• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde telefon araması yapma

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
excelde xlite gibi bilgisayar üzerinden kullanılan programlarda veya virtual pbx telefonlarda numaranın üzerine bastığımızda nasıl arama yaparız.
ekteki dosyada telefon numaraları mevcut bunun üzerinde gösterirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

yokmu bir yardım edecek

arkadaşlar çokmu zor birşey istedim zannetmiyorum okadar bilgili arkadaşlarımız varki bana yardım edebilirler heralde teşekkürler.

"x-lite" programı için; aşağıdaki dosyayı deneyin.

Ekli dosyalar

Teşekkürler

Husgvarna Çok teşekkür ederim alakanız için çok makbule geçti ama ufak bir sorun var her seferinde programı yeniden başlatıyor gibi yapıyor bunu yapmadan yapabilirmiyiz benim kullandığım program axon pbx ve x-lite dada denedim aynı şekilde yapıyor nasıl çözeriz acaba bunu birde telefon numaralarını araken 0090 lı olması gerekiyor ama bir türlü formatlar değişmedi 2586555 şi nasıl 00902586555 yapabilirim. şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Husgvarna Çok teşekkür ederim alakanız için çok makbule geçti ama ufak bir sorun var her seferinde programı yeniden başlatıyor gibi yapıyor bunu yapmadan yapabilirmiyiz

İlk dosyanıza aşağıdaki kodu uygulayıp deneyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [a1:a65000]) Is Nothing Then Exit Sub
If ActiveCell.Value = "" Then
MsgBox "Telefon numarası içeren bir hücre seçin."
Exit Sub
End If
Dim ds, a
On Error Resume Next
AppActivate ("X-Lite")
If Err.Number = 0 Then
GoTo b
Else
c:
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
a = ds.FileExists("C:\Program Files\CounterPath\x-lite\x-lite.exe")
If a = True Then
Shell ("C:\Program Files\CounterPath\x-lite\x-lite.exe")
b:
Application.SendKeys "{F2}", True
Application.SendKeys "0090" & ActiveCell.Value, True
Application.SendKeys "%d"
Application.SendKeys "{TAB}~", True

Range("a" & ActiveCell.Offset.Row & ":" & "d" & ActiveCell.Offset.Row).Interior.ColorIndex = 3
Else
MsgBox "Program bulunamadı"
Exit Sub
End If
End If
 On Error Resume Next
AppActivate ("X-Lite")
If Err.Number <> 0 Then GoTo c
End Sub

birde telefon numaralarını araken 0090 lı olması gerekiyor ama bir türlü formatlar değişmedi 2586555 şi nasıl 00902586555 yapabilirim.

Yukarıda ki kodda kırmızı bölüm; bu sorunu düzeltmeye yeterli olur.
Kod:
Application.SendKeys [COLOR="#ff0000"]"0090" & ActiveCell.Value[/COLOR], True

Son düzenleme:
teşekkürler

--------------------------------------------------------------------------------

size çok zahmet verdim teşekkür ederim eğer fazla olmazsan bir şey daha isteyeceğim seçtiğimizde aranan telefon numarasının kolumuna renk verebilecek bir şey ekleyebilirmisiniz arandığını anlamak için.

teşekkürler

Aşağıdaki bölümü değiştirin.
Kod:
Application.SendKeys "%d"

[COLOR="Red"]
Range("a1:e" & Cells(65000, 1).End(xlUp).Row).Interior.ColorIndex = xlNone
Range("a" & ActiveCell.Offset.Row & ":" & "e" & ActiveCell.Offset.Row).Interior.ColorIndex = 3[/COLOR]

Else
MsgBox "Program bulunamadı"

tekrar merhaba

dediklerinizi yaptım benim kullandığım programı yazdım xlite olan yerlere şöyle bir hata oluşuyor aramayı yapıyor ama bu sefer devamlı aktif aynı numarayı arıyor sonlandıramıyorum peş peşe hiç durmadan arıyor neyapa bilirim,
diğer sorun
araken numaranın üstünde değilde bir alt satıra iniyor nedense bazı sekmelerde acaba neden olabilir.

bir de evet ararken renkli oldu ama renkli olarak kalmıyor ne yapmalıyım

teşekkürler

dosya ektedir

Ekli dosyalar

Beşinci mesajdaki kod değiştirildi.

Kullandığınız programa göre koddaki yolları değiştirdiğinizde;

Kod:
AppActivate ("X-Lite")
Şeklindeki bölümleride değiştirin. (Widows Görev Yöneticisi/Uygulamardaki görünen adı ile)
Kod:
AppActivate ("AxonAgent")
gibi

excelde farklı programlarla telefon araması yapma

Merhabalar,
Hazırlamış olduğunuz x-lite ile excelden arama yapan dosyayı kendime göre değiştirdim fakat birkaç konuda istediğim sonuca varamadım. Ekli dosyamda açıklamalar mevcuttur.
Yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Geri