- Excel Vers. ve Dili
- excel 2007 türkçe
Merhaba sevgili Excel kullanıcıları,
Resimli proforma fatura ya da fiyat teklifi taslağı hazırlamam gerekiyor. Aşağıdaki kodları Excel de Visual basic yardımı ile yazdım. Resimler geliyor fakat benim sorunum şu, Gelen resimlerim belirlediğim hücrelerin boyutunun dışına çıkıyor. bunun sebebi belki resimlerin pikselinin çok olması ve ya bazı fotoğraflar düşeyde çekildiğinden mi bilemedim. Belirlediğim hücrenin içerisine ölçekli bir şekilde fotoğrafları oturtabileceğim kodlar arıyorum. hatta o hücreden biraz küçük olsun ve mousse ile değişiklik yapma şansım da olsun istiyorum. Sevgili editörler yardımcı olursanız çok memnun olurum. 2 gündür uğraşıyorum ama netice alamadım.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [C:C]) Is Nothing Then Exit Sub
'hata kontrolü
On Error GoTo çıkış
'resimleri sil
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete
'resim yolunun bulunması
Dim resimyolu As Variant
Dim resim As Object
For satır = 20 To 41
resimyolu = ActiveWorkbook.Path & "\" & Range("c" & satır) & ".jpg"
'resmi oluştur
Set resim = ActiveSheet.Pictures.Insert(resimyolu)
'resmi boyutlandır
With Range("d" & satır)
resim.Top = .Top
resim.Left = .Left
resim.Height = .Height
resim.Width = .Width
End With
Next satır
çıkış:
End Sub
Resimli proforma fatura ya da fiyat teklifi taslağı hazırlamam gerekiyor. Aşağıdaki kodları Excel de Visual basic yardımı ile yazdım. Resimler geliyor fakat benim sorunum şu, Gelen resimlerim belirlediğim hücrelerin boyutunun dışına çıkıyor. bunun sebebi belki resimlerin pikselinin çok olması ve ya bazı fotoğraflar düşeyde çekildiğinden mi bilemedim. Belirlediğim hücrenin içerisine ölçekli bir şekilde fotoğrafları oturtabileceğim kodlar arıyorum. hatta o hücreden biraz küçük olsun ve mousse ile değişiklik yapma şansım da olsun istiyorum. Sevgili editörler yardımcı olursanız çok memnun olurum. 2 gündür uğraşıyorum ama netice alamadım.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [C:C]) Is Nothing Then Exit Sub
'hata kontrolü
On Error GoTo çıkış
'resimleri sil
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete
'resim yolunun bulunması
Dim resimyolu As Variant
Dim resim As Object
For satır = 20 To 41
resimyolu = ActiveWorkbook.Path & "\" & Range("c" & satır) & ".jpg"
'resmi oluştur
Set resim = ActiveSheet.Pictures.Insert(resimyolu)
'resmi boyutlandır
With Range("d" & satır)
resim.Top = .Top
resim.Left = .Left
resim.Height = .Height
resim.Width = .Width
End With
Next satır
çıkış:
End Sub