• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'e eklenmiş Word nesnesine makro ile word dosyası aldırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 vba
Merhabalar,
(1) Fizik öğretmeniyim ve 1 yılda 132 Yazılı Yoklama Sınav+Cevap Anahtarı hazırlamaktayım. Her bir sorunun kodunun bulunduğu word de yazılmış yaklaşık 1200 Sorum var.
(2) Dersin görsel ve matematik işlemlerin, sembollerin bulunmasından ötürü soruların word de hazırlanması kaçınılmaz olmakta.
(3) Ancak bazı noktalarda word’un kısır kalması sebebiyle bir yazılı yoklama sınavı hazırlamam günlerce sürmekte. Bu nedenle word ile excel’in etkili bir biçimde birleşmesi gerekmekte.
(4) Bunun için ekteki klasörde bulunan Excel dosyasına deneme amaçlı 3 adet word nesnesi ekledim. (Soru 1, Soru 2, Soru 3 için)
(5) soru kodlarından soruyu seçince, seçtiğimiz bu soruyu ilgili word nesnesine aktarmak istiyorum.

İlginize teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yurttaş bey öncelikle ilgi alakanız için çok teşekkür ederim.
1) Resim şeklinde yapmanın bazı dezavantajları olduğundan bunu yapmak istemiyorum. Sonrasında bu da bana farklı külfetler oluşturacak, ayrıca resim kaliteleri en sonunda pdf yaparken de maalesef düşüyor.en azından soru cümlelerindeki yazlılar vektörel formatta olmalı. kalite açısından. yani büyütünce yazıların kenarlarında kıvrımlar oluşuyor.
2) Word de nasıl yapılır bilmiyorum demenize istinaden ben bu projemi rafa kaldırayım mı? Yoksa forumda başka kişilerden gelebilecek cvpları mı bekleyeyim.
3) Açıkçası günlerdir içimde bir heyecan vardı, artık daha az çalışırım diye ancak söndürdünüz :) Sizin gibi konusunda yetkin bir kişi cevap bulamadığına göre isteğimin pekte mümkün olan bir şey olmadığını düşünmekteyim.

.

Hayır. Projenizi rafa kaldırmayın.

Ve şevkinizi kırmayın. Pek çok şeyi de ben de bilmiyorum.

Belki yapabilen çıkabilir.

Ancak, ben de birşey bulabilirsem paylaşırım.

.

Merhabalar,
(1) Fizik öğretmeniyim ve 1 yılda 132 Yazılı Yoklama Sınav+Cevap Anahtarı hazırlamaktayım. Her bir sorunun kodunun bulunduğu word de yazılmış yaklaşık 1200 Sorum var.
(2) Dersin görsel ve matematik işlemlerin, sembollerin bulunmasından ötürü soruların word de hazırlanması kaçınılmaz olmakta.
(3) Ancak bazı noktalarda word’un kısır kalması sebebiyle bir yazılı yoklama sınavı hazırlamam günlerce sürmekte. Bu nedenle word ile excel’in etkili bir biçimde birleşmesi gerekmekte.
(4) Bunun için ekteki klasörde bulunan Excel dosyasına deneme amaçlı 3 adet word nesnesi ekledim. (Soru 1, Soru 2, Soru 3 için)
(5) soru kodlarından soruyu seçince, seçtiğimiz bu soruyu ilgili word nesnesine aktarmak istiyorum.

İlginize teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

.

Bir deneme yaptım.

Dosyanız ekte.

Bu örneğe göre Word Dosyalarınızı C:\Kararalama içine koymalısınız. Ama siz gerekli uyarlamayı yapabilirsiniz.

.

Not: Dosya güncellendi.

.

Ekli dosyalar

Sayın Yurttaş bey;
Sizler kimsiniz Allah aşkına. Allah nazarlardan saklasın, her daim işiniz rast gitsin.
İstediğim gibi olmuş tek kusur şimdilik eklenen word nesnesinin soru değiştikçe en boy uzunluklarının sabit kalmaması.
Hazırlayacağım formda her soru için bir alan olduğundan bu en boyların değişmemesi gerekmekte.
Örneğin bir soruyu seçtikten sonra excelden bşka bir progrma gittiğimde veya aradan zaman geçince sayfa görüntüsü ekteki gibi olabiliyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Yurttaş bey;
1) Güncelleme yaptığınız dosya çok daha iyi olmuş. Taşma yine var ama kabul edilebilir seviyede. Sanırım word nesnesinin boyutunu hücre genişliğine endekslemişsiniz.

2) Sadece şunu gözlemledim. Eklediğimiz word dosyalarının toplam boyutu 291KB olmasına rağmen, excel dosysındaki haliyle biraz deneme yaptıktan sonra kaydettiğimde toplam 12MB a kadar çıkmakta. Acaba bu durum neden kaynaklanmış olabilir.

Lütfen vaktiniz varsa cvp verin.Kendinizi sıkıştırmayın. Biliyorum çok oldum :(

Sayın Yurttaş bey;
1) Güncelleme yaptığınız dosya çok daha iyi olmuş. Taşma yine var ama kabul edilebilir seviyede. Sanırım word nesnesinin boyutunu hücre genişliğine endekslemişsiniz.

2) Sadece şunu gözlemledim. Eklediğimiz word dosyalarının toplam boyutu 291KB olmasına rağmen, excel dosysındaki haliyle biraz deneme yaptıktan sonra kaydettiğimde toplam 12MB a kadar çıkmakta. Acaba bu durum neden kaynaklanmış olabilir.

Lütfen vaktiniz varsa cvp verin.Kendinizi sıkıştırmayın. Biliyorum çok oldum :(

.

Bu tür nesne işlemleri dosya boyutunu büyütür. Ve ileride çalışmayı ağırlaştırabilir. Bu beklenen bir şey.

.

Anladım Yurttaş bey. tekrar teşekkür ve saygılarımı sunarım.
Sağ olun var olun..

Yurttaş bey merhabalar
En son ki yaptığınız çalışma ile dosya boyutunun çok artmasının nesne olaylarında beklenen bir durum olduğunu belirtmiştiniz. Microsoftun sitesinde aşağıdaki bir yazı buldum. nesneler ikiye ayrılıyormuş
1) Katıştırılmış nesne
2) Bağlantılı nesne
Dosya boyutuna dikkat etmeniz gereken durumlarda bağlantılı nesneleri kullanın. diyor.
acaba bu durum benim sorunumu çözer mi?
.....
Bağlantılı nesneler
Bir nesne bağlandığında, bilgiler kaynak dosya değiştirildiğinde güncelleştirilebilir. Bağlanan veriler kaynak dosyada depolanır. Word veya hedef dosya, kaynak dosyanın yalnızca konumunu depolar ve bağlı verilerin bir sunumunu görüntüler. Dosya boyutuna dikkat etmeniz gereken durumlarda bağlantılı nesneleri kullanın.
....
Kaynak: http://office.microsoft.com/tr-tr/word-help/HA010120810.aspx

Kusura bakmayın böyle kabak tadı veriyorum ama benim için gerçekten önemli. Birde siz dediniz ya projenizi rafa kaldırmayın diye bende hırs oldu :)

Yurttaş bey merhabalar
En son ki yaptığınız çalışma ile dosya boyutunun çok artmasının nesne olaylarında beklenen bir durum olduğunu belirtmiştiniz. Microsoftun sitesinde aşağıdaki bir yazı buldum. nesneler ikiye ayrılıyormuş
1) Katıştırılmış nesne
2) Bağlantılı nesne
Dosya boyutuna dikkat etmeniz gereken durumlarda bağlantılı nesneleri kullanın. diyor.
acaba bu durum benim sorunumu çözer mi?
.....
Bağlantılı nesneler
Bir nesne bağlandığında, bilgiler kaynak dosya değiştirildiğinde güncelleştirilebilir. Bağlanan veriler kaynak dosyada depolanır. Word veya hedef dosya, kaynak dosyanın yalnızca konumunu depolar ve bağlı verilerin bir sunumunu görüntüler. Dosya boyutuna dikkat etmeniz gereken durumlarda bağlantılı nesneleri kullanın.
....
Kaynak: http://office.microsoft.com/tr-tr/word-help/HA010120810.aspx

Kusura bakmayın böyle kabak tadı veriyorum ama benim için gerçekten önemli. Birde siz dediniz ya projenizi rafa kaldırmayın diye bende hırs oldu :)

.

Bu makaleden haberim yoktu. Bilgim oldu. Teşekkür ederim.

Zaman bulursam Embedded (katıştırılmş) yöntem yerine bir de Link (bağlantılı) yöntem üzerine kafa yorayım.

.

Valla siz ve sizin gibilerin hakkını nasıl ödeyeceğiz acaba?
Teşekkür ederim Allah razı olsun

Çok teşekkür ederim. Yurttş bey
Açıkçası işe yaradığını görmek beni çok mutlu etti.
Allah izin verirse şimdi 7 senedir ban sıkıntı veren Sınav soruları hazırlama işi sizin sayenizde çok daha kolay olacak
Öncelikle ben bunu 10 soruluk bir yapıya dönüştüreceğim kafamda başka şeylerde var.
Bittikten sonra siteyle paylaşabilirim.

Çok teşekkür ederim. Yurttş bey
Açıkçası işe yaradığını görmek beni çok mutlu etti.
Allah izin verirse şimdi 7 senedir ban sıkıntı veren Sınav soruları hazırlama işi sizin sayenizde çok daha kolay olacak
Öncelikle ben bunu 10 soruluk bir yapıya dönüştüreceğim kafamda başka şeylerde var.
Bittikten sonra siteyle paylaşabilirim.

.

Azmin elinden bir şey kurtulmaz.

Size kolay gelsin.

NOT:Fizik konu anlatımları ile ilgili Excel'de pek çok şey yapılabilir. Örneğin Eğik atışla ilgili bir çalışmam var, burada...
http://www.excel.web.tr/f170/eoik-aty-grafioi-t93071.html

.

.

Tekrar tekrar teşekkür ederim.
Eğik atış dosyanızı arşivime ekledim. Çok güzel olmuş yine döktürmüşsünüz.
Bir iki düzeltme yaptım bazılarını da yapamadım:)
(1) Menzili hesaplama formülünde bir eksiklik vardı onu yazdım. (ilk hızın karesi)
(2) Küçük bir şekil ekledim Kim nedir neresi belli olsun diye
(3) Bir de e43=0 olmasına rağmen YOK gözüküyor ilgili yere açıklama yaptım onu düzeltebilirseniz 4x4 lük olacak.Ben uğraştım ama olmuyor. Eğer komutundan kaynaklanıyor sanırım

Ayırca Eğik+Pike Atış diyebilirsiniz. Çünkü ilk yüksekle bile oynayabiliyorsunuz.

Ekli dosyalar

Altarnatif olsun

Dosyadan seçtiğiniz soru imlecin bulundüğü hücreye geliyor.

Ekli dosyalar

Sayın Tahsin ARAT
İlgi alakanıza teşekkür ederim. Bu çalışmayıda arşivime ekleyeceğim.
Sağolun var olun

Geri