• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Exceli Açan User'a Göre Kısıtlama/Filtreleme

Excel Vers. ve Dili
2013
Selamlar,

Bu forumda ilk mesajım ve ilk konum kurallara uygun bir davranışım yoksa affedin.

Kurumsal bir firmada çalışıyorum excel ile SQL veri tabanımızdan mağazaların ciroları ile ilgili bilgi çekiyorum. Yapmak istediğim şudur;

Sheet1 de yer alan tabloda bölge kodu, bölge adı, mağaza kodu, mağaza adı ve ciro sütunları mevcut. Bu Sheet1 de tüm mağazalar veri tabanından çağırılıyor.
Öncelikle exceli açan user sadece Sheet1 i görsün yada Sheet1 ile Sheet2 yi görsün diğer Sheetleri göremesin kuralı ve daha sonra
Excel i açan user bilgisini alarak sadece Sheet1 deki kendi mağazasının cirosunu görebilsin, yine exceli açan user bilgisini alarak bölge sorumlusu ise kendi bölgesindeki mağazaların cirosunu görebilsin ve genel müdürün açtığını düşünerek ten tüm mağazaların cirosunu görme gibi bir işlem yapılabilir mi?

Çok uçuk birşey istiyorum belki ama bunun Access ile iletişim kurmadan Macro VBA üzerinden yapılabileceğini seziyorum. Access ile bağlantılı çalışan yolları da iletebilirsiniz. Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla.

Günelleme amaçlı mesajdır.

Son düzenleme:
Geri