• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'e excel'den veri aldırma

Excel Vers. ve Dili
2003-TR
arkadaşlar bir excel deki tabloyu başka bir excel'e aldırmak istiyorum. aramalarımda txt olanını bulabildim.

Sub()
Dim Satir As Long
Range("A:A").ClearContents
ChDir ("C:\")
dosya = Application.GetOpenFilename(FileFilter:="txt Dosyaları(*.txt),(*txt)", Title:="txt Dosyası Aç")
If dosya = False Then Exit Sub
Open dosya For Input As #1
Do While Not EOF(1)
Input #1, Kayit
If Kayit <> Empty Then
Satir = Satir + 1
Cells(Satir, "A") = Kayit
End If
Loop
Close #1
End Sub

bana bunun excel için olanı lazım. Kendimce uyarlamaya çalıştım ama olmadı :'(

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım ve excelde yeniyim.
Patronum barkot okuyucu için excel de şu çalışmayı hazırlamamı istedi. Nasil yapılacak olmuyor olmuyor
bir sütünda sadece alfanümerik (15 karakter) diğerinde numerik (11 karakter) olacakmış ve bu iki kolona barkot okuyucuyla okutulan alfa numerik ve nümerik karakter sayısı fazla yada eksik olunca uyarı verip alt satıra geçmeyecekmiş .Excel de nasıl böyle bir tablo oluştururum bilen varmı dır.

arkadaşlar bir excel deki tabloyu başka bir excel'e aldırmak istiyorum. aramalarımda txt olanını bulabildim.

Sub()
Dim Satir As Long
Range("A:A").ClearContents
ChDir ("C:\")
dosya = Application.GetOpenFilename(FileFilter:="txt Dosyaları(*.txt),(*txt)", Title:="txt Dosyası Aç")
If dosya = False Then Exit Sub
Open dosya For Input As #1
Do While Not EOF(1)
Input #1, Kayit
If Kayit <> Empty Then
Satir = Satir + 1
Cells(Satir, "A") = Kayit
End If
Loop
Close #1
End Sub

bana bunun excel için olanı lazım. Kendimce uyarlamaya çalıştım ama olmadı :'(

aşağıdaki linkdeki dosyayı bir inceleyiniz.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=68879

hocam peki yukarıdaki kod txt kısımlarını xls yapınca neden çalışmıyo olabilir?

bu yöntemle txt uzantılı dosyayı xls uzantılı olarak veri alamazsınız. burada dosyanın uzantısınıda xls olarak değiştirmeniz gerekir ondan sonra veri alırsınız.
bu dosyayada kayıt yaparken metin sekmekle ayrılmış uyarısı verir.

benim alıcak olduğum dosya zaten excel dosyası. yani açık olan excel'e başka bi excel dosyasındaki tabloyu almak istiyorum. o txt li örneği vermemin sebebi aynı kodun excel için çalışanını istememden dolayıydı. galiba yanlış anlaşıldım.

benim alıcak olduğum dosya zaten excel dosyası. yani açık olan excel'e başka bi excel dosyasındaki tabloyu almak istiyorum. o txt li örneği vermemin sebebi aynı kodun excel için çalışanını istememden dolayıydı. galiba yanlış anlaşıldım.

3 nolu mesajımdaki linkdeki dosyaya baktınızmı.?
sayfa1-sayfa2-sayfa3 de veri alma örnekleri mevcut

Geri