• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

exceldeki formüllü sütunda formül sonucuna göre uyarı mesajı gelsin istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013-türkçe
Merhaba arkadaşlar.

Excel de formullü bir hücrenin değeri 839999'dan büyük ise "Kontrol ediniz" şeklinde uyarı çıkmasını istiyorum. Tek bir hücre için değil B sütunundaki tüm değerlere göre bakması lazım. Örnek iki tane 839999'dan büyük değer varsa İlk uyarıya tamam dedikten sonra ikinci uyarının çıkması gerek. Bu işlemde sayfayı yenile yaptığım zaman çıkması gerekiyor. Kaç kere yenilersem o kadar hatayı göstermeli.

Yardımcı olur musunuz.

Merhaba ,

Örnek dosya ekleyebilirseniz sorunuza daha kısa zamanda cevap alırsınız.

Dosyanızda herhangi bir formül yok.

Dosyanızda B sütununda formül olmadığı gibi sayısal değer de yok.

İlk mesajınızda 839999'dan büyük olması demişsiniz ama dosyanızda değerlerin birbirine yakın olmamasını şart olarak belirtmişsiniz. Hangisi dikkate alınacak. Yakınlık alınacaksa bu yakınlığın şartı nedir, ne kadar yakın, ne kadar uzak?

Dosyanızı ve isteğinizi tekrar gözden geçirip, daha anlaşılır bir şekilde ve yeterli örnekle destekleyerek sormanız iyi olur.

Merhaba , lütfen sorularınızı küçük harf kullanarak sorunuz veya cevaplayınız .

İlk mesajınızdaki sorduğunuz sorularla dosyanızı eşleştirme yapamadım.
Dosyada hiç formüllü hücre yok , "B sütunundaki tüm değerlere göre bakması lazım" dediniz ama B sütununda dediğiniz kriterlerde de veri yok.

Dosyadaki açıklamanızda "7.SATIRDAKİ GİBİ DEĞERLER BİRBİRİNE YAKIN OLMASI GEREKİRKEN FARKLI DEĞERLER ÇIKINCA BANA UYARI GELSİN İSTİYORUM" buradan da tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamadım.

Yardımcı olmak istiyorum , fakat açıklamaları daha net vermeniz gerekir.

Öncelikle ilk yazdığım mesajda dosya hazırlamamıştım. İş yerinde yoğunluktan dolayı dosya hazırlarkende ilk attığım mesaja dikkat etmemiştim. Bu yüzden yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilerim.

İkinci olarak eklediğim dosya üzerinden hemen anlatayım. Kalıplama Ergitme ve taşlama adında fabrikada üç bölümüm var ve bu bölümden çıkan üretim adetlerini izlediğim bir tabloyu size attım. Üretimde kalıplanan ergitmede ve taşlamada adetler eşit ya da bir birine yakın olması gerekiyor. Bir biri arasındaki fark fazla olduğu zaman bana uyarı gelmesini istiyorum. Bir birine yakın olan değerler 5.satırda örnek verdiğim gibi olmalı. Aralarındaki fark sayısı 7.satırdaki gibi olunca bana uyarı gelsin istiyorum.

Aradaki farkın ne kadar olması sıradışı ne kadar olması normaldir? Ya da "Kalplama ile ergitme arasında en fazla şu kadar, ergitme ile taşlama arasında en fazla bu kadar, kalplama ile taşlama arasında en fazla şu kadar olmalı" gibi kural var mı? Bir de bunların hangisinin fazla hangisinin eksik olduğu önemli mi?

Her biri için maksimum 10 ve min.10 adet olması yeterli. Tek bir kural olmamalı her biri biriyle bağlantılı olmalı. Yani Ürün kalıplandı ergitmeye geldi. Ergitme ile kalıplama arasında maksimum 10 min 10 adet fark olmalı ya da eşit olmalı. Sonra taşlamaya geçince taşlama ile kalıplama arasında min.10 max.10 ya da eşit olmalı.

Aşağıdaki makroyu bir deneyin bakalım ne kadar olmuş?

PHP:
Sub uyarma()
son = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
Range("A5:J" & son).Interior.Color = xlNone
msj = ""
For i = 5 To son
10:
    If Abs(Cells(i, "F") - Cells(i, "H")) > 10 Or Abs(Cells(i, "H") - Cells(i, "I")) > 10 Then
        uyar = MsgBox(i & ". satırda işlemler arasında uyumsuzluk  var", vbAbortRetryIgnore)
        If uyar = vbAbort Then
            Range("A" & i & ":J" & i).Interior.Color = vbRed
            msj = "var"
            Exit Sub
        ElseIf uyar = vbRetry Then
            msj = "var"
            GoTo 10
        Else
            GoTo 20
            msj = "var"
20:
        End If
    End If
Next
If msj = "" Then
    MsgBox "Kontrol tamamlandı!" & Chr(10) & Chr(10) & "işlemler arasında uyumsulzuk olan herhangi bir satır bulunamadı." _
    & Chr(10) & Chr(10) & "Tebrikler!", vbInformation
End If
End Sub

çok teşekkür ederim mükemmel olmuş ellerinize sağlık.

Geri