• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Exceli kapatırken makro otomatik çalışsın

Excel Vers. ve Dili
2013
Selamlar;
Ben içinde çalışmalarım olan bir excelimi kapatırken yani sağ üst köşeden kapama tuşuna bastığımda değişiklik yaptıysam bana sormadan otomatik olarak kaydedip ve banada kapatılıyor , tekrar görüşmek dileğiyle türünden bir not çıkararak dosyamı kapatan bir makro yapmak istiyorum. Dediğim gibi bu makro exceli kapadığım zaman otomatik olarak çalışacak. Çok uğraştım yapamadım, yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla..

Merhaba,
Aşağıdaki kodu bir modüle yapıştırıp dener misiniz?
Kod:
Sub auto_close()
ActiveWorkbook.Save
MsgBox "Kapatılıyor , tekrar görüşmek dileğiyle... "
ActiveWorkbook.Close True
End Sub

olmadı galiba

verdiğiniz kodu dosyama ekledim kaydettim çıkıp tekrardan girdim ve bazı veriler ekledim dosyama, kapama tuşuna bastığımda dosyayı kaydedip kaydetmeyeceğimi sordu, ama kendisi otomatik kaydetmesini istiyordum ben kaydet dediğimde ise ekteki gibi bir uyarı çıktı tekrardan.

Ekli dosyalar

• adsız.jpg
    adsız.jpg
    90.2 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba,
Ekli dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

göndermiş olduğunuz dosya sorunsuz çalışıyor tam istediğim gibi, fakat aynı kodları verdim ben benim sayfamda olmuyor, benim yaptığımıda ekte gönderiyorum

Ekli dosyalar

Kodu Sayfanın kod bölümüne değil Modüle yazmalısınız.

epeydir çabalayıp yapamamamın sebebi belli oldu sonunda, özür dileyerek soracam size modülü nasıl açacaz, ayrıca ilginiz için çok teşekkür ederim.

Merhaba,
Excel sayfasında Alt+F11 ile VBA editörünü açıp, Menüden Insert/Module seçilir.

yardımlarınız için çok teşekkür ederim çok işime yaradı verdiğiniz bilgiler fakat benim yaptığım örnekte dosyayı kapatırken ekteki gibi bir uyarı çıkıyor bunun nedeni nedir acaba bakabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Bu uyarı kullandığınız Excel versiyonunun bir özelliği sanırım. Ben 2003 versiyon kullandığım için bu uyarının excel ayarlarından nasıl kapatılacağını(kapatılıp/kapatılamayacağını) bilmiyorum.
Ancak kodu aşağıdaki gibi değiştirerek (koyu satırları ekleyerek) bu uyarı kapatılabilir.
Hoşçakalın.
Kod:
Sub Auto_Close()
   [B] Application.DisplayAlerts = False[/B]    
    ActiveWorkbook.Save
    MsgBox "Dosyanız Ototmatik Olarak Kaydediliyor", , "KAPANIYOR"
    MsgBox "TEKRAR GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE"
  [B]  Application.DisplayAlerts = True[/B]
End Sub

merhaba;
verdiğiniz kodlar işe yaradı. İlginiz ve alakanıza çok teşekkür ederim, sağolun. Görüşmek dileğiyle.

Merhaba,
Bu uyarı kullandığınız Excel versiyonunun bir özelliği sanırım. Ben 2003 versiyon kullandığım için bu uyarının excel ayarlarından nasıl kapatılacağını(kapatılıp/kapatılamayacağını) bilmiyorum.
Ancak kodu aşağıdaki gibi değiştirerek (koyu satırları ekleyerek) bu uyarı kapatılabilir.
Hoşçakalın.
Kod:
Sub Auto_Close()
   [B] Application.DisplayAlerts = False[/B]    
    ActiveWorkbook.Save
    MsgBox "Dosyanız Ototmatik Olarak Kaydediliyor", , "KAPANIYOR"
    MsgBox "TEKRAR GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE"
  [B]  Application.DisplayAlerts = True[/B]
End Sub

Yine başarılı ve yine yararlı bir çalışma sayın dEdE. Tebrikler ve teşekkürler.

Geri