• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'den Excel'e veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003, Türkçe
Ekte bulunan rar dosyası içersindeki "Veri Tabanı" dosyasından "Aktarılacak Dosya" isimli dosyaya veri aktarmak istiyorum.
"Veri Tabanı" dosyası içersinde bulunan "Bilgiler" sayfasındaki verileri "Operasyon Veri Tabanı" sayfasında düzenliyorum. Bu düzenlenmiş verileri "Aktarılacak Dosya" isimli dosyanın içersin de bulunan "bilgi" isimli sayfanın b3 hücresine Özel Yapıştır - değerleri yapmak istiyorum.

Bir şeyler yapmaya çalıştım ama olayın Özel Yapıştır - değerleri bölümün de takıldım kaldım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu ne perhiz,Bu ne lahana turşusu.
VBA'ya şifre koymuşsunuz.
Artık Kendiniz yaparsınız sorunuzu.:cool:

Özür

Sn.Evren Gizlen bırakalım sorduğum soruya VBA şifresi koymak kendim hazırlamış olduğum ve bu forum da paylaştığım örneklere bile şifre koymam.

Şifreyi daha önceden koymuştum lakin foruma eklerken kaldırmayı unutmuşum.
Soruma bakma gereği duyan tüm forum üyelerinden özür dilerim.

makroyu durdurma

merhabalar. ben excellde ingilizce keelime çalışabilmek için bir makro yazdım. rastgele flasla ve flasla seçenekleri seçili olduğunda makro durmuyor. yardımcı olursanız sevinirim. yaptığım çalışma ektedir.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

Arkadaşlar ilk mesajda belirtmiş olduğum konu hakkında yardımcı olacak yok mu_?

Arkadaşlar böyle bir şeyin olup veya olamayacağını söyleseniz de bende ona göre başka bir çözüm düşünsem. İyi akşamlar herkese

Selamlar,

Cevap #11 nolu mesajdadır.

Sn. Korhan Ayhan çok teşekkür ederim. Şimdilik istediğimi karşılamakta. Lakin yapacağım çalışmamda başkalarının da rahatlıkla kullanabilmesi için yazmış olduğunuz kodu aynı klasörde olma şartı olmadan ve açık olan diğer kitabın adı sabit olan sayfasına aktarsa daha iyi olur. bu şekilde kodları revize ederseniz çok sevinirim. Kolay gelsin...

Selamlar,

Bu tarz işlemlerde Kitap adı belirtmek herzaman faydalıdır. Açık olan diğer kitaba aktaracak şekilde kod düzenlenebilir fakat eğer başka bir kullanıcı bilinçsizce makroyu çalıştırırsa ve diğer kitapta çok önemli bilgileri varsa, ayrıca bu dosya aktarım yapılmayacak bir dosya ise risk oluşacaktır. Bu koşullarda yinede kodu bu şekilde düzenleyin derseniz yazabilirim.

Son dediğim şekilde düzenlerseniz çok iyi olur.. Teşekkürler

Selamlar,

Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Aktarılacak dğer açık kitabın o anda aktif olan sayfasına veriler aktarılır. Eğer bu şekilde istemiyorsanız kod içinde geçen ActiveSheet ibaresi yerine Sheets("Bilgi") ibaresini kullanabilirsiniz. Tabiki kitap içinde bu sayfa olmalı yoksa kod hata verecektir.

Kod:
Sub AKTAR()
    Dim K1 As Workbook, K2 As Workbook, BUL As Range

If Workbooks.Count = 1 Then
    MsgBox "Lütfen aktarmak istediğiniz kitabı açın !", vbExclamation
    Exit Sub
    End If

Set K1 = ThisWorkbook
    ActiveWindow.ActivateNext
    Set K2 = ActiveWorkbook

Set BUL = K1.Sheets("Operasyon Veri Tabanı").Columns("A:A").Find(What:="", LookIn:=xlValues, LookAt:=xlPart)
    If Not BUL Is Nothing Then

K1.Sheets("Operasyon Veri Tabanı").Range("A1:H" & BUL.Row).Copy
    K2.ActiveSheet.Range("B3").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
    Application.CutCopyMode = False

K2.ActiveSheet.Range("A1").Select

K2.Close True

End If

Set BUL = Nothing
    Set K1 = Nothing
    Set K2 = Nothing

MsgBox "Aktarım işlemi tamamlanmıştır.", vbOKOnly + vbInformation
End Sub

Korhan Ayhan'ın cevaplamış olduğu soruda bir şeyleri gözden kaçırmışım.
Askeri birlikte görev yaptığım için asıl dosyaları ekleyemediğimden "Aktarılacak Dosya"da mükerrer T.C.Kimlik numaralarını silmesi için Worksheet'te kod bulunmakta(Bu dosyada olmayıp asıl dosyada olan Banka Hesap bilgilerinin de mükerrer kontrolü yapılıyor). Veri tabanı dosyasından aldığımız bilgi formüllü olunca "özel yapıştır - değerleri" desek bile boş olan hücreler "" olarak kaldığından T.C.Kimlik numaralarını silmesi için hazırlanan kod onları mükerrer görüp silmek için uzun bir süre çalışmakta. Bunu ortadan kaldırmak için "Veri Tabanı" dosyasında sadece dolu olanları aldırsak çok güzel olur. 7'nci mesajdaki kodları buna göre revize ederseniz çok sevinirim. Üzerinde çok deneme yaptım ama bir türlü beceremedim.
Saygılar....

Selamlar,

#11 nolu mesajımdaki kodu güncelledim. İncelermisiniz.

Geri