• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de Satır Atlamadan Veri Çekme

Excel Vers. ve Dili
excell 2007 türkçe
merhaba
ekteki dosyanın 1.shetinde g sutunundaki diğer kira giderlerini 2.shete çektiriyorum.Yalnız 2.shette arada boşlukları atlayayıp yalnız arattığım kelimeyi getirmesini istiyorum.Bu işleme makro kullanmadan nasıl bir formül kullanabilirim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

korhan bey,
öncelikle elinize sağlık. Yalnız merak ettiğim bir konu var.1 shetteki sarılı alanı yapmanızın sebebi nedir.Bu alanı yapmadan yapma şansımız var mı.Yapacağım raporda 1.sheeti hiç oynama yapmacağım veri alanaı olacaktır ve bu alandan birçok excell sayfasına veri çekeceğim.

korhan bey,
öncelikle elinize sağlık. Yalnız merak ettiğim bir konu var.1 shetteki sarılı alanı yapmanızın sebebi nedir.Bu alanı yapmadan yapma şansımız var mı.Yapacağım raporda 1.sheeti hiç oynama yapmacağım veri alanaı olacaktır ve bu alandan birçok excell sayfasına veri çekeceğim.

Yardımcı sutun olmadan hazırlanmış ekteki örneği inceleyin.

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Teş.

bedri bey,
elinize sağlık sizde son bir isteğim var ekteki excelle aynı formülü yapmanızı rica etsem.Yalnız tek fark olarak safya 2 de a2 ve b2 shücredeki değerlere göre çekmesini rica etsem.Biri boş olduğunda diğerinde çekmesi gibi olabilir biliyorum biraz fazla oldu gibi ama yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

bedri bey,
satır sayısılarını yükselttiğim zaman formil değer vermektedir.200.000 olması lazım ama hata veriyor

bedri bey,
satır sayısılarını yükselttiğim zaman formil değer vermektedir.200.000 olması lazım ama hata veriyor

200.000 satır veri ile bu formülleri çalıstırabilmeniz çok zor heleki Adı ve Kodu sayfasına uygulanan TOPLA.ÇARPIM lı formül bu kadar çok satır ve bu genişlikte bir tabloda işlemez. Size tavsiyem böylesi büyük dosyalarda Excelin yerleşik fonksiyonlarını kullanmanız (süz, kopyala, yapıştır).

Kolay Gelsin

Merhaba,

Alternatif olarak özet tablo kullanmayı deneyebilirsiniz. Çok satırlı verilerde oldukça hızlı sonuçlar alabilirsiniz.

günaydın,
bunu peki makro ile yapabilir miyiz veri alanın ile veri çektiğimiz excel ayrı dosyalar olsa.
Makroda eğer mümkün değilse yada bu kadar büyük veri çekmete kasma olcak mı

kusura bakmayın beyler biraz konularda inatçı gibiyim ama hiç bir işi net çözüme ulaşmadan bırakamıyorum.

Merhaba,

Farklı dosyalar içinde özet tabloyu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çok hızlı sonuçlar elde edebilirsiniz.

günaydın,
korhan bey,
özet tablo benim işimi görmüyor veri tablosundan verileri faklı bir excelle aktarıp orada özet tablo yapıyorum.Yardımlarınız için teşekkür ederim.Ben eski düzende filitre kopyala yapıştır ile devam edeyim

Ne anlamda özet tablo işinizi görmüyor?

1 tane veriyi çektiğim bir excel dosyası var yaklaşık 150.000 satırlık bu excellden belli başlıkları süzerek sizden istediğim (hesaba ve kod adına göre) yaklaşık 10 tane ayrı excel dosylarına kopyalama yapıyorum. eğer 150.000 satırlık dosyayı özet tablo yapıp çektirme yaparsam diğer excell dosyalarda çektirdiğim hesabın detaylarını göremem.Sizden de o yüzden diğer excell sayfalarına sadece süzerek yapmış olduğum işlemi formülle yada makro ile yapabilme ihtimalimizdi

Merhaba,

Özet tabloda istediğiniz bilgileri istediğiniz zaman görebilirsiniz. Zaten adı üzerinde özet tablo, düzenli olan verilerinizin özet halini size vermektedir.

Geri