• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de sütunları birleştirip eski sütunları silebilme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Arkadaşlar Excel de sütunları birleştirmek istiyorum. Ancak birleştirdiğim iki sütunu sileceğim ve sildiğimde birleşimin silinmemesi gerekiyor. bunu nasıl yaparım yardımcı olursanız sevinirim..

yani A sütununda isimler, B sütununda da soyisimler olsun. Bunları C sütununda birleştirip A ve B sütunlarını silmek istiyorum..

Teşekkürler

C sütununa ekteki formülü uygulayın daha sonra C sütununu kopyalayın ve Özel Yapıştır / Değerleri seçeneği ile tekrardan yapıştırın.

=A1&" "&B1

cevap için teşekkürler. özel yapıştır seçeneğini bilmiyordum. öğrenmiş oldum.. asında bu da kısmen işimi görür ama tablom oldukça karışık ve binlerle ifade edilecek uzunlukta..

direk B1 i A1 in sonuna ekleyebileceğim bir formül var mı??

Tam anlayamadım siz yukarıdaki formülü C1 hücresine kopyalayın ve aşağı doğru çekin formül otomatik olarak satırları yenileyecektir.

Söyle izah edeyim..
istiyorum ki bir komut vereyim B sütunundaki bilgileri A sütunundaki bilgilerin sonuna eklesin (arada bir satır boş bırakabilir veya üç nokta koyabilir) ve B sütununu boşaltsın/silsin/aynen bıraksın ben sileyim/ farketmez:) yani hiç kopyala yapıştırla uğraştırmadan halletsin..
Dediğim gibi verdiğiniz yöntem işimi görüyor aslında =A1&"....."&B1 formülüyle istediğimi yapmış oluyorum. sorumun devamında sorduğum kısım biraz da öğrenmek için.

Geri