• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'e Accsess'den veri almak

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar bir dosya hazırladım ve dosyamda bir sheete almayı istediğim verileri girdim ve veri doğrulama ile liste şeklinde verilerimi bu sheet den çekiyorum. Sistem çok güzel çalışıyor lakin bir süre sonra gördüm ki veri doğrulama ayarı yaptığım zaman dosyanın boyutu bayağı bir büyük oluyor. Onun için veri dosyama almak istediğim veriyi excel'e accsess'dan getirebilir miyiz acaba? Bunun için bir makro mu gerekiyor veriyi çekebilmek için? Küçük bir örneği ekte sunuyorum.

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim

Saygılarımla.

Merhaba

access'den alınacak verileri "ornek.xls" isimli çalışma kitabınızın veri sayfasına almak istediğinizi varsayalım bunun için aşağıdaki işlem adımlarını takip ediniz

1- ekte gönderdiğim deneme.mdb isimli access dosyasını açın (işlemi görmek için)
2- excel çalışma kitabınızın veri sayfasında herhangi bir hücreye tıklayın
3- Veri/Dış veri al/ Yeni veritabanı sorgusu/Veritabanları sekmesindeki/Ms Access database/ deneme.mdb dosyasının yolunu bulup tamam butonuna tıklayın.
4- sorgu sihirbazı penceresi açılacaktır, deneme nin yanındaki + ya tıklayıp içindeki deneme kelimesine çift tıkladığınızda ekranın sağına (sorgunuzdaki sütunlar) kısmında deneme kelimesini göreceksiniz .. İleri /ileri..
5- son adımda "verileri microsoft excele ver" seçeneğini işaretleyin ve son butonuna tıklayın excele geri dönmüş olacaksınız istediğiniz bir hücreyi seçip tamam butonuna tıklayın.
6- access dosyasında deneme sütununa yeni bir isim yazın excel dosyanıza geri dönün herhangi bir isim üzerinde sağ tuş verileri yenile tuşuna basın access'e yazdığınız veri excele otomatik olarak gelecektir ( access dosyasının açık olması şart değildir dosya kapalıda olabilir)

iyi çalışmalar dilerim.

Verdiğiniz Bilgiler için Çok Teşekkür ederim Sayın Brain

Saygılarımla.

FROM Yan Tümcesinde söz dizimi hatası var diyor.

Son düzenleme:
Verdiğiniz Bilgiler için Çok Teşekkür ederim Sayın Brain

Saygılarımla.

FROM Yan Tümcesinde söz dizimi hatası var diyor.

benim gönderdiğim dosyalarda böyle bir hata ile karşılaşmadım, kendi dosyalarınız için uyarlama yapmaya çalıştığınız da böyle bir hata veriyorsa, yönetimi tekrar gözden geçiriniz , sonuç alamazsanız hangi aşamada iken hata aldağınızı daha açık bir şekilde açıklarsanız daha kısa bir zamanda probleminize yanıt alabilirsiniz.

Tam Excel Sayfasına Dönmek istediğim zaman bu hatayı alıyorum. Bide bu arada ben veriyi accsess de sabit kalıp fakat excel kendi bünyesine almadan veriyi accsess den kullanabilir miyiz. Ya da daha acık bir ifade ile veri doğrulama da yaptığım tanımlamadaki verilerimi accsess de tanımlaıyıp verileri excele herhangi bir sayfaya almadan accsess üzerinden alabilir miyim? List oluşturuyorum bunu için ihtiyacım vardı.

Saygılarımla.

[65536] dan fazla verı oldugunda ne yapmalıyız sonrakı sheet'e kayıt devam edebilirmi.

Geri