• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde tablodan "Eşittir" formülü ile veri almak.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 + Türkçe
Excelde Tablodaki bir veriyi "eşittir" formülü ile başka hücreye almak istiyorum, ancak o tabloda sıralamayı değiştirsem bile o hücrenin aldığı verinin aynı veri olmasını istiyorum, bunu nasıl yapabilirim.

ÖR/ Bir tablonun C13 ' üncü hücresinden veri almak istiyorum, ancak tabloda sıralama yapınca o hücrede yazan veriler C53'üncü hücreye kaydı, ancak formül yine C13 üncü hücreyi alıyor ben ise burda yine C53 üncü hücreyi almasını istiyorum.

Yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olurum.

Dosya ekler misiniz ?

Kardeş özür dilerim biraz geç cevap yazdım da

DOSYA BU : http://s8.dosya.tc/server2/5xg4fl/ORNEK.xlsx.html

Bu tabloda "1.Tablonun "Sütun10" kısmında yazdığım yazıları aynı şekilde "VERİLER" kısmındaki tabloya aktarmak istiyorum. Ancak "1.Tablo" kısmında "Sütun1" kısmından "Tarih" sıralaması yaptığımda "Sütun10" daki verilerin yerlerinin değişmesine rağmen "Veriler" kısmındaki "Sütun10" kısmında verilerin sabit kalmasını istiyorum .

Excelde Tablodaki bir veriyi "eşittir" formülü ile başka hücreye almak istiyorum, ancak o tabloda sıralamayı değiştirsem bile o hücrenin aldığı verinin aynı veri olmasını istiyorum, bunu nasıl yapabilirim.

ÖRNEK DOSYA : http://s8.dosya.tc/server2/5xg4fl/ORNEK.xlsx.html

ÖR/ Bu tabloda "1.Tablonun "Sütun10" kısmında yazdığım yazıları aynı şekilde "VERİLER" kısmındaki tabloya aktarmak istiyorum. Ancak "1.Tablo" kısmında "Sütun1" kısmından "Tarih" sıralaması yaptığımda "Sütun10" daki verilerin yerlerinin değişmesine rağmen "Veriler" kısmındaki "Sütun10" kısmında verilerin sabit kalmasını istiyorum .

yardımcı olursanız çok sevinirim :))

Merhabalar,

Aşağıdaki formülü deneyebilirmisiniz.

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(Tablo13[[#Bu Satır];[Sütun1]];Tablo1[#Tümü];10;0);"")

Son olarak Sütun 2,3,4,5,6,7,8 ve 9 un verilerini doğrulayarak alabileceğim bir formül yazarsanız, gerçekten çok memnun olurum. Excel bilgim yeterince iyi değil, umarım yardım edersiniz ...

Koca forumda yardım edebilcek kimse yokmu, söz başka konu açmam :S

Geri