• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Tablo Karşılaştırma Nasıl Yapılır ?

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 v11 SP2
vBasic
Değerli Arkadaşlar,

Benim büyük bir sorunum var. Aslında Forumdaki çoğu arkadaşa göre küçücük bir sorun bile olabilir.
O da şu:
Her ay satış raporu gibi bir raporu genel müdürlüğe yolluyorum. Onlar da o raporu texte çevirip bana geri yolluyor.Fakat her geri geldiğinde yada kişi adları değişiyor, ya miktarlar değişiyor, ya da kişilerin numaraları eksik bazen de hiç yazılmamış halde geri geliyor.

Benim yapmak istediğim ise; bende kalan Rapor.xls dosyasıyla Geri Gelen Rapor.xls dosyası arasında aynı sütunlarda, ayni kişilerde meydana gelen değişiklikleri tespit etmek.
Nasıl yapabilirim ? Hangi fonksiyonu kullanabilirim bilen varmı ?
Şimdiden Teşekkürler.
Selamlar...

Merhaba

DÜŞEYARA(VLOOKUP) olabilir diye düşünüyorum ama yinede dosyayı görmekte yarar var.

Bir sayfaya; verilerin başlangıç hücresinede, A1 diyelim.

=IF(Sheet1!A1=Sheet2!A1;"Doğru";"Hatalı") gibi bir formül yazıp, yeterince, sağa ve aşağıya doğru kopyalayın.

.

Evet olabilir diye düşünüyorum bende fakat o fonksiyonu hiç kullanmadım. Size emaille bir tablo göndersem üzerinde uygulama yapabilirmisiniz? Teşekkürler.

Bir sayfaya; verilerin başlangıç hücresinede, A1 diyelim.

=IF(Sheet1!A1=Sheet2!A1;"Doğru";"Hatalı") gibi bir formül yazıp, yeterince, sağa ve aşağıya doğru kopyalayın.

Eğer verilerin satırları değişmiyorsa dediğiniz harika bir çözüm fakat verilerin satırlar gelince değişiyor.Örneğin A1B1 dedeğilde A4B1 de olabiliyor. Bu durumda sütunu tarayıp eşleşen veriyi bulup karşısındaki hücre içeriğini kıyaslamasını sağlamayı nasıl yapabiliriz.?

Teşekkürler...

Örnek Tabloyu İnceleyiniz...

Tekrar Merhaba Arkadaşlar ,
Anlattıklarıma benzeyen bir tablo yaptım. Ekte. Bu tabloda her iki sayfada da meydan gelen değişiklikleri nasıl tespit edebilirim.
İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sorununa çözüm...

Arkadaşım yine bu siteden aldığım ve işimi gören tam senin istediğin gibi bir eklenti ekte mevcut.Bu eklentiyi excel eklentilerine tanıtıyosun ve olay bitiyor.Hangi satırda farklılık var tak diye yeni bir sheet açarak sana yazıyor.Böylece senin büyüüüükk problemin küçüük hale geliyor...

Sorununa çözüm...

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşım yine bu siteden aldığım ve işimi gören tam senin istediğin gibi bir eklenti ekte mevcut.Bu eklentiyi excel eklentilerine tanıtıyosun ve olay bitiyor.Hangi satırda farklılık var tak diye yeni bir sheet açarak sana yazıyor.Böylece senin büyüüüükk problemin küçüük hale geliyor...
--------------------------------
Bluefalcon Arkadaşım. Teşekkür ederimEklentiyi yükledim. Fakat nasıl çalıştıracağımı anlamadım. Benim verdiğim örnek dosyadan anlatabilirmisin?
Teşekkürler...

Merhaba,

Ekteki dosyayı inceler misiniz?

Giden Rapor Sayfasına Gelen Rapor sayfasından tutarları getirttim ve Koşullu biçimlendirme ile farklı olan satırları renklendirdim.

Umarım bir fikir vermiş olur.

Ek'li "rar" dosyası çift tıklandı, macro'lar etkinleştirildi ancak dosya açılmadı, muhtemel sebebi ne olabilir, teşekkürler,

xla dosyası olduğundan dolayı herhang birşey açılmaz.Eklenti bu.Eklentiyi EXCEL'e göstereceksin sayfaları eklentiye tanıtacaksın OK tuşuna basınca işlem tamam oluyor.

Merhaba,

İki sayfayı karşılaştıran basit bir makro.

Kod:
Public Sub Karşılaştır()
Set s1 = Sheets("GİDEN RAPOR")
Set s2 = Sheets("GELEN RAPOR")
Set sr = Sheets("RaporK")
sr.Range("A2:IV65536").ClearContents
Sat = 2
Kolon = s1.[A1].End(2).Column
For i = 1 To s1.[A65536].End(3).Row
    For j = 1 To Kolon
        If s1.Cells(i, j) <> s2.Cells(i, j) Then
            s1.Cells(i, j).Interior.ColorIndex = 6
            s2.Cells(i, j).Interior.ColorIndex = 6
            sr.Cells(Sat, "A") = s1.Cells(i, j).Address
            sr.Cells(Sat, "B") = s1.Cells(i, j)
            sr.Cells(Sat, "C") = s2.Cells(i, j)
            Sat = Sat + 1
        End If
    Next j
Next i
MsgBox i * j & " Adet Hücre Karşılaştırılmıştır, Farklı Hücreler Sarıya Boyanmıştır, Sonucu RaporK Sayfasında Görebilirsiniz"
End Sub

Tekrar Merhaba Arkadaşlar ,
Anlattıklarıma benzeyen bir tablo yaptım. Ekte. Bu tabloda her iki sayfada da meydan gelen değişiklikleri nasıl tespit edebilirim.
İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekte iki dokümanı karşılaştıran ve değişiklikleri tespit eden çok güzel bir program mevcut. Ama 30 gün kullanım süreli. Bence süre bitene kadar işinize yarar.

Arkadaşlar merhaba ekteki dosyada 2007 sayfasındaki c sütunu ile (2008/7 ve 2008) sayfalarındaki c sütunlarının toplamını kıyaslayıp yani 2007 yılı toplam ve 2008 yılı toplam değerleri arasındaki farkı bulsun yani test isimli yenibir sayfada 2007 B-C sütunu yanında 2008/7 B-C sütunu yanında 2008 B-C sütunu olsun onun yanındada (2007 C)ve(2008/7 C+2008 C) sütunları olmalı bu iki sütun arasındaki farkıda yan sütuna yazmalı benim bu sütunlardaki yaptığım değişiklik safyalardada değişmeli bir türlü içinden çıkamadım.Yardımlarınız için şimdiden çok tşk ler.

arkadaşlar bu konuda yapılan dosyalara ulaşamıyorum lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz

acil sorunum var

arkadaşlar ekteki tablomda 1.sayfayı 2.sayfadaki verilerle karşılaştırılıp farlı olan satırı 3.sayfada bildirilmesini istemekteyim.yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Benim sorunum bir excel sayfasında aşağıdaki tablodaki listede kişileri tc numaralarından (g) sütununda karşılaştırmak istiyorum yani listede olmayan kişileri tespit etmek istiyorum böyle bir formül varsa yardımcı olursanız sevinirim..

A listesi b listesi
a b c d e f g
50301111111 abdullah koç 50301111111 abdullah yılmaz
34612222222 abdullah yılmaz 34612222222 abdullah koç
23443333333 adem salman 23443333333 adem demir
37984444444 adem demir 37984444444 adem salman
34575555555 savaş tepsi 54786666666 kader sarı

Geri