• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde sondaki satırları silememe problemi

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar excelde 1048576 satır var ve ben işime yaramayan 600 ila 1048576 satırları arasındaki tüm satırları silmek istiyorum. shift ile hepsine seçip sil diyorum ama silmiyor.. excelde satır silmek mümkün müdür?

Yanlış anlamadıysam sizin düşünceniz olmaz. Excel'de sildiğiniz satırların yerine yenisi eklenir. 1048576 satır sabittir. Anca 600 satırdan sonrasını seçip gizleme yaparak istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Teşekkür ederim Vardar07, ama bu durumda dosyamında boyutu küçülmez haliyle değil mi? Amacım gereksiz yani kullanılmayan satırları silip boyuttan kazanmaktı...

Dosya boyutu verilerinizin çokluğuna ve formullerinizle alakalıdır. Hiç veri yokken ve veri girdikten sonra ayrı ayrı kontrol edebilirsiniz.

Sayın vardar07'nin de belirttiği gibi boş hücreler excel dosyasının boyutunu arttırmaz. Tamamen boş olan, hiçbir veri girilmemiş ve biçimlendirme yapılmamış bir xlsx dosyasının boyutu, 1048576 satır * 16384 sütuna rağmen sadece 8 kb'tır. Bu dosyanın sadece 20 hücresine 8 karakterlik bir metin girildiğindeki boyutu ise 12 kb oluyor. Sonuç olarak excel dosyasının boyutunu içindeki veriler, biçimlendirmeler, şekiller vs arttırır.

Sayın Vardar ve Sayın Yusuf çok teşekkürler :)

Geri