• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde toplam sembolü

Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba arkadaşlar ben excel kullanmaya yeni başladım da toplam sembolü ile yapılacak işlemleri excel ile yapabilir miyiz yani örneğin k=1 den n e ((a^b)*b^k)/k!) gibi burada bu ifadenin 1 den n e kadar toplamını excel ile bulabilir miyiz

1'den n'ye kadar olan sayılarının toplamını n*(n+1)/2 formülüyle bulursak; A1'de küçük sayı ve A2'de büyük sayı varsa bu ikisi arasındaki ardışık sayıların toplamı aşağıdaki formülle bulunabilir:

Kod:
=EĞER(A1=1;(A2*(A2+1))/2;EĞER(A1<1;"Hata";(A2*(A2+1))/2-((A1-1)*A1/2)))

Formülde A1'in 1 veya daha fazla olacağı varsayılmıştır.

Bunun dışındaki seriler için ise siz serinin matematiksel toplam ifadesini verirseniz excele çevirmeye çalışırız.

çok teşekkürler . aslında ben kontrol grafikleri ile uğraşıyorum excelde ve beta ifadesini bulmaya çalışıyorum onun tam formülü ise c=n*üst kontrol sınırından n*alt kontrol sınırına kadar olan ((e^(-n*u))*(n*u)^c)/(c!)) ifadesinin toplam değeri ve c ler tam sayı olmak zorunda değil veya bunu poisson dağılımından da bulabilirim fakat o şekilde yapamadım. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Excelde bir çok istatistiksel formül var. Örneğin Poisson.dağ ya da Beta.Dağ gibi. istatistikle işim olmadığından bunlar nasıl kullanılır bilmiyorum. Excel'in yerleşik olan formülleri çoğu işinizi görecektir. Yetmediği yerde makrolu çözümler de bulunabilir. Forumda özellikle Sayın İdris Serdar abimizin bu konularda güzel çalışmaları ve çok değerli bilgileri var. Bence siz gerek excel içinde gerekse bu forum içinde sorulara cevap aramaya devam edin.

Geri