• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde toplu link güncelleme

SATYON

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2013 / İngilizce
Excel 2007 kullanıyorum. Ürün resimlerini içeren bir klasörüm var ve bu klasördeki ürün fotoğraflarının bir listesinin bulunduğu bir de excel dosyam var. excel dosyasında her ürünün karşısında o ürünün resmini açmamı sağlayan linler var. yaklaşık 7000 kalem ürün ve her bir ürünün en az 2 adet resmi var. resimlerin bulunduğu klasörün yerini değiştirmek zorunda kaldım ve doğal olarak şu anda linklerim çalışmıyor. en az 14000 tane link güncellemesi demek ki bunu tek tek yapmam imkansız toplu güncelleme yapmamın bir yolu var mı? linkleri formülle oluşturmadım bu yüzden ctrl+h işe yaramıyor. acil yardım rica ediyorum. şimdiden teşekkürler...

Örnek bir dosya ekler misiniz?

Ben CTRL+H ile yapabildim. İlgili sütunu seçtim. CTRL+H'da aranana ARIZALI URUN RESIMLERI yeni değere de ARIZALI URUN RESIMLERI500 yazdım. Tümünü değiştir dedim, bir sorun olmadan değiştirdi. Siz nasıl yapıyorsunuz da olmuyor ki?

Ben CTRL+H ile yapabildim. İlgili sütunu seçtim. CTRL+H'da aranana ARIZALI URUN RESIMLERI yeni değere de ARIZALI URUN RESIMLERI500 yazdım. Tümünü değiştir dedim, bir sorun olmadan değiştirdi. Siz nasıl yapıyorsunuz da olmuyor ki?

şimdi anlıyorum ki sorunumu eksik anlatmışım şöyle:

resimlerin bulunduğu ARIZALI URUN RESIMLERI klasörü akselapp serverı üzerinde URUN RESIM (WEB CALISMASI) klasörü altındaydı ve akselapp\URUN RESIM (WEB CALISMASI) bende R olarak mapli şimdi akselbackup serverı üzerine taşındı excel dosyasında hücreye baktığınızda link R:\ARIZALI URUN RESIMLERI\2050-S2025-10\DSC01448.JPGşekLinde görünüyor ancak edit hyperlink dediğinizde açılan penceredeki adres \\AKSELapp\URUN RESIM (WEB CALISMASI)\ARIZALI URUN RESIMLERI\2050-S2025-10\DSC01448.JPG oysa şimdi olması gereken link \\Akselbackup\URUN RESIM (WEB CALISMASI)\ARIZALI URUN RESIMLERI\2050-S2025-10\DSC01448.JPG
benim klasörümün adı değil yeri değişti bu sebeple CTRL+H işe yaramıyor. umarım buna bir çözüm bulabiliriz.:redface:

Peki akselbackup'ın sürücü harfini R olarak ayarlasanız olmaz mı? (Olur mu bilmiyorum, sadece bir ümit:))

Peki akselbackup'ın sürücü harfini R olarak ayarlasanız olmaz mı? (Olur mu bilmiyorum, sadece bir ümit:))

denedim olmadı neden derseniz edit hyperlink dediğimde açılan penceredeki adreste R:\ olarak geçmiyor ekli resim dosyasındaki gibi görünüyor o yüzden r'yi değiştirmem yetmiyor :frown:

Ekli dosyalar

• ekr.JPG
    ekr.JPG
    48.1 KB · Görüntüleme: 5
Geri