• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde tarihe göre toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kanfm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar.A sütununda fiyatlar ,B sütununda ise tarihler var.(Tarihler karışık)

A B
20.5 05/05/2009
13.9 04/04/2009
215.6 04/04/2009
62.4 03/04/2009
3.9 07/04/2009
12.7 05/05/2009
3.7 06/04/2009
32.4 07/04/2009
14.6 05/04/2009
Arkadaşlar ben excelde 03/04/2009 - 05/04/2009 arası olan A sütunundaki fiyatların toplamını nasıl bulurum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba
Fiyat başlığı altındaki verilerinizde kesirleri virgül ile , Tarih başlığı altındaki verilerinizi tarih formatında girin.
Not: İlk mesajınız olması sebebiyle tablo örneğinizi ben oluşturdum. Sorunuzun anlaşılır olması için excel tablo örneğini sorunuza eklerseniz daha net ve çabuk sonuç alırsınız.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

problem cozmede hata mevcut butun tarihleri istdigimizde toplam elli olması lazımken 45 değerini veriyor bir yanlıs var gibi

Dediğiniz gibi bir hata yok.Sanırım siz ilk satırdaki veri tarihinin 2008 olduğunu gözden kaçırmışsınız..

arkadaşlar bir daha bakabilir misiniz?

Arkadaşımızın yapmış olduğu formule değerleri elle girdiğimde formul çalışıyor.Fakat copyala yapıştır yaptığımda çalışmadı.Sanırım B sütunundaki sene kısmında bir hata yapıyorum.Arkadaşlar zamanı olan varsa bir bakabilir mi?
İlgilendiğiniz için sağolun.Hücre biçimlendirmeden tarihi dd/mm/yyyy yaptım yine olmadı.

Ekli dosyalar

Tarih formatınızı değiştir ile düzenleyiniz..
eski metin / , yeni metin . şeklinde

Syn. kanfm;
Önceki mesajımdada belirttiğim gibi tarih formatınızda hala sorun var.
Tarih alanınızdaki verilerin önünde boşluk var bunları silin.
İyi çalışmalar.

Bu boşlukları tek seferde silme şansım var mı?Teşekkür ederim

Tamam arkadaşlar teşekkür ederim ilginize.Boşlukları hiç fark etmemiştim.Daha doğrusu ondan olacağını tahmin etmemiştim.Önce worde kopyalayıp ordanda excele kopyaladım.:)))Sorun çözüldü.Çok sağolun.

Tarihe göre sıra ve hesaplama

arkadaşlar sizlerin çalışmalarından faydalanarak kendi sorunumu çözmeye çalıştım.

bi kaç noktada takıldım.
1)genişletilmiş hali aşağıdaki dosyada;
çalışma alanı bilgileri yazmamızı yarayan yer.
vd= veri tabanı yani veri işleme yeri orası
2) vd de şubat ayı toplamı alamıyorum.

biraz karışık ama soru cevap şeklinde birbirimize yardımcı olursak sevinirim.

sorun= şubat ayı grafiğini alamıyorum; çünkü;
genel aylar sayfasında veri işlenemiyor; çünkü;
vd safasında şubat ayı gelir ve gider ve günler ayırımını yapamıyor.

yani VD sayfasında şubat ayı giriş leri ve çıkışları doğru şekilde ayıklayamıyorum.

Merhaba;
Veri gişi yaptığınız "CALISMA_SAYFASI" , aylara ait envanteri aldığınız "aylar" sayfası ve Grafik oluşturduğunuz "GRAFİK" sayfası dışındaki sayfaların tekrar eden sayfalar olduğu kanatiyle dosyanızdan kaldırdım.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

hocam teşekkür ederim.
hemen inceliyorum bu arada bu hızlı dönüş ve ilginize çok teşekkür ederim.
eğer zamanınız varsa kullanmış olduğunuz formüllerin site içerisinde linkleri var mıdır acaba.
konu anlatımı gibi yada benzeri gibi mesela.

EXCELDE TARİHE GÖRE HESAPLAMA, TARİH KRİTERİNE GÖRE TOPLAMA,
EXCELDE KASA DEFTERİ, EXCELDE OTOMATİK TARİH SIRALAYICI,
EXCELDE GRAFİK, EXCELDE TOPLA.ÇARPIM, SERİAY

Merhaba;
17 nolu mesaj ekinde aylar sayfasında C12 hücresine;
=SERİAY(B12;0)
Formülünü uygulayın. Ay tablolarının ilgili alanlarında bu formülün olması gerekiyor.
İyi çalışmalar.

Merhabalar,

Tarih kriterinden hariç üç kritere daha toplama yaptırmak istiyorum, ekte ki dosyada rica etsem yardımcı olur musunuz?

* Tablo tarafında sadece bir hücreye formül yazsak ben diğer hücrelere ilerletebilirim.

Ekli dosyalar

MErhaba,

Ahmet - İstanbul - Kabul
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((VERI!$A$2:$A$9=$A$3)*(VERI!$B$2:$B$9=$B4)*(AY(VERI!$C$2:$C$9)=AY($C1))*(VERI!$F$2:$F$9=C$2)*(VERI!$E$2:$E$9))

Geri