• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'i hazırlayanın dosyaya silinmeyecek şekilde imzasını atması

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba;

Ben çalıştığım işyerinde bir excel dosyası hazırladım ve hazırlanan dosyanın benim tarafımdan yapıldığını paylaştığım herkesin bilmesini istiyorum. Adımı ve Soyadımı çalışma sayfası hariç bir alanda ve değiştirilemeyecek bir şekilde yazmak mümkün mü?

Aşağıda ki linkte daha önce başka bir yerde gördüğüm ve birisinin ismini yazdığına şahit olduğum alan yer alıyor.

http://www.dosyaupload.com/hqcW

Bu konuda bilgisi olan ve paylaşmak isteyen olursa çok memnun olurum

Merhaba;

Ben çalıştığım işyerinde bir excel dosyası hazırladım ve hazırlanan dosyanın benim tarafımdan yapıldığını paylaştığım herkesin bilmesini istiyorum. Adımı ve Soyadımı çalışma sayfası hariç bir alanda ve değiştirilemeyecek bir şekilde yazmak mümkün mü?

Aşağıda ki linkte daha önce başka bir yerde gördüğüm ve birisinin ismini yazdığına şahit olduğum alan yer alıyor.

http://www.dosyaupload.com/hqcW

Bu konuda bilgisi olan ve paylaşmak isteyen olursa çok memnun olurum

1. Kilidini kaldırmak istediğiniz bütün hücreleri seçin.

2. Hücreler seçili haldeyken BİÇİM menüsünden, HÜCRELER.. komutunu tıklayın. Ekrana HÜCRELERİ BİÇİMLENDİR penceresi gelecektir.

3. Bu pencerede bulunan KORUMA sayfa sekmesine tıklayın açılsın.

4.En üstte bulunan KİLİTLİ onay kutusundaki onayı kaldırın.

5. Tamam düğmesine tıklayın.

6. Seçmiş olduğunuz hücrelerin kilidini kaldırdınız, şimdi ise

7. ARAÇLAR menüsünden KORUMA alt menüsüne tıklayın, açılan menüden SAYFAYI KORU komutuna tıklayın.

İşlem bu kadar. Sadece seçmiş olduğunuz hücrelere veri girebilirsiniz.

Böyle bir yol sunmuşlar, denemedim ben. Bir deneyin isterseniz.

Yok ben sayfa içerisinde istemiyorum.Eklediğim dosya da ismin yazılmasını istediğim yeri gösterdim.İstediğim yer sayfa içerisinde değil.

Murattezcan çok teşekkür ederim, senin vermiş olduğun bilgide "Application Status Bar" kısmına ismimi ekledi bu da işimi görecektir. Fakat yine de "Sayfa 1" gibi sheet isminin bulunduğu alana acaba yazmak mümkünmüdür onu merak ediyorum. Bahsettiğim bar'ın ismini bulup, senin verdiğin code içerisinde "ApplicationStatusBar" yerine yazarsam olabilir diye düşünüyorum. Acaba bu bahsettiğim bar'ın ismini biliyor musun?

Birde dediğin gibi yapınca sadece makroyu etkinleştir tuşuna basınca etkin oluyor, makrosuz bir excelde de ismimin yazmasını sağlayabiliyormuyuz?

Fakat tekrar belirtmek isterim ki çok teşekkürler, sayende en azından elimde uygulayabileceğim bir şey var, hiç yoktan iyidir :)

İyi bayramlar

Son düzenleme:
Merhaba,

Bahsettiğiniz çubuğun adı "ActiveWindow.DisplayWorkbookTabs" olarak geçmektedir.

Fakat bu bölüme bilgi yazdıramıyoruz.

Ek olarak makrosuz olarak dosyanın kaydet anında açılan penceredeki özellikler bölümüne bilgi yazabilirsiniz. Açılan pencerede YAZAR-ETİKET-BAŞLIK gibi seçenekler var. Bunları kullanabilirsiniz.

Geri