• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de satırlara bakıp değerleri toplama

Excel Vers. ve Dili
tr
arkadaşlar excelde şöyle bir tablom var;

A B C D E F G
1 0 0 1 0 1 1
1 1 1 1 1 1 1
0 1 0 1 0 1 0

Yapmak istediğim şu; her satıra tek tek bakıp mesela A, D ve G sütunları 1 olduğunda bunu 1 kabul etmek ve her satırda bu koşul gerçekleştiğinde sayıyı 1 arttırarak toplamak. Bütün satırları taradıktan sonra toplam sayıyı H1 hücresine yazmak.
Yardımlarınızı bekliyorum...

Merhaba,

Sorunuz tam anlaşılmıyor. Küçük bir örnek dosya ekleyerek olması gereken değerleri manuel yazarak açıklarmısınız..

.

Selam,

Tablo yukarıdaki gibi. Olay şu;

1. satıra baktım. A,D ve G sütünlarında ayrı ayrı 1 yazıyorsa bu benim için 1 demek olacak
2. satıra baktım. A,D ve G sütünlarının bir tanesinde 0 yazıyor ikisinde 1 yazıyor. Bu benim için 0 demek olacak. Bir önceki satırda elde ettiğim sayıyla topluyorum 1+0=1
3. satıra baktım. A,D ve G sütünlarında ayrı ayrı 1 yazıyor. Bu benim için 1 olduğundan bir önceki satırda elde ettiğim sayıyla topluyorum 1+1=2
4. satıra baktım. A,D ve G sütünlarında ayrı ayrı 1 yazıyor. Bu benim için 1 olduğundan önceki satırda elde ettiğim sayıyla topluyorum 2+1=3
5. satıra baktım. A,D ve G sütünlarının iki tanesinde 0 yazıyor bir tanesinde 1 yazıyor. Bu benim için 0 demek olacak. Bir önceki satırda elde ettiğim sayıyla topluyorum 3+0=3
..........
.......
mesela 2000 satır tarıyorum ve sonuçta 3 sütunun aynı anda 1 olduğu durumun sayısını elde etmiş oluyorum. Bu sayıyı da H1 hücresine yazmak istiyorum.

umarım açıklayabilmişimdir.

Selam,

Tablo yukarıdaki gibi. Olay şu;

1. satıra baktım. A,D ve G sütünlarında ayrı ayrı 1 yazıyorsa bu benim için 1 demek olacak
2. satıra baktım. A,D ve G sütünlarının bir tanesinde 0 yazıyor ikisinde 1 yazıyor. Bu benim için 0 demek olacak. Bir önceki satırda elde ettiğim sayıyla topluyorum 1+0=1
3. satıra baktım. A,D ve G sütünlarında ayrı ayrı 1 yazıyor. Bu benim için 1 olduğundan bir önceki satırda elde ettiğim sayıyla topluyorum 1+1=2
4. satıra baktım. A,D ve G sütünlarında ayrı ayrı 1 yazıyor. Bu benim için 1 olduğundan önceki satırda elde ettiğim sayıyla topluyorum 2+1=3
5. satıra baktım. A,D ve G sütünlarının iki tanesinde 0 yazıyor bir tanesinde 1 yazıyor. Bu benim için 0 demek olacak. Bir önceki satırda elde ettiğim sayıyla topluyorum 3+0=3
..........
.......
mesela 2000 satır tarıyorum ve sonuçta 3 sütunun aynı anda 1 olduğu durumun sayısını elde etmiş oluyorum. Bu sayıyı da H1 hücresine yazmak istiyorum.

umarım açıklayabilmişimdir.

Umarım örnek dosyanın hammaliyesini bize yıkmazsınız.

Küçük bir örnek dosya eklerseniz, hiç değilse çözecek kişiyi bununla uğraşmaktan kurtarırsınız.

.

Merhaba, aşağıdaki kodları deneyiniz.
Kod:
Sub deneme()
    For x = 2 To [a65536].End(3).Row
        TOPLAM = TOPLAM + (Cells(x, "A") * Cells(x, "D") * Cells(x, "G"))
    Next x
    [H1] = TOPLAM
End Sub

veya
Kod:
Sub dene()
sonSat = [a65536].End(3).Row
[h1].Value = Evaluate("=SUMPRODUCT((A2:A" & sonSat & "=1)*(D2:D" & _
            sonSat & "=1)*(G2:G" & sonSat & "=1)*1)")
End Sub

Merhaba, aşağıdaki kodları deneyiniz.
Kod:
Sub deneme()
    For x = 2 To [a65536].End(3).Row
        TOPLAM = TOPLAM + (Cells(x, "A") * Cells(x, "D") * Cells(x, "G"))
    Next x
    [H1] = TOPLAM
End Sub

veya
Kod:
Sub dene()
sonSat = [a65536].End(3).Row
[h1].Value = Evaluate("=SUMPRODUCT((A2:A" & sonSat & "=1)*(D2:D" & _
            sonSat & "=1)*(G2:G" & sonSat & "=1)*1)")
End Sub

Selam,

Kod "For" satırında "Object variable not set" hatası veriyor.

Selamlar,

Aşağıdaki formülü denermisiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2:A1000=1)*(D2:D1000=1)*(G2:G1000=1))

Teşekkürler. Ancak bana sadece en sonda bulduğunuz 3 sayısı lazım. Aradaki sayılar lazım değil. En sondaki 3 sayısını H1 hücresine yazabilirsek tamamdır.

=SUMPRODUCT(--(A2:A10=1);--(D2: D10=1);--(G2:G10=1))
=TOPLA.ÇARPIM(--(A2:A10=1);--(D2: D10=1);--(G2:G10=1))

şeklinde deneyin.

.

Selamlar,

Aşağıdaki formülü denermisiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2:A1000=1)*(D2:D1000=1)*(G2:G1000=1))

Selam,

Teşekkürler. Bu tamamdır. Tablo çok daha büyük olduğu için tamamında deniyorum.

Emeği geçen herkese çok teşekkürler.

Geri