• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde tablo yapımı

Excel Vers. ve Dili
office
ARKADAŞLAR HERKESE KOLAY GELSİN EXCELDE BİR TABLO OLUŞTURDUM AMA SIKINTILARIM VAR 4 TANE
1- EXCEL İÇİN B1 SATIRI DOLUYSA A1 SATIRINA 1 VERDİRMEK İSTİYORUM B2 SATIRI DOLUYSA 2 VERDİRMEK İSTİYORUM. B3 SATIRI BOŞSA SAYIYI OTOMOTİK OLARAK VERMESİN İSTİYORUM
2- B1 SATIRI DOLUYSA C1 SATIRINA TÜRKİYE YAZSIN İSTİYORUM AYNI ŞEKİLDE B2 DOLUYSA ONADA TÜRKİYE YAZSIN İSTİYORUM B3 BOŞSA BOŞ OLMASINI İSTİYORUM.
3- BA SEKMESİ C2 HÜCRESİ 10 HANELİYSE BA XML SEKMESİNDE D1 YAZMASINI İSTİYORUM E1 SATIRI BOŞ OLMASINI İSTİYORUM.
4- AYNI ŞEKİLDE BA SEKMESİ C2 HÜSRESİNDE 110 HANESİYSE E2 YAZMASINI İSTİYOUM D2 SATIRININ BOŞ OLMASINI İSTİYORUM.

ARKADAŞLAR BUNLAR EXCELDE YAPILABİLİR Mİ YAPILIRSA NASIL YAPILIR ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM İYİ ÇALIŞMALAR. ÖRNEK DOSYA EKTEDİR.

sadece d1 hücresi 10 haneliyse e1 hücresi boş olacak 11 haneliyse e2 hüücresi dolu olup d1 hücresi boş olması lazım çok güzel olmuş buarada teşekkür ederim

Rica ederim.

d1 hücresine aşağıdaki formülü
=EĞER(UZUNLUK(BA!$C2)=10;BA!$C2;"")
e1 hücresine de aşağıdaki formülü de aşağıdaki formülü uygulayın ve her ikisinide aşağı doğru istediğiniz kadar sürükleyip denermisiniz.
=EĞER(UZUNLUK(BA!$C2)>10;BA!$C2;"")

çok teşekkür ederim tam istediğim gibi oldu allah razı olsun iyi çalışmalar.

Rica ederim cümlemizden Allah razı olsun. Size de iyi çalışmalar.

Geri