• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Exceldeki linkleri kaldırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan blueall
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Merahabalar,

.xlsx veya .xls kayıtlı excell dosyalarımdan bazıları linklenmiş. Menülernden liklere gelip linkleri bırakmasını istiyorum ama olmuyor çünkü linkleri bulamadığı için silemiyorum. Kaynağı olmayan linkleri silemediğim içinde dosyada enable macro dediğimiz zaman program çaklıyor.

Bu dosyaları tekrardan oluşturma şansım yok zira 1 milyon satıra kadar raporlarımız var.

Yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım.

Teşekkürler,

Cevap olmadığına göre sorum net anlaşılmamış olabilinir.

Eskiden başka yerlerde linklenmiş excelleri şu an açmaya çalıştığımda ilgili linki bulamadığından dosya kitleniyor ve uzun süre sonra linkleri bulamıyorum diyor. Linkleri brakmasını veya silmesini istiyorum ama silmiyor. Yardımcı olabilirmisiniz. Eski linkleri nasıl kaldırırım excel dosyasından ?

iyi çalışmalar,

Merhaba,

Aşağıdaki kodu bir donguye bağlayarak sorunu çözebilirsiniz.

Kod:
Sub RemoveHyperLink()
For x=1 to [a65536].End(3).Row
  Range("a"&x).Select
  Range("a"&x).Hyperlinks.Delete
Next
End Sub

Merhaba,

Dosyanın içindeki özel bilgileri silip ornek teşkil etmesi açısından "rastgele verilerden oluşan" dosyayı paylasabilirmisiniz.

Hemen paylaşıyorum.

Dosyayı açtığınızda Enable Content die bişey çıkar tepede. Enable diyince dosya kitleniyor yaklaşık 5-6 dk sonra hata veriyor şu linkleri bulamadım die.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Aşşağıdaki resimdeki gibi link çıkıyor. Bu linki ne silebiliyorum nede temizleyebiliyorum.

Link 'in asıl yeri yok zaten,

85607454.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Dosyayı açamıyorum desem inanırmısınz.
Aklıma soyle birşey geldi.
Boş br excel açıp Activex Setting ozellğini Disable yaparmısın.
Daha sonra istediğini silebilirsin diye düşünüyorum ( Dosyayı bulmaya calisiyor dosyada olmadıgından dolayı kitleniyor )
Ekteki resme bakabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• bilgi.JPG
    bilgi.JPG
    41.7 KB · Görüntüleme: 6
düzeltiyorum , External connect özelliklerinide disable yapıp denermisin. Daha sonra bunları yenıden enable yapabilirsin.

Merhabalar,

Söylediğiniz gibi yaptım ve dosya açıldı. Daha önceden de açılıyordu ama link i gösteriyor.

Amacım bu linki silmek, cünkü bunu gibi bir dünya excel dosyası var, bunları bi şekilde temizlemeliyim.

İyi geceler,

Linklerin A kolonundan oldugu varsayılmıstır.
Kod:
Sub RemoveHyperLink()
For x=1 to [a65536].End(3).Row
  Range("a"&x).Select
  Range("a"&x).Hyperlinks.Delete
Next
End Sub

Geri