• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'den Google Sheet veri göndermek.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba.
Excel ile Google Sheet'ten veri alabiliyoruz. Bunun tam tersi mümkün mü? Excel'deki verileri Google Sheet'e aktarabilir miyiz?

Bir ara bakarım ...

.

Linkteki VBA kodunu düzelttim, oradan tekrar kopyalayıp kullanabilirsiniz....

.

225784Acaba eklenti mi eklemek gerekiyor? Aynı hatayı verdi.

Arkadaşım, linkteki VBA kodunu olduğu gibi kopyalayıp kullanacaksınız.... "Test" isimli prosedürü ve "URL_Encode" isimli function'ı .....

.

Evet var ....

7 ve 9 No'lu mesajlarda belirttiğim gibi, linkteki kodu düzelttim ama siz hala eskisini kullanıyorsunuz....

.

Kopyalamıştım ama demek bir yerde hata yaptım. Belki de sayfayı yenilemeden kopyaladım. Kodlar çalışıyor ama Google'a aktarmadı. Uğraşacağım.

Onu da, JScript tarafında "replace" ile halledersiniz...

.

Java'dan hiç anlamıyorum. Kodlarda çift tırnak göremedim. 225788

Blog'umdaki mesajın en sonunda "Bilgi" bölümünde bununla ilgili script'i verdim. Oradan bakabilirsiniz...

Not: Java ve Javascript tamamen farklı programlama dilleridir. Google Script'i ise, daha gelişmiş bir JavaScript olarak düşünebilirsiniz...

.

Bu şekilde bir deneyin.
JavaScript:
            ss.getRange('A' + lastRow).setValue(JSON.parse(JSON.stringify(e.parameter.isim)));

İster benim önerimi, isterseniz Veysel Beyin önerisini kullanın ama; script'te değişiklikleri yaptıktan sonra kaydedip, yeniden "deploy" edeceksiniz...

Daha sonra MS Excel'den verileri göndermeyi deneyin....

.

Geri