• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelden Makro ile Worde Grafik kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 TR
Merhaba arkadaşlar

Excel’de oluşturduğum grafiği; Word’e, Excel ile bağlantılı olacak şekilde yapıştırmak istiyorum. Şöyle ki her seferinde Excel de değişiklik yaptığımda Word’deki grafiğinde otomatik olarak değişmesini istiyorum. Bu bağlamda her türlü "özel yapıştırma" tekniği kullandım. Bu işlemler sonucunda grafikler değişiyor ancak benim sıkıntı çektiğim nokta, eğer bu belgeleri arkadaşlarıma gönderirsem belgelerdeki grafikler çalışmıyor, güncelleme olmuyor. Bunu nasıl çözebilirim? İnternette yaptığım araştırmalarda herkes özel yapıştırma yöntemlerinden bahsetmiş ama dediğim gibi farklı bilgisayarlarda çalışmıyor. Ek olarak makro yönteminden bahsettiler makro ile nasıl yapabileceğim hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar şöyle bir kod buldum ancak bununla yaptığımda dosyanın tamanını silip sadece yeni bilgileri kopyalıyor. Ve henüz belirlediğim konuma kopyalama işlemini yapamadım
Kod:
Sub PasteToWord()

Dim wdApp As Object
    Dim wd As Object

On Error Resume Next
    Set wdApp = GetObject(, "Word.Application")
    If Err.Number <> 0 Then
        Set wdApp = CreateObject("Word.Application")
    End If
    On Error GoTo 0

Set wd = wdApp.Documents.Open("C:\Users\İbrahim\Desktop\Yeni klasör\lol.docx")

wdApp.Visible = True

Range("A1:E10").Copy
    wd.Range.Pasteandformat 0

For i = 1 To say
    ActiveDocument.Tables(1).Range.Cells(i).Range.Text = Range("A1:E10")(i)
    Next
    Application.Quit
End Sub

Yeni bir adıma geçtim. Şu an kopyaladığımda grafiğimi alabiliyorum. Ama bu grafiği word kopyaladığımda worddeki tüm içeriği silip sadece grafiği veriyor. İçindeki bilgileri koruyup aynı anda grafiği kopyalamayı nasıl yapabilirim....? Bundan sonra ki adım ise grafiği wordde belirlediğim bir noktaya nasıl kopyalayabilirim? Kullandığım kod şekilde

Kod:
Sub PasteToWord()

Dim wdApp As Object
    Dim wd As Object

On Error Resume Next
    Set wdApp = GetObject(, "Word.Application")
    If Err.Number <> 0 Then
        Set wdApp = CreateObject("Word.Application")
    End If
    On Error GoTo 0

Set wd = wdApp.Documents.Open("C:\Users\İbrahim\Desktop\1\1\1.docx")

wdApp.Visible = True

'Range("A1:E10").Copy
    wd.Range.Pasteandformat 0

wd.Paragraphs(wd.Paragraphs.Count).Range.Paste
    ActiveSheet.ChartObjects("4 Gráfico").Activate
    ActiveChart.ChartArea.Copy
    wd.Paragraphs(wd.Paragraphs.Count).Range.Paste
    Application.CutCopyMode = False

End Sub

Son satırları şu şekilde devre dışı bıraktım şimdilik bir sorun yok
Kod:
'Range("A1:E10").Copy
    'wd.Range.Pasteandformat 0

'wd.Paragraphs(wd.Paragraphs.Count).Range.Paste
    ActiveSheet.ChartObjects("4 Gráfico").Activate
    ActiveChart.ChartArea.Copy
    wd.Range.Past
    Application.CutCopyMode = False

Ama dediğim gibi burada yapıştırma işlemi uygularken word dosyamı temizliyor. O yüzden wordde yapıştırılacak yeri belirlemem gerek. Bunuda sanırım "wd.Range.Past" kısmında yapacağım. Örneğin worddde belirlediğim bir tablonun içine bunu nasıl yapıştırabilirim?

Sn. murder,
Örnek dosya eklemeden bu soru hakkında fikir yürütmek çok zor.

Dosyalar ispanyolca olduğu için yüklemek istememiştim. Multiupload üzerinden paylaşıyorum odsyayı oradan indirebilirsiniz. Excelin ikinci sayfası olan "Estudio Energético" daki grafiklerin hepsini tek tek word dosyasında belirli noktalara kopyalamam gerekli. Eğer word dosyasını açarsanız grafiklerin aynılarının var olduğunu göreceksiniz. Bunları her excelde grafik değişikliği yapıldığında wordede olması gerekli. Bu bilgiler her müşteri için tek tek düzenleniyor yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.multiupload.nl/8MTKZ6SU56

Merhaba,
Tek tek grafikleri inceleyip yerleştirme şansım yok. Anacak şöyle yardımcı olayım. Word dosyasında grafiklerin bulunduğu kısımlarda yerimi oluşturun. Böylece grafikleri yapıştıracağınız yeri seçme imkanı bulacaksınız. Daha sonra Exceldeki grafikleri bir döngüye alarak ilgili yer imlerinin bulunduğu yerlere yapıştırmayı sağlayabilirsiniz. Yer imi kullanarak veri aktarımıyla ilgili aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
http://www.excel.web.tr/f51/excelden-worde-veri-aktarma-t95817.html
İşinizi kolaylaştırması yönünden şöyle bir önerim olabilir. Exceldeki grafiklerinize worde aktarım sırasına göre sayısal isim verin. (1, 2, 3 ... gibi) Daha sonra bu sıraya göre wordde ilgili yerlerde yer imi oluşturun. Yer imlerine grafiklere verdiğiniz isimlerin aynısını verin. Sonrasında döngü kullanarak kopyalama işlerinizi gerçekleştirin.

Çıkamadım bu işin içinden. Verdiğiniz linkide inceledim oradaki örnekleri takip ederek benim projem üzerinden değişikler yaptım ama yinede işe yaramadı. Bir türlü Exceldeki tabloyu wordde istediğim yere kopyalayamadım.

Şöyle bir fikir geldi aklıma. Sanrıım bu yöntem daha basit olabilir. Exceldeki grafiklerimi resim olarak bilgisayara kaydedip ardından word dosyasında makro yardımı ile resimleri dosya içerisine istediğim yere aktaracağım. Bunu Nasıl gerçekleştireceğim konusunda fikir verebilir misiniz?

Geri