• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde tarih gösterim sorunu (20/05/1894)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hsayar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
hücremde 20/05/1894 olarak bir tarih var ve farklı hücrelerde =gün(hücre) =ay(hücre) =yıl(hücre) formüllerini girince değer hatası alıyorum.
nasıl aşarım.

Merhaba,

Excel 1900 yıl öncesi tarihleri metin olarak görürür, hatayı bu yüzden alıyorsunuz.

Linki incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.excel.web.tr/f60/tar-h-ve-saat-fonks-yonlarinin-detayli-anal-t8405.html

Linkten bir alıntı..

1900 Yılı öncesi Tarihler

Kuşkusuz 1900 yılından önce de dünyada tarih vardı. 1 Ocak 1900 den önceki tarihleri metin olarak girmek gerekecektir. Çünkü Excel bunu metin olarak değerlendirecektir. Örneğin 1 Nisan 1800 Excel için sadece bir metindir.

Peki böyle bir durumda 1900 öncesi tarihler üzerinde nasıl bir işlem uygulamamız gerekmektedir.

Ofis CD-ROM add-in içermektedir. Eğer bu add-in i install (yüklemek) ederseniz sekiz adet tarihle ilgili fonksiyonları kullanma olanağına sahip olursunuz. Bu fonksiyonlar sayesinde 0100-9999 yılları arasında işlem yapabilirsiniz.
.

hocam tablomu accesa verdim sırf o hata yüzünden 04/08/1979 şeklindeki yazımları 09/04/1979 a çevirmiş ve ya başka bir şey nden oldu ama kaç günlük emeğim heba olmuş. bu eklentinin adı ne acaba. Access tanır mı exceldeki kayıtta doğum yılını 1901 yapıp sonra accesta düzeltsem sorun olur mu?

Merhaba,

Bende açıkçası bilmiyorum hangi eklentilerin olacağını, işyerinde de ofisi kısıtlı yüklemişler, orijinal Cd bulup bakmak gerek.

Bu eklentiler yüklenmediğinde 1900 öncesi tarihler tarih olarak değil, metin olarak algılanır, sizde zor durumdaysanız parçaal fonksiyonunu kullanınız.

merhaba hocam, bende ofis2010 var ve cd de hiç addins yok.
verileri access tablosuna gönderecem bazı kayıtlar 15/02/2010 bazıları 15.02.2010 olarak gelmiş rapordan.
onları tekrar gg.aa.yyyy çevirmek için =TARİH(YIL(I3);AY(I3);GÜN(I3)) kullanıyorum.

bu arada 29.02.1951 de #değer hatası verdi.
1951 artık yıl mıdır? nasıl hesaplanır?

hücremde 20/05/1894 olarak bir tarih var ve farklı hücrelerde =gün(hücre) =ay(hücre) =yıl(hücre) formüllerini girince değer hatası alıyorum.
nasıl aşarım.

.

Ekteki dosyayı inceleyin.

.

Ekli dosyalar

Geri