say)
Next
Application.DisplayAlerts = False
s1.Delete
End Sub
not : kod alıntıdır.

EXCELL 2007 KULLANIYORUM

kod

Kod:
Sub sayfa_adı_deg_hepsi()
deg2 = InputBox("Başlangıç sayfa adını kelime giriniz yada boş geçmek için iptal seçeneğini tıklayınız..", "Başlangıç Sayfa Adı", "Sayfa")
deg1 = InputBox("Başlangıç sayfa adını giriniz.", "Başlangıç Sayfa Adı", "1000")
If deg1 = "" Then
MsgBox "iptal ettiniz."
Exit Sub
End If
yer = ActiveSheet.Name
For i = 1 To ActiveWorkbook.Sheets.Count
On Error Resume Next
sayfa_adi = Sheets(i).Name
Sheets(sayfa_adi).Activate
Sheets(ActiveSheet.Name).Name = deg2 & deg1
If i = 1 Then
yer = ActiveSheet.Name
End If
deg1 = deg1 + 1
Range("A2").Select
Next i
Sheets(yer).Activate
MsgBox "işlem tamam"
End Sub
Sub sayfa_adı_deg()
deg2 = InputBox("Başlangıç sayfa adını kelime giriniz yada boş geçmek için iptal seçeneğini tıklayınız..", "Başlangıç Sayfa Adı", "Sayfa")
deg1 = InputBox("Başlangıç sayfa adını giriniz.", "Başlangıç Sayfa Adı", "1000")
If deg1 = "" Then
MsgBox "iptal ettiniz."
Exit Sub
End If
yer = ActiveSheet.Name
For i = 1 To ActiveWindow.SelectedSheets.Count
On Error Resume Next
sayfa_adi = ActiveWindow.SelectedSheets.Item(i).Name
Sheets(sayfa_adi).Activate
Sheets(ActiveSheet.Name).Name = deg2 & deg1
If i = 1 Then
yer = ActiveSheet.Name
End If
deg1 = deg1 + 1
Range("A2").Select
Next i
Sheets(yer).Activate
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Halit3 arkadaşım ;

sadece ilk sayfa ismi değişiyor diğerlerinde bir değişiklik olmuyor.

başlangıç sayfa adını boş bırakırsam ilk sayfa ismini doğru yapıyor .Verdiğim rakamdan başlıyor ama sadce ilk sayfa ismi değişiyor .başlangıç sayfa adını boş bırakmazsam yazdığım şeyi sayfa adının başına ekliyor mesela 'sayfa' yazılı kalır ikici kutuya da başlangıç olarak 1000 yazarsam sayfa1000 diye değiştiriyor .Ama diğer sayfa adlarında yine bir değişiklik yok

Halit3 arkadaşım ;

sadece ilk sayfa ismi değişiyor diğerlerinde bir değişiklik olmuyor.

söylediğin şseden bir şey anlamadım kod satırları değiştirmiyor sayfaların isimlerini değiştiriyor

siz küçük bir örnek dosya eklemediniz ben örnek dosyayı gönderiyorum.

Ekli dosyalar

iki türlü komut düğmesi var birisi seçili sayfaların adlarını değiştiriyor diğeri hepsinin adlarını değiştiriyor.

uyarı mesajlarını dikkate al 1. uyarı mesajında iptal seçeneğini tıkla ikinci uyarı mesajında başlangıç sayfa adı için numara yaz tamam tıkla

Dostum herhalde 2003 te yaptın o yüzden çalışmıyor benim ki 2007 olduğundan hata veriyor

belkide mükerrer sayfa adı mevcut olduğundan olmuyor olabilir çünkü örnek veriyorum siz 1000 den başlayıp 10sayfayanın adını değiştirdiğinizde atıyorum 8 sayfa ismi 1004 olsun bu durumda 4. sayfa ismi değiştiği zaman mükerrer sayfa ismi olacağından hata verecektir

ne hatası alıyorsunuz önce başka sayı girerek sayfa isimlerini değişitiriniz daha sonra kendi sayfa isimlerinizi giriniz.

örnek gönderdiğim dosyada sayfalar değişmiyormu

sayın yagızbaba çalıştırmış avatarında 2007 excel türkçe yazıyor

Aynen dediğin şekilde yapıyorum iki ayrı bilgisayar da denedim Hem 2003 hem 2007 de denedim .sayfa seçerek yaptığım zaman yapıyor ana hepsini birden yaptıramıyorum

Kodu sayfa 1 de kkod görüntüle dediğimizde çıkan yere yapıştırıyorum yanlış mı yapıyorum yoksa hala aynı bende ki dosya ilk sayfa ismi değişiyor diğerleri değişmiyor.Anlamadım gitti .Siz yapmış göndermişsiniz ama her yapmak istediğim de sizi nerden bulacağım .

Kodu sayfa 1 de kkod görüntüle dediğimizde çıkan yere yapıştırıyorum yanlış mı yapıyorum yoksa hala aynı bende ki dosya ilk sayfa ismi değişiyor diğerleri değişmiyor.Anlamadım gitti .Siz yapmış göndermişsiniz ama her yapmak istediğim de sizi nerden bulacağım .

benim gönderdiğim dosya çalışmıyormu ?

kod her tarafta ve sayfada çalışır eğerki yapamıyorsanız excell eğitim veya yakınlarınızdan bir bilenden yardım alınız.

iyi çalışmalar diliyorum.

Geri