• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel'de yazılan veriyi powerpointe işleyen makro

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe full
arkadaşlar iyi günler
işim geregi günlük yüzlerce afiş yazıyorum power pointte bunu yazarken sunu içerisindeki word art biçimlendirmeleri içerisindeki veriyi tek tek degiştirmek bayagı zamanımı alıyor
bu nedenle power pointteki word art biçimlendirmelerini excelde bir hücreye baglayıp o hücrenin içeriginin degişmesiyle power pointteki metininde degişmesi için ugraştım ama yapamadım
forumda arama yaptıgımda özel yapıştırın kullanılarak yapıldıgını gördüm fakat özel yapıştırla yaptıgımda farklı bir metin kutusu açılıyor ve hazırladıgım wordart biçimlendirmesini kullanamıyorum
ekte örnek dosya hazırladım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

Ekli dosyalar

arkadaşlar iyi günler
işim geregi günlük yüzlerce afiş yazıyorum power pointte bunu yazarken sunu içerisindeki word art biçimlendirmeleri içerisindeki veriyi tek tek degiştirmek bayagı zamanımı alıyor
bu nedenle power pointteki word art biçimlendirmelerini excelde bir hücreye baglayıp o hücrenin içeriginin degişmesiyle power pointteki metininde degişmesi için ugraştım ama yapamadım
forumda arama yaptıgımda özel yapıştırın kullanılarak yapıldıgını gördüm fakat özel yapıştırla yaptıgımda farklı bir metin kutusu açılıyor ve hazırladıgım wordart biçimlendirmesini kullanamıyorum
ekte örnek dosya hazırladım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

.

İki yoldan yapmak mümkün.

İngilizcelerini ve Excel 2003 olarak vereceğim.

I. Yol

1. Slide içinde Insert > Object > Microsoft Excel Worksheet

2. Burada gelen sayfada ekleyeceğiniz ifadeleri hücrelere girin.

3. WordArtları ekleyin. İçlerine bir şey yazmayın.

4. Her bir Word artı seçerek formül çubuğunda = bastıktan sonra ilgili hücreye gidip ENTER ile girin. Bunu yeterince yapmayı sürdürün.

5. Sözcüklerin olduğu sütunu gizleyin. ve Gridleri kaldırın.

6. Slide'ın dışına tıklayın.

7. Değiştirmek için bu nesneye çift tıkladığınızda Excel sayfasına gidebilirsiniz.

Eklediğim dosyanın 1. slide'ı buna göre yapılmıştır.

II. Yol.

1. Bir Excel dosyası açın ve yukarıda 2. , 3. , 4. ve 5. adımları yapın. Dosyayı kaydedin ve kapatın.

2. Slide içinde Insert > Object > Create from file' işaretleyerek Excel dosyanızı bulun. Ve Link olarak ekleyin.

Eklediğim Dosyanın 2. slide'ı buna göre yapılmıştır.

.

Ekli dosyalar

hocam ilginize teşekkür ederim yalnız benim istedigim bu şekilde degildi normalde baglantı olarak verdigimde boyutlandırma sorunu yaşıyorum ayrıca bütün ürünlerin isimlerindeki karakter sayıları aynı olmadıgı için ürün isimlerini yazdıgımda ürün ismi uzunsa yazılan kelimeler gözükmüyor bu nedenle excelde bir hücreye txt olarak yazdıgım metnin örnek olarak verdigim power point dosyasının içerisindeki ürün ismi kısmına fiyat olarak belirlenen bir hücrenin içerisine yazdıgım metni fiyat kısmına yazdırmak istiyorum verdigim örnekte bu şekilde ürün adı, birmi ve fiyatı olmak üzere 3 degişken yazmıştım bu hücrelerde degişiklik yaptıgımda örnek powerpoint dosyasının içerisindeki ürün adı fiyat ve birim alanlarının içerisine yazdırmak istiyorum
saygılar

hocam ilginize teşekkür ederim yalnız benim istedigim bu şekilde degildi normalde baglantı olarak verdigimde boyutlandırma sorunu yaşıyorum ayrıca bütün ürünlerin isimlerindeki karakter sayıları aynı olmadıgı için ürün isimlerini yazdıgımda ürün ismi uzunsa yazılan kelimeler gözükmüyor bu nedenle excelde bir hücreye txt olarak yazdıgım metnin örnek olarak verdigim power point dosyasının içerisindeki ürün ismi kısmına fiyat olarak belirlenen bir hücrenin içerisine yazdıgım metni fiyat kısmına yazdırmak istiyorum verdigim örnekte bu şekilde ürün adı, birmi ve fiyatı olmak üzere 3 degişken yazmıştım bu hücrelerde degişiklik yaptıgımda örnek powerpoint dosyasının içerisindeki ürün adı fiyat ve birim alanlarının içerisine yazdırmak istiyorum
saygılar

.

Verdiğim örnek dediğinizi yapıyor. Özellikle 2. yol.

Size kalan, kendinize uyarlamak.

.

Merhaba açıklamalar harika gerçekten çok işime yaradı ancak, ben office 2007 kullanıyorum ve II. yolda bahsedilen "create form file" adlı yeri bulamadım, bir arkadaşımız yardımcı olursa minnettar kalacağım.

ilginize şimdiden teşekkürler.

Geri