- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar;
Biraz araştırdım ama tam olarak istediğimi bulamadığım için konu açtım.
Dış veri al ile sqlden excele veri çekiyoruz.Peki excelde A1 ve A2 hücresinde oluşturulan sql sorgularını,sql'e bağlanıp nasıl çalıştırırız.
Bir başka ifadeyle A1 ve A2 hücresinde sorgu oluşturuyorum.Ben bunu kopyalayıp,sqlde sorgu satırında çalıştırıyorum.İşimi daha kısa bir zamana indirmek istiyorum.Onun için excele bir tane buton atıcam.O butonun içinde "sql bağlantısı" + "A1 ve A2 hücresindeki veri" olacak.O butona tıkladığımda sorguyu çalıştıracak.
Sqlden veri çekmek için aşağıdaki sorguyu kullanıyorum.Bu sorguyu exceldeki veriyi sql'e göndermek için nasıl kullanabilirim.Makro kodu nasıl olmalı.
Bilen arkadaşlardan yardım talep ediyorum..
Sub Aktarma_İle_Girilen_Telefon_Faturaları()
With ActiveSheet.ListObjects.Add(SourceType:=0, Source:= _
"ODBC;DRIVER=SQL Server;SERVER=TEANSERVER\SQL2008;UID=uuuuu;PWD=cava;APP=2007 Microsoft Office system;WSID=TEANSERVER;DATABASE=OPEN" _
, Destination:=Range("$H$4")).QueryTable
.CommandText = Array( _
"SELECT tbMuhasebeFisi.dteFisTarihi, tbMuhasebeFisi.lBorcTutar, tbMuhasebeFisi.nHesapID" & Chr(13) & "" & Chr(10) & "FROM OPEN.dbo.tbMuhasebeFisi tbMuhasebeFisi" & Chr(13) & "" & Chr(10) & "WHERE (tbMuhasebeFisi.nHesapID=3794) AND (tbMuhasebeFisi.sHarek" _
, "etTipi='3')")
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.PreserveColumnInfo = True
.ListObject.DisplayName = "Tablo_Ne_Aktarma_İle_Girilen_Telefon_Faturaları"
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
Range("G3").Select
Columns("H:H").Select
Selection.NumberFormat = "m/d/yyyy"
End Sub
Biraz araştırdım ama tam olarak istediğimi bulamadığım için konu açtım.
Dış veri al ile sqlden excele veri çekiyoruz.Peki excelde A1 ve A2 hücresinde oluşturulan sql sorgularını,sql'e bağlanıp nasıl çalıştırırız.
Bir başka ifadeyle A1 ve A2 hücresinde sorgu oluşturuyorum.Ben bunu kopyalayıp,sqlde sorgu satırında çalıştırıyorum.İşimi daha kısa bir zamana indirmek istiyorum.Onun için excele bir tane buton atıcam.O butonun içinde "sql bağlantısı" + "A1 ve A2 hücresindeki veri" olacak.O butona tıkladığımda sorguyu çalıştıracak.
Sqlden veri çekmek için aşağıdaki sorguyu kullanıyorum.Bu sorguyu exceldeki veriyi sql'e göndermek için nasıl kullanabilirim.Makro kodu nasıl olmalı.
Bilen arkadaşlardan yardım talep ediyorum..
Sub Aktarma_İle_Girilen_Telefon_Faturaları()
With ActiveSheet.ListObjects.Add(SourceType:=0, Source:= _
"ODBC;DRIVER=SQL Server;SERVER=TEANSERVER\SQL2008;UID=uuuuu;PWD=cava;APP=2007 Microsoft Office system;WSID=TEANSERVER;DATABASE=OPEN" _
, Destination:=Range("$H$4")).QueryTable
.CommandText = Array( _
"SELECT tbMuhasebeFisi.dteFisTarihi, tbMuhasebeFisi.lBorcTutar, tbMuhasebeFisi.nHesapID" & Chr(13) & "" & Chr(10) & "FROM OPEN.dbo.tbMuhasebeFisi tbMuhasebeFisi" & Chr(13) & "" & Chr(10) & "WHERE (tbMuhasebeFisi.nHesapID=3794) AND (tbMuhasebeFisi.sHarek" _
, "etTipi='3')")
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.PreserveColumnInfo = True